איך נשבה סמל סמיר אסעד ז"ל ?

חוזרים לתקופה בה נעלמו עקבותיו של חייל בקבע בלבנון, סמיר אשר שירת ביחידה 300, שהה בחופשה שמסיבה כלשהי נחטף ועד היום לא ברור איך, הוא הוגדר כנעדר 8 שנים, מספרים שהוא היה שבוי של ארגון אמל באזור בקעת הלבנון הסורית, יתכן שסמיר פגש בשבי את הנווט רון ארד.

28.05.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
איך נשבה סמל סמיר אסעד ז"ל ?

 

סמל סמיר אסעד ז"ל, בנם של עפיפה ומחמד, תושב בית ג'אן שבגליל, סמיר נולד ביום 1.2.1961, בן חמישי בקרב תשעה אחים ואחיות.

סמיר החל לימודיו בבית הספר היסודי בבית ג'אן וסיימם בבית הספר התיכון החקלאי בכפר ראמה.

בחודש נובמבר 1979 גויס סמיר לצה"ל ושירת בחיל הרגלים, בתום הטירונות הוצב לשרת ביחידה 300 ושימש מתורגמן בפרקליטות הצבאית ברצועת עזה.

עם תום שירות החובה שלו בנובמבר 1982 הוא הביע רצונו להמשיך בשירות קבע. בקשתו נענתה והוא שירת בבית הממשל בצידון כמתרגם ביחידת הסיוע לאזרחים.

בהמלצתו להאריך את שירות הקבע לסמיר כתב מפקדו: "מדובר בחייל ממושמע, בעל כושר לבצע תפקידים מגוונים בהתאם לכישוריו".

בחודש מרס 1983, במהלך חופשה מאושרת, נעלמו עקבותיו של סמיר ובמאי 1984 הוא הוכרז כנעדר.

כעבור שמונה שנים לערך, ביום 12.9.1991, הוחזרה גופתו של סמיר מלבנון, ולמחרת הוא הובא למנוחות בקבר משפחתו בבית העלמין בכפרו, בית ג'אן. השאיר אחריו הורים ושמונה אחים ואחיות, הוריו הנציחו את זכרו בכפרם

בתאריך 25/4/12 פרסמנו כאן בפורטל הכרמל והצפון, את הדברים של גיסתו של סמיר ז"ל, רימא אסעד שאמרה : "אלה היו 9 שנים שחיינו בחוסר וודאות"

תשע שנים חייתה משפחת אסעד מהכפר הדרוזי בית ג'אן בחוסר וודאות לאחר שבן המשפחה סמיר נעדר במהלך מלחמת לבנון הראשונה, רימא גיסתו על הטרגדיה שלהם.

רימא אסעד, משפטנית, סיפרה מהזווית האישית שלה על נפילת בן המשפחה, בטקס זכרון לחללי מערכות ישראל ופעולות האיבה שנערך במרכז האקדמי כרמל, בו למדה.

רימא: "המקרה שלנו מאוד דומה למקרה של גלעד שליט. עברנו את אותו מסלול. אצלנו בכפר מתגאים באירוניה על שבית ג'אן הוא הכפר ששכל את מספר החיילים הגבוה ביותר ביחס לגודל הישוב. אבל אנו היינו מוותרים על זה".

סמיר ז"ל שרת כמתורגמן מטעם הפרקליטות הצבאית. במהלך מלחמת לבנון הראשונה הוא נישבה על ידי אנשי החזית הדמוקרטית כשהיה בן 21, והושב כחלל לאחר 9 שנים.

ב-12 בספטמבר 1991 הוחזרה לישראל גופתו של סמיר אסעד בתמורה הסכימה לישראל להחזיר את עלי עבדאללה אבו הילאל, אחד מבכירי "החזית הדמוקרטית" לשטחים.

בנוסף הוחזרו ללבנון תשע גופות של אנשי חיזבאללה וצבא דרום לבנון שיחרר 51 עצורים לבנונים.

 

תגובות

מומלצים