איפה כשלנו כחברה למנוע מצעירים וצעירות לעזוב?

העדר הכוונה וטיפול מידי בצעירים ובצעירות בכפר הדרוזי גורם למאות לעזוב, וגורם לגידול בתופעת הבריחות מהבית של בנות צעירות ונשים שהתייאשו ממצבם האישי, בדיקת פורטל הכרמל חושפת נתונים קשים שצריכים לשים עליהם את הדגש.

15.02.2019 מאת: חלא חלבי
איפה כשלנו כחברה למנוע מצעירים וצעירות לעזוב?

עזיבת צעירים וצעירות מהכפר הדרוזי מתחלקת לשלושה חלקים

1. מעבר לעיר בשל עבודה ומקצוע, ובשל לימודים אקדמיים, במקרים בודדים מעבר משפחתי, לרוב מעבר של צעירים.

2. לחצים ומצוקות בבית, של צעירים שמתקשים להסתדר עם ההורים, ומעדיפים למצוא מפלט אחר.

3. בריחה בעקבות האהבה, התופעה נמצאת באחוזים קטנים.

כאשר אנו מדברים עם חלק מהאנשים הדרוזים שעזבו מתוך לחצים, לערים בישראל ולחו"ל, אנו שומעים נימה של התנתקות מוחלטת מהחברה הכפרית.

כדומה לאלה שנמצאים בעבודה ולימודים, גם הם מדברים על אותה הרגשה של התנתקות מהכפר, במשפחות שיש להם ילדים ובנות בעיקר, הקושי אצלהם יותר, מצד אחד רוצים לחזור לכפר למען הילדים, ומצד שני נתקלים בבעיה שלילדים אין תקשורת עם החברה הכפרית, כיוון שהם באים מתרבות אחרת שבה גדלו.

אלה שברחו לטובת אהבה, מדברים על נקמנות ושנאה לחברה הדרוזית, שלטענתם זו חברה לא תומכת ומתנכלת.

בתחקיר של פורטל הכרמל, נחשפנו לאנשים שהם כבר עברו את גיל השלושים, שלא מעוניינים לשוב לכפר, חלקם נמצאים שם הרבה זמן וחלק שרק עכשיו עזב.

בנוסף לכל יש מספר לא מבוטל, בעיקר של נשים, שנמצאות במסגרת הוסטל או מגורים שמורים, בעיקר בצפון.

חשוב לציין, כי החברה הדרוזית בשנים האחרונות מאבדת חלק ניכר מהילדים שלה שעוזבים בטריקת דלת ונעלמים מהכפר לטובת מקומות אחרים, הרוב כמעט ולא חוזר לכפר.

החברה והממסד הפנימי בעדה כלל לא פועלים לשפר ולעצור את התופעה, כיוון שמדובר בחברה דרוזית מסורתית שמרנית, ויש ציפיה מאוד מסוימת איך להתמודד ולפתור בעיות בין אנשים, ובין היתר בין הורים לילדים, בדרך כלל הבעיות נפתרות בתוך המשפחה ולא דרך גורמים חיצוניים, כולל אנשי דת.

משיחות עם צעירים וצעירות שעזבו, ציינו שבכפרים שלנו לצעירים אין הרבה מה לעשות בשעות הפנאי ואין להם מקומות של תרבות וספורט, הם מוצאים את עצמם חסרי מעש, וזה אחד הגורמים שרבים מהצעירים חושבים על עזיבת הכפר.

בנוסף לכל זה, הפערים שישנם בין הדור המבוגר לדור הצעיר, השינויים והמודרנזציה שמתרחשים בחברה, בעידן הרשתות החברתיות, משאירים את המבוגרים חסרי עצה אל מול הצעירים שמאוד זקוקים לאוזן קשבת וצמאים לעזרה נכונה, אין שפת דיבור בין הורים לילדים.

פורטל הכרמל ממשיך להיחשף לתופעה שהולכת וגדלה, ולא פעם התייחסנו לתופעת עזיבת צעירים, בחורות ונשים דרוזיות, למקומות אחרים.

על המוסדות האחראים לפעול לעצור את התופעה, בשיטות מקצועיות.

בסיום שנת 2018, אחוז הצעירים שעזבו את הכפר עלה ב 2.8 אחוז מאשתקד, המספר עמד על 162 צעירים וצעירות, לא כולל כפרי רמת הגולן, ששם האחוז הוא יותר גבוה.

מצאתם טעות בכתבה, פנו למערכת editor@karmelp.co.il

 

תגובות

7. עיספאוי לפני 5 שנים
אני לא מופתיע מהנושא
6. דלאויי לפני 5 שנים
אנשים טיפשים בלי ערך
5. בחור לפני 5 שנים
לכל אדם יש את הזכות לעשות מה שהוא רוצה
4. מואטן לפני 5 שנים
נקודה תורפה
3. דעה אישית לפני 5 שנים
נא לקרוא
2. עלי לפני 5 שנים
שמרנות!
1. לא משנה לפני 5 שנים
לא משנה

מומלצים