דיכאון חרדה ואובדנות בצעירים

רק 43% מהסטודנטים במכללות ו-40% מאלו בתיכון דיווחו כי בית הספר הציע שירותי טיפול נפשי ורק 38% מאלו בשתי הקבוצות סברו כי המורים התייחסו ברצינות לנושא הבריאות הנפשית.

28.11.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
דיכאון חרדה ואובדנות בצעירים

תמונה להמחשה

 

החוקרים השלימו סקר ארצי אשר כלל 1,000 תלמידי תיכון וסטודנטים במכללות.

מגפת הקורונה מלווה בעליה במקרי דיכאון חרדה ואובדנות בצעירים, במהלך תקופת מגפת הקורונה נרשמה עליה במחשבות אובדניות וניסיונות אובדניים, חרדה ודיכאון בקרב צעירים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מדו"ח מטעם מוסד Chegg.org בשיתוף עם Born This Way Foundation.

מהנתונים עולה כי קרוב ל-25% מהנשאלים דיווחו כי הכירו אדם אשר פיתח מחשבות אובדניות מאז תחילת המגפה וכ-5% דיווחו על ניסיון אובדני בעצמם מאז פרצה המגפה.בנוסף, למעלה ממחצית מהנשאלים דיווחו כי היו מוטרדים מהבריאות הנפשית שלהם.

ממצאי הסקר מעידים כי 58% מהסטודנטים במכללות ו-53% מתלמידי התיכון דיווחו כי היו מוטרדים בדרגה בינונית, או רבה או רבה מאוד בנוגע למצבם הנפשי. בנוסף, 53% מהסטודנטים במכללות ו-62% מתלמידי התיכון דיווחו על עליה בדחק מאז תחילת המגפה, 48% ו-51% חוו חרדה ו-33% ו-38% חוו דיכאון.

למעלה ממחצית מהנשאלים (55%) דיווחו כי הציעו תמיכה לחבר שסברו כי סובל מקשיים נפשיים ו-49% דיווחו על חבר אשר פנה אליהם לעזרה. בנוסף, 23% מהסטודנטים במכללות ו-24% מתלמידי התיכון דיווחו כי הכירו אדם אשר חווה מחשבות אובדניות מתחילת המגפה. באופן כללי, נשים נטו יותר לחרדה או תחושת ייאוש, בידוד או מחשבות אובדניות.

מהנתונים עולה כי רק 43% מהסטודנטים במכללות ו-40% מאלו בתיכון דיווחו כי בית הספר הציע שירותי טיפול נפשי ורק 38% מאלו בשתי הקבוצות סברו כי המורים התייחסו ברצינות לנושא הבריאות הנפשית

שני שליש מהמשתתפים דיווחו כי מעולם לא פנו בבקשה לעזרה מהמכללה או התיכון. מבין אלו, 24% דיווחו כי לא חשו בנוח לעשות זאת. מבין 29% הסטודנטים שפנו לשירותי ייעוץ מטעם בית הספר, 76% דיווחו כי היה לכך תועלת.

לבסוף, 46% מהסטודנטים במכללות ו-47% מתלמידי התיכון דיווחו על חרדה בכל הנוגע לחזרה לבית הספר, כאשר כרבע מהסטודנטים דיווחו על תחושה אופטימית בכל הנוגע לחזרה ללימודים.

 

מקור הכתבה

 

 

תגובות

מומלצים