המאבק באלימות נגד נשים לא רק יום אחד

בכל העולם מציינים ב - 25 לנובמבר מדיי שנה את יום המאבק הבינלאומי לאלימות נגד נשים. ברשות לביטחון קהילתי, הפועלת ברשויות מקומיות רבות בכל רחבי הארץ, מציינים את היום החשוב הזה בשלל יוזמות מקומיות, שמזכירות לנו שעם כל הכבוד ליום אחד - מניעה אמתית עושים לאורך כל השנה בלי הפסקה.

24.11.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
המאבק באלימות נגד נשים לא רק יום אחד

 

מנהלת אגף מניעה ברשות לביטחון קהילתי, ד"ר ימית אלפסי, מציגה מקצת מהפעילויות השונות.

לשמוע, לראות, לדעת - היום הבינלאומי לציון שבוע המאבק באלימות כלפי נשים

מרכזת בכירה מדידה והערכה, דנה הילמן, כתבה על הפעילות ביום המאבק באלימות כלפי נשים

אופקים
ביום שני ה - 23.11 בשעה 19:00 בערב, תשודר ההצגה 'סתמי ת'פה' מאת קרן כהן ישראלי דרך הזום, ולאחריה יתקיים דיון לייב עם במאית ההצגה - דנה דבורין. בימים רגילים, כמובן שההצגה הייתה מתקיימת בנוכחות קהל. אך למרות השינויים המתבקשים עקב המצב, המחשבה שכל תושבי אופקים יוכלו להתחבר להצגה ולדיון מביתם - דווקא עשויה לתרום לנגישות רבה יותר לאמנות, שחסרה לכולנו, ובמיוחד בנושא חשוב כל כך.
 
אלעד
יוזמה מקסימה בשם 'סיירת אחותי' - מתנדבות בגילאי 20-23 שעוברות הכשרה ומתפקדות כאוזן קשבת, מבוגרות אחראיות עבור נערות במרחב הציבורי באלעד. המטרה היא בין היתר, להגביר את תחושת הביטחון האישי לנערות. יש כרגע שש מתנדבות. מדובר ביוזמה חדשה, שאין לי ספק שתצבור תאוצה ואולי אף תתרחב לערים נוספות.
 
חדרה
ביום חמישי ה - 19.11 בשעה 19:30 כנס מקוון לציון יום המאבק באלימות במשפחה. השתתפות בכנס הוצעה באופן חופשי לקהל הרחב ולאנשי מקצוע, ודובר בו בין היתר על מענים עירוניים לבעיית האלימות במשפחה. במסגרת הכנס נחשפה לציבור התכנית 'שומרות הסף' ליצירת רשת ביטחון בקהילה.
 
חוף הכרמל 
יתקיימו מספר פעילויות להעלאת המודעות למניעה ולטיפול באלימות מגדרית:
ביום ראשון, ה- 22.11 בשעה 13:15 יחל פאנל מקוון בנושא מיניות: מיניות בריאה, אלימות מינית ומניעתה ופגיעה מינית בילדים ונוער. אנחנו יודעים שנשים ונערות הן הנפגעות העיקריות בעבירות מין, וכשמדברים על מאבק באלימות נגד נשים זה קריטי להתייחס לבעיה של אלימות מינית. בפאנל יתארחו בין היתר מנהלת המחלקה לביטחון קהילתי - מיה שדה וראש אגף אזרחי במטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת 105, ד"ר נאווה כהן אביגדור. 
עוד ביום ראשון, ה- 22.11: בשעה 20:30 הרצאה להורים, דרך הזום, על התנהגויות מיניות בגיל הרך. נושא זה לצערי לא מדובר מספיק, אבל ככל שהורים לילדים בגיל צעיר יותר יהיו מודעים לסכנות- כך נוכל למנוע ולטפל בפגיעות מיניות, שלצערי מתרחשות גם בגילאים האלה. 
ביום שני, ה- 23.11 בשעה 16:00 תשודר מליאת מועצת חוף הכרמל בלייב בעמוד הפייסבוק של המועצה. במליאה מתוכננת סקירה של הפעילויות שנעשו לאורך השנה למיגור האלימות נגד נשים, ויוקראו עדויות של נשים נפגעות אלימות.
עוד ביום שני, ה- 23.11: בשעה 20:00 יחל האירוע המרכזי לציון יום המאבק הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים: במסגרתו, הוחלט להתייחס לסוגי אלימות שונים, במסגרתן נפגעות לרוב נשים: אלימות ברשת, אלימות במשפחה (השם הכולל לכל מקרי האלימות במשק הבית - Domestic Violence, למשל: אלימות הורים כלפיי ילדיהם, בין אחים- ועוד) וקשישים נפגעי אלימות והזנחה - תופעה כאובה שגם היא, פוגעת בעיקר בנשים.
ביום רביעי, ה- 25.11 בשעה 11:00 תועבר הרצאה בזום בשם: 'מילים כדורבנות או אלימות מילולית?'
 
יהוד-מונוסון
במסגרת חודש המאבק באלימות נגד נשים, התקיימה ביום שלישי ה- 10.11 בשעה 20:00 הרצאה בזום על אלימות כלכלית בשיתוף עמותת 'רוח נשית'.
 
מגידו 
במועצת האזורית מגידו יתקיימו אירועים דיגיטליים במהלך השבוע בין ה- 22-27.11. ראוי לציין את האירועים שנוצרו על ידי גברים ופונים אל גברים או אל הורים לבנים: 
ביום שלישי, ה- 24.11 בשעה 20:30 הצגת היחיד 'להכאיב וללטף' מאת אלון מרגלית, ששמה דגש על מניעת חיזור אלים וזוגיות אלימה.
ביום חמישי, ה- 26.11 בשעה 20:00 הרצאה של תמיר אשמן על גידול בנים בחברה הישראלית.
אנחנו רגילות שלרוב שמים דגש על נשים: למה הן צריכות לשים לב, מהם תמרורי האזהרה  ומה הן כביכול אמורות לעשות. כל כך חשוב לפנות לגברים, לבני נוער ולהוריהם ולהתחיל את המניעה שם. לחנך את הדור הבא לזוגיות שאינה אלימה, למערכת יחסים שאינה מניחה מראש שהגבר הוא זה שאמור להיות הדומיננטי. וחשוב לא פחות מזה: לגייס אותם למען המטרה.
 
מטה אשר
במועצה האזורית מטה אשר תתקיים ביום רביעי, ה- 25.11 בשעה 20:00 הרצאתה של העיתונאית ומגישת הטלוויזיה מירי מיכאלי. מירי מיכאלי חשפה לאחרונה את העובדה שהיא עצמה הייתה בעבר במערכת יחסים אלימה והרסנית, והצליחה לצאת ממנה. במיוחד עכשיו בזמן משבר הקורונה, וכאשר חלקים רבים מהמשק מושבתים, חלה עלייה בפניות לסיוע עקב מקרי האלימות במשקי הבית. לכן, השנה המודעות לתופעה והצגת הדרכים האפשריות להיחלץ מזוגיות כזו חשובים אולי יותר מתמיד.
 
נס ציונה 
בעיר הושק קמפיין שלטי חוצות המוצבים בצמתים מרכזיים. השלטים מציגים נורות אדומות לנשים ונערות שעשויות להימצא בקשר זוגי אלים. למשל: האם הוא עוקב ומטריד אותך? האם הוא שולט בך כלכלית? האם הוא מרחיק אותך ממשפחה וחברים? כל אלה הם כמובן סוגי אלימות (פסיכולוגית, כלכלית, חברתית) שחשוב לזהות אותם ולהתרחק מהם- גם אם היא אינם מלווים באלימות פיזית. השלטים מציגים את פרטי הקשר לפנייה לעזרה או אפילו קבלת ייעוץ ראשוני על ידי המרכז העירוני לטיפול באלימות במשפחה. 
 
נתניה
תרבות הגרפיטי מהווה לרוב מעין "תרבות שוליים", אך בנתניה בחרו להראות כיצד היא אמנות לכל דבר: אמנות ברחוב. ובניגוד לאמנות במוזיאונים סגורים, ובמיוחד בתקופה זו, האמנות הזו יכולה לבטא אקטיביזם וכלי יצירתי נוסף במאבק באלימות נגד נשים.
בסיור עירוני שהוצע במהלך חודש נובמבר, יכלו התושבים להיחשף לאופן בו אמנים מעלים למודעות סוגיות חברתיות וסביבתיות דרך ביטוי אומנותי בלתי פורמלי. 
 
עכו
בעיריית עכו הזמינו את התושבים לשלוח תמונות עם הכיתוב "יד ביד לאורך כל הדרך", כהבעת סולידריות חברתית והזדהות אקטיבית במאבק באלימות נגד נשים. בסיום הפרויקט כל התמונות של כל התושבים ששלחו את תמונותיהם, יופיעו על דגל עירוני.
 
קריית אונו
ביום רביעי, ה- 11.11 בשעה 11:00 ☺ התקיים פאנל שעסק במיזמים חדשים וטכנולוגיים ליצירת מרחב בטוח לנשים, ובטוח לכולם. השתתפו בו, בין היתר, מייסדת 'בוסר' ופרויקט 'מאירות בלילה'- דנה גולדרינג ופרופ' רונית קרק- מייסדת מסלול 'מיגדר בשטח' באוניברסיטת בר-אילן.
 
קריית טבעון
במועצה המקומית קריית טבעון התקיימו ביום חמישי, ה- 12.11 בשעה 19:00 הקרנת הסרט "מקום מפלט" ומפגש עם יוצרת הסרט. כמובן, בהתאם להנחיות התו הסגול.
 
רחובות
קמפיין 'את/ה לא לבד', להעלאת המודעת לאלימות נגד נשים, וקריאה גם לגברים וגם לנשים לפנות לעזרה אם הם סובלים באלימות או לחילופין- נוטים להיות אלימים. הקמפיין שוב פונה גם לגברים, מתוך הבנה שמניעה וטיפול חייבים לכלול אותם.
 
מטה הרשות לביטחון קהילתי, ירושלים
הפקתי והעליתי ליוטיוב ולרשתות החברתיות סרטונים הסברתיים קצרים ונגישים, על תופעות שונות סביב תופעת הגג הזו של אלימות נגד נשים. בין היתר, פרסמתי סרטון על תופעת הטרדות רחוב, סרטון על יצירת ערים בטוחות עבור נשים ונערות, ועוד. 
באתר הרשות לביטחון קהילתי פורסמה סקירה בנושא מניעת אלימות בין בני זוג, שנכתבה על ידי מנהל תחום פיתוח ידע, ד"ר אריאל כדורי. מסמך העבודה הזה מפרט מעין "ארגז כלים" של תכניות, סוגי מדיניות ופרקטיקות שהוכחו כיעילות למניעת התופעה. מומלץ מאוד לקרוא, גם לאנשים שאינם מתחום המחקר.

לצפייה בכל חומרי הפרסום ראו כאן

 

תגובות

מומלצים