לוטפי חרב מלווה את החיילים גם אחרי השחרור

רס"ן לוטפי חרב, מפקד המרחב הדרוזי והצ'רקסי במנהל אוכלוסיות בצה"ל, בראיון לפורטל הכרמל מחדד את החשיבות הרבה להצלחת כל פרוייקט, בהנגשת המידע לכלל המשרתים בני המיעוטים ובעיקר לדרוזים ולצ'רקסים,"נותנים למשוחררים את הכלים שישמשו אותם באזרחות".

17.09.2018 מאת: אמילי חלבי
לוטפי חרב מלווה את החיילים גם אחרי השחרור

מינהל האוכלוסיות ממשיך להסתכל על החייל בן המיעוטים, לפני הגיוס, בתקופת השירות ואחרי השירות, לראות איפה אפשר להכווין לשירות משמעותי יותר.

מפקד המרחב הדרוזי והצ'רקסי במינהל אוכלוסיות בצה"ל, רס"ן לוטפי חרב מציין כי הנתונים של המל"שבים מראים שההכנות האלה שהם עושים מאוד טובים ותורמים.

לוטפי: "אנחנו נמצאים בבתי הספר, יש לנו מג"ן (מדריך נוער) בכל בית ספר, שתפקידו ללוות ולהכווין, לעזור למלש"בים ולחשוף אותם לכלל המסלולים בצבא. מתחילים עם המלש"בים בכתה י"א, שם מתחיל תהליך המיונים לצה"ל, צו ראשון זה המפגש הראשון של אותו תלמיד עם הצבא, לכן אנחנו משקיעים בהכנה לצו הראשון".

"בעיניי ההשקעה בצו הראשון היא הכי מועילה, כאשר נכנסים לצבא עם נתונים גבוהים זה מאפשר השתלבות ביחידות המובחרות, כמו הסיירות ויחידות קרביות, עתודה אקדמאית וקורס טייס".

רס"ן לוטפי חרב: "אנחנו עושים למלש"ב הכנה לצה"ל, מנהל אוכלוסיות גורם מייעץ לשילוב ולהעצמת הגיוס בקרב המיעוטים. מנהל אוכלוסיות פועל כל העת לשמר את רף הגיוס של בני העדה המתגייסים ולעודד את שילובם ביחידות האיכותיות בלחימה ובפרט במסלול העתודה האקדמית אשר ניכרת עלייה משמעותית בשנה האחרונה בשילוב הדרוזים במסלול".

"אנחנו מגיעם לבתי ספר ומכינים תלמידים לצו ראשון, ומנגישים להם את המידע, אנחנו רואים בעתודה ובלימודים בסיס לחברה יותר טובה, לכן אנחנו מעודדים עתודה ומקיימים כנסי עתודה, על מנת לחשוף את המתגייסים לעולם העתודה, גם אחרי הצבא".

"פתחנו קדם מכינה לאקדמיה במכללה לגליל מערבי, יחד עם משרד החינוך, מרכז ריאן והלשכה לחיילים משוחררים, ע"מ לקדם את נושא החינוך והאקדמיה שזה העתיד לכל חברה". 

לוטפי: "אנחנו במינהל אוכלוסיות מנסים להשקיע בשלב ההכנה לאזרחות, בסופו של דבר חשוב שהחייל שישתחרר מהצבא ישתלב באזרחות בצורה נכונה, לכן אנחנו מקיימים סדנה לקראת שחרור, שבה נותנים להם כלים איך להשתלב בהשכלה גבוהה, והדבר השני איך להשתלב בתעסוקה. מפגישים את החיילים עם אנשים שיסבירו להם את התהליכים האלה, כולל סדנה של כתיבת קורות חיים".

לוטפי: "אנחנו משתדלים להשקיע בכל מה שקשור להשכלה בקרב הבנים הדרוזים, הפער הולך וגדל בין הבנים והבנות בחברה הדרוזית, אנחנו נותנים פה את מלוא הכלים להשתלב, הצבא בתכנית מדים בלימודים כל חייל יכול ללכת ללמוד תואר אקדמי ומקבל מימון מלא של כל התואר".

לוטפי: "לצערי לנוער שלנו אין מספיק מודעות לסיים צבא וללכת ללמוד, כנראה שזה חלק מהמנטליות של ללכת לבנות בית  בגיל צעיר, לדעתי בעידן של היום השכלה זה דבר הכרחי כי אין סיבה שלא ילכו ללמוד, כל מי שרוצה להתקדם יש לו את כל התנאים".

לוטפי: "אנחנו מקבלים את שמות החיילים שמשתחררים, מזמנים אותם לכנס מקדים לטעימה מהסדנאות, אחר כך מזמינים אותם לשבוע שלם של לימודים מהבוקר ועד לאחר הצהריים במכללת הגליל המערבי, הם מקבלים את כל הכלים, מנגישים להם את כל המידע ואיך להכין קורות חיים". 

"המעבר מהצבא לאזרחות הוא קשה, אנחנו מסבירים לחיילים המשתחררים על הקשיים באזרחות ואיך צריכים לטפל ואיך להפוך את המעבר מקשה לחלק יותר".

"אני קורא לכל הצעירים שמשתחררים מהצבא לנצל את ההטבה הזו וכן ללכת לרכוש השכלה כי זה העתיד שלהם".

שאלנו את לוטפי לגבי חוק הלאום, ואם הוא השפיע על החיילים והמתגייסים הדרוזים, לוטפי ענה "זו החלטה מדינית, הצבא לא מתעסק בפוליטיקה".

לוטפי: "יש לנו צעירים איכותיים עם פוטנציאל, אני אומר להם, אל תכוונו נמוך תכוונו גבוה, לעבוד קשה, לא להתפשר, להתאמץ ולהגיע ליעדים".

 

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים