מה זה להיות עתודאי?

הכנס הראשי החושף את מסלולי העתודה האקדמית בצה"ל, עבור מלש"בים, התקיים בכפר מגאר, השנה לראשונה הכנס היה פתוח לכלל מגזרי המיעוטים ולא רק לדרוזים בניגוד למה שהיה נהוג בעבר.

17.02.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מה זה להיות עתודאי?

 

כנס חשיפה למסלול העתודה האקדמית, התקיים באשכול הפיס בכפר מג'אר. לכנס הוזמנו מלש"בים מכלל מגזרי המיעוטים והוריהם.

הכנס מתקיים אחת לשנה בהובלת מנהל אוכלוסיות בשיתוף פעולה עם מנט"א, תכנית 'עתידים' באגף המודיעין ומשרד החינוך והינו הכנס הראשי החושף את מסלולי העתודה האקדמית בצה"ל עבור מלש"בים בני מיעוטים בכיתות יא' - יב' בעלי נתונים המתאימים למסלולי העתודה.

השנה הכנס כלל בתוכו הרצאה של מנהל ביה"ח "זיו" ד"ר סלמאן זרקא, שבעברו היה עתודאי ורופא בדרגת אל"ם בצבא. הוא דיבר על חוויותיו אז, מסלול העתודה שהיה בו בזמנו וכמובן בעזרת השיחה נתן הכוונה, עזרה וטיפים למלש"בים.  

בנוסף, היו הרצאות הסוקרות את מסלולי העתודה השונים בצה"ל. 

נוסף על כך בכנס היו דוכנים מכלל הזרועות והאגפים, יחד עם קצינים ממסלולי העתודה, על מנת שהמשתתפים יכלו להתייעץ, לחוות וללמוד מקרוב את המקצועות האקדמיים באים לידי ביטוי ביחידות השונות בצה"ל.

מסלול העתודה הינו מסלול יוקרתי בו לומדים העתודאיים במוסדות אקדמיים ורוכשים ידע מקצועי אשר משמש בתפקידים מובילים ופורצי דרך בצה"ל ובמערכת הביטחון, על החשיבות של המסלול מספרת ראש המנהל לכוח אדם טכנולוגי אקדמי, סא"ל ורד בן יהודה: "מסלול העתודה הוא המסלול המרכזי לפיתוח כוח אדם מקצועי אקדמי - כוח אשר מהווה את עמוד השדרה של הקצינים האקדמיים בצבא  והמפקדים הבכירים. בוגרי המסלול משתלבים בשירות בצה"ל כקצינים אקדמיים בכלל היחידות , גופי מערכת הביטחון ומובילים את העשייה הטכנולוגית, המדעית והכלכלית.

אנו רואים חשיבות רבה בשילוב כלל האוכלוסיה במסלול העתודה ומתן אפשרות לכלל מתגייסי צהל באשר הם. האוכלוסיה המגוונת מטייבת את איכות המשרתים כעתודאים מכיוון שהיא מביאה מנסיונם ומכשרונם, מפתחת ותורמת את המערכים השונים בעתודה ובצה"ל."

תכנית עתידים בצה"ל, המובלת ע״י אגף המודיעין, ממצה, מלווה ומעצימה בוגרי תיכון מצטיינים מהפריפריה ומאוכלוסיות ייחודיות ללמוד לתואר אקדמי בתחומים מגוונים ובמוסדות האקדמיים המובילים בישראל ולהשתלב ביחידות הטכנולוגיות המובילות והמקצועיות בצה"ל.

מדברי ראש תכנית עתידים, סא״ל מורן טפירו: ״תכנית עתידים שמה לעצמה למטרה לשלב בצה״ל אקדמיים ועתודאים מהפריפריה החברתית והגיאוגרפית. מזמינים אתכם להצטרף ליצור את עתידכם יחד עם עתידים. כך, תוכלו להצטרף לאלפי בוגרי עתידים שתרמו רבות לביטחון המדינה בעשרים שנה האחרונות".

מדי שנה, מתקבלים עשרות מלש"בים בני מיעוטים למסלול העתודה, ומלווים לאורך כל התהליך על ידי מנהל אוכלוסיות, הגוף המטכ"לי האמון על שירות אוכלוסיות המיעוטים בצה"ל.

ראש מנהל אוכלוסיות, אל"ם פארס עטילה אומר כי "לראשונה, אנו מקיימים את יום העיון הזה לכלל המגזרים ולא רק למועמדים הדרוזים.

ייעודו של הכנס הוא לחשוף את המלש"בים למנהל אוכלוסיות- הגוף המטכ"לי האמון על גיוס ושילוב כלל בני המיעוטים.

נוסף על כך, בכנס אנו ייעצנו, עודדנו והכוונו למסלולים היוקרתיים. בנוסף, אפשרנו למתעניינים לפגוש שם את הגורמים השונים (הכתובת) המתעסקים ומטפלים במסלולי העתודה.

העתודאים הינם פורצי דרך והם דור העתיד בצה"ל. אני מאחל לכולם בהצלחה!".

 

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים