נשים בפוליטיקה ובחברה בעד ונגד

אלף שנות הסטוריה לא הספיקו לשוויון בין גברים ונשים בחברה הדרוזית, מעמדה של האשה הדרוזית מבחינה דתית גבוה וחופשי יותר מאשר מעמד האשה בדתות אחרות מסורתיות, יהדות, נצרות ואסלאם, אבל במציאות המצב שונה ויש הבדלים.

11.09.2018 מאת: דוקטור גבר אבורוכן
נשים בפוליטיקה ובחברה בעד ונגד

העולם מורכב מ50% נשים, בכל קהילה ומדינה ועיר וכפר וחברה, בלי הגורם הנשי (וגם הגורם הגברי) אין קיום לעולם ואין לו עתיד ולא המשכיות, העולם מתקיים משילוב ושותפות בין נשים וגברים.

מאז ומתמיד קיים ויכוח מה מותר ומה אסור לנשים במשפחה ובחברה ובעבודה ובלימודים ובפוליטיקה ובכל תחום ונושא בחיים, עדיין יש דרישות להשוות את מעמד האשה לגבר בהרבה תחומים בהרבה מקומות.

האלמנט הגברי בדתות יצר את הפערים בין נשים וגברים מאז שנוסדו הדתות ונכתבו ספרי הדת בידי גברים בהתחלה, ויצרו אפליות ושמו את האשה במקום ומעמד נחות מאשר הגבר.

חינוך והשכלה וכלכלה וכסף במשך הזמן והדורות עזרו לנשים לפרוץ את מגבלות הדת ולהתפתח ולהגיע רחוק בכל התחומים כמעט.

ברור שהעולם והחברה האנושית לא יכולים להתקדם ולהתפתח בלי שותפות הנשים במשימות ומטלות החיים.

עדיין המסע ארוך לשוויון נשים וגברים בחיים ולא ברור אם זה יתממש בעתיד, מעמדה של האשה הדרוזית מבחינה דתית גבוה וחופשי יותר מאשר מעמד האשה בדתות אחרות מסורתיות, יהדות, נצרות ואסלאם, אבל במציאות המצב שונה ויש הבדלים.

כשהופיעה הדת הדרוזית לפני כאלף שנים, ציינה במפורש את זכויותיה של האשה במשפחה ובחברה ובכלל, אסרה על הגבר הדרוזי להתחתן עם יותר מאשה אחת, אפשרה לאשה להשתתף עם הגבר בקיום ופרנסת המשפחה, והעניקה לה זכות בחירת בן זוגה, וגם זכות להתגרש ממנו, וגם זכות ירושה מההורים, והטילה על הגבר להשוות את אשתו לעצמו הוא בכל.

התפיסה הזאת בימי הביניים הייתה מהפכה פמיניסטית וחברתית ואנושית עולמית בכל המובנים.

זאת הייתה יצירה דתית רוחנית תרבותית בעיר קהיר במצרים שהייתה מרכז תרבות עולמית מתקדמת מאד אז.

נביאי הדרוזים ושליחי הדת העבירו את התורה והרפורמה החברתית לשבטים וקהילות שונות במזרח התיכון, בעיקר קהילות כפריות והרריות ושבטיות וחמולתיות, שצאצאיהן הדרוזים של היום עוד לא מימשו את השוויון המיוחל בין גברים לנשים, אפילו שעברו אלף שנים !!! מהרבה סיבות, בעיקר מהשפעה סביבתית של החברה הערבית והאסלאמית והתורכית, מפחדים רבים, מחוסר ביטחון אישי וסביבתי, מחוסר השכלה, מרדיפות ומלחמות והגירות.

אלף שנות הסטוריה לא הספיקו לשוויון בין גברים ונשים בחברה הדרוזית, ומי מעכב ומונע זאת ? קודם כל הגברים הדרוזים עצמם בחלקם, וחלק מהדתיים הדרוזים המפחדים מהשינויים ומההשכלה והכלכלה והתעסוקה שיגרמו זעזועים במנהגים ובמסורת ובשליטה שלהם על אחרים.

ועוד גורם חשוב זה הנשים בעצמן, שלא הצליחו מספיק להשוות את עצמן לגברים על אף שהדת מאפשרת זאת, נשים בפוליטיקה ובכל תחום אחר.

זה חשוב מאד והכרחי לקיום חברה ועדה ומשפחה וחיים טבעיים ונורמליים, זה לא נוגד את הדת והמסורת, אם האשה תשמור על ערכי משפחה ומוסר שגדלה והתחנכה לפיהם.

בכל מועצה מקומית ומוסד ציבורי צריך להיות מקום מכובד ושווה לנשים המתאימות והמוכשרות שיכולות לעזור לקידום ושינוי לטובה של עצמן הן ולמשפחותיהן ולחברה ולישוב שחיות בו.

אשה משכילה ומוסרית (נאמנה למשפחתה ולערכים מוסריים בסיסיים) היא נכס לעצמה ולמשפחתה ולחברה ולדת ולעולם בכלל.

על הנשים לא לנצל את ההשכלה והפרנסה והכסף והחופש, להרגיז ולהפחיד את הגברים ולא הדתיים מביניהם, כי כאן שורש הבעיות המשפחתיות והחברתיות.

המשוואה הנכונה והבריאה היא =שוויון בין נשים וגברים בכל, למען משפחה וחברה בריאה ומתקדמת ומאושרת.

האדם צריך להשתחרר מכל מה שמונע ומעכב את התקדמותו והתפתחותו בחיים ובעולם, לזרום עם הדברים הבריאים והיפים והטובים, אמן.

 

פורטל הכרמל

תגובות

3. אמיר גרינברג לפני 6 שנים
קראתי ואהבתי
2. נשים תומכות לפני 6 שנים
לא רק עקרת בית..גם משכילה ומפרנסת..
1. يوسف לפני 6 שנים
المراة ربة البيت فقط

מומלצים