סא"ל לימור מזרחי החיילים בידיים טובות

סא"ל לימור מזרחי שכבר 20 שנה במערך הת"ש בצה"ל, אחת הדמויות החשובות לחיילים שפועלת למען תנאי השירות של כל חייל וחייל, להיות חייל טוב זה כרוך במשפחה מחבקת ואוהבת, סא"ל לימור מזרחי ומערך הת"ש יודעים להשלים את החסר לכל חייל, לדברים

29.06.2019 מאת: אמילי חלבי
סא"ל לימור מזרחי החיילים בידיים טובות

את דרכה הצבאית החלה כמש"קית ת"ש ב 1999, מאז הספיקה סא"ל לימור מזרחי להתקדם בכל שרשרת התפקידים במערך הת"ש, היום מזרחי עומדת בראש הגוף המטפל בחיילים הבודדים, שוחחנו עמה על התפקיד והעזרה שהיא מעניקה לחיילים.

סא"ל לימור מזרחי שכבר 20 שנה במערך הת"ש בצה"ל, נשואה פלוס 4 ילדים, מתגוררת בכפר אורנים, את שירותה הצבאי החלה במרץ 1999 כמש"קית תנאי שירות בהנדסה הקרבית, התקדמה מתפקיד לתפקיד עד שמונתה לתפקיד ראש ענף תנאי שירות של צה"ל, בתפקיד זה מכהנת כבר שנה.

סא"ל לימור הייתה קצינת ת"ש חטיבתית, ואחר כך מונתה לקצינת ת"ש של פיקוד מרכז, ומשם מונתה ראש מדור חיילים בודדים, במסגרת התפקיד סא"ל לימור נותנת את כל המעטפת האנושית שהחיילים זקוקים לה.

אחר כך שירתה כראש מדור מדיניות ת"ש חובה, והייתה אחראית על התוויית כל מדיניות הת"ש במערך.

 

 

סא"ל לימור מחדדת את העובדה שיש לה גב תומך ומעודד מהבית ובזכות זה היא מצליחה להתקדם ובגדול.

סא"ל לימור: "זהו תפקיד מחייב ומצריך ממני לטפל בתנאי שירות של כל אוכלוסיות החיילים, בסדיר, במילואים ובקבע, ובפרט חיילים בודדים, לארגן שבוע הוקרה לחיילי צה"ל ובדגש על אוכלוסיית הלוחמים".

סא"ל לימור: "במערך הת"ש יש 1400 דגלים הפרושים בכל יחידות צה"ל, והם נותנים מענה לכל חייל וחייל, ביחד עם המפקדים הם דואגים לטפל באוכלוסיית החיילים, הקצינות והמש"קיות יודעות לתת פתרונות ואם הן מתקשות אז אנחנו נותנים את המעטפת השלמה, סגלי הת"ש עושים את מלאכתם בשיתוף פעולה מלא עם המפקדים".

סא"ל לימור: "בכל יחידות צה"ל, המש"קיות נמצאות בשטח, בכל יחידה יש מש"קית, כל חייל שנקלט ביחידה עובר אצלה ראיון, בראיון הקליטה הראשוני המש"קית ת"ש מבינה מה הבעיות של אותו חייל, במקביל אם חייל תוך כדי השירות נתקל בבעיה אז הוא יודע לפנות לסגלי הת"ש ולמפקדיו, כדי לפתור את אותה בעיה מיד".

סא"ל לימור: "יש חיילים בודדים שהם מובהקים, שהוריהם גרים בחו"ל והם עלו לארץ כדי להתגייס לצה"ל, והם כמחצית מהחיילים הבודדים בצה"ל, ויש את החיילים הבודדים שההורים שלהם גרים בארץ אבל אין איתם קשר, מכל מני סיבות, כל מקרה אנחנו בוחנים ובודקים לגופו של מקרה, בצה"ל כל מלש"ב לפני הגיוס מגיע ללשכות הגיוס ושמה מתחיל תהליך הטיפול בחיילים, בעניין הדיור למשל נותנים לחיילים הבודדים דיור חצי שנה לפני הגיוס".

סא"ל לימור: "ארגז הכלים שלי מותאם לכל החיילים, באוכלוסיית החיילים הדרוזים יש הרבה נשואים ואנחנו יודעים לתת להם את הפתרונות המתאימים, חיילים בודדים מקבלים את אותם התנאים, ההבדל היחידי שיש זה באופי השירות של כל חייל וחייל, חייל לוחם יקבל תוספת לחימה וחייל עורפי יקבל פחות".

סא"ל לימור: "יש לנו שתי אוכלוסיות מרכזיות, חיילים בודדים וחיילים זכאי תשמ"ש, יש לנו ארגז כלים נרחב שאנחנו מעניקים לחיילים, יש מענקים שאנחנו נותנים, תלושי שכר, ותוספות לחימה, תווים לקניית מזון, פתרונות דיור, אם לחייל חסר מקרר בבית אנחנו נותנים את המענה, שכר, סיוע נפשי ועוד".

סא"ל לימור: "בעיני הקשר הכי חשוב הוא בין המפקד לחייל, ואנחנו מסבירים את זה כל הזמן למפקדים, הם נמצאים עם החיילים כל הזמן והקשר הזה מאוד חשוב במתן עזרה ומענה לכל חייל בכל בעיה שיש".

סא"ל לימור: "צה"ל מלווה את החיילים עוד מלפני שמתגייסים ועד תאריך השחרור, אחרי השחרור הם מופנים ליחידה להכוונת חיילים משוחררים, ששם נותנים לכל חייל מענה בהתאם לקטיגוריה לה משתייך, שנה אחרי השחרור חייל בודד מקבל שכר דירה שנה שלמה כל חודש 1000 ש"ח, החיילים בנוסף מקבלים סדנאות שבהם ילמדו הכנה לאזרחות".

"אנחנו מאפשרים לחיילים שנמצאים במצב כלכלי קשה לקבל אישור עבודה, נותנים להם מענקים, תשלומי משפחה, יש מעטפת שלמה".

 

 

סא"ל לימור: "אנחנו יודעים להכווין ולעזור לכל חייל שמעלה כל מצוקה, בין אם הוא בודד ובין אם לא, צה"ל ולשכות הגיוס חצי שנה לפני הגיוס מזמנים את החיילים ומאתרים את מכלול הבעיות שיש כדי שיגיעו לשירות בראש שקט".

סא"ל לימור: "להיות מש"קית ת"ש בצה"ל וקצינה זו זכות גדולה, מי שעוסק בזה עושה את העבודה שלו מהלב והנשמה, זה כבוד גדול וזו גאווה לשאת את השרוך הסגול בצה"ל 20 שנה, אני יושבת ומולי אני רואה את החיילים האלה וזה מעלה סיפוק רב, אני גאה במערכת הצבאית ובמערך הת"ש בפרט, אני גאה במה שהחיילים עושים ושימשיכו לעשות את תפקידם על הצד הטוב ביותר".

 

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים