עליה תלולה במקרי אלימות במשפחה הדרוזית

אלימות במשפחה בין גברים לנשים וילדים וקשישים, אלימות פיזית ומילולית שפוגעת בכל בני הבית, עם התפרצות נגיף הקורונה ובעיקר בחודשים האחרונים המספרים מזנקים בצורה פתאומית ומפתיעה בכפר הדרוזי, לפרטים.

28.10.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
עליה תלולה במקרי אלימות במשפחה הדרוזית

 

בחודשיים האחרונים נרשמת עלייה של עשרות מקרים בכל כפר וכפר, תלונות שמטופלות במשטרה ובבית המשפט, בגין אלימת, בקשות להתערבות שלטונות החוק למצב שנקלעו אליו משפחות רבות, אלימות בכל הצורות, לא ברור אם הגורם זה משבר נגיף הקורונה והקשר למצב הכלכלי שנוצר, מתוך הנתונים שאספנו יש משפחות מכל המעמדים החזקים והחלשים, ובמקרים מיוחדים אלימות נמצאת יותר במשפחות חזקות כלכלית.

חשוב לציין שהמשפחה היא זירה בה מתקיימים לא מעט מעשי אלימות, בפרט כלפי נשים וילדים:בשנה האחרונה נפתחו במשטרה אלפי תיקים בגין עבירות אלימות גופנית או איומים בתוך המשפחה או בין בני זוג בכל חלקי הארץ, מעל רבע מהתלונות היו מהמגזר הלא יהודי, עוד מזהים שמרבית העבירות בין בני זוג היו כנגד נשים.

אלימות בתוך המשפחה, ובפרט אלימות כלפי נשים, נוטה להחמיר במצבי משבר ולחץ, באירוע הנוכחי של התפרצות
נגיף קורונה נוסף עוד גורם שעשוי להשפיע על היקף התופעה של אלימות במשפחה, כאשר בישראל קבעו הגבלות על פעילות ותנועה, ללא יציאה למסגרות של לימודים, עבודה או פנאי, בני המשפחה נמצאים זמן רב יותר ביחד והתפרצויות זעם מתרחשות כתוצאה מזה.

בפועל הועדות, הכנסת והגופים האחראים מזהים את הבעיה ומתקשים לטפל בה, לאור הבעיות בתחומים אחרים של משבר בתי החולים, המלחמה בנגיף הקורונה, מערכת החינוך והכלכלה ועוד, כל זה גורם לא לתת מענה למקרי האלימות בכפרים החלשים והסגורים שברוב הזמן הכל נשאר בבית ולא צף החוצה.

מה שקורה בפועל בשטח ממה שתחקרנו, זה מתייחס למשפחות מבתים לא דתיים ובחלק קטן בבתים דתיים.

במשפחות ההרוסות המקרים יותר קשים, אבל במקרה הזה הם מקבלים תמיכה וליווי צמוד, מה שמרחיק אותם מהמצב של המשפחות שעוד לא התפרקו.

איתור נפגעי אלימות במשפחה, נשים, ילדים, קשישים וגברים, נוכח הבידוד החברתי, היכולת לאתר נפגעי אלימות במשפחה במסגרות ציבוריות וחברתיות שונות כמעט לא נמצאת.

פורטל הכרמל והצפון שליקט ושלח קבוצה של סטודנטים שלומדים מקצועות חברה, נחשפו למשפחות רבות ואספו בחודשיים האחרונים הרבה עדויות, חלקן מצמררות של אותם אנשים שהסכימו להשתתף ולענות על שאלות ולשתף את בעלי המקצוע במה שהם עברו ועוברים.

לגבי תלונות במשטרה אודות אלימות, ההתנהלות שונה במקרה של הגשת תלונה במקרי אלימות מילולית בין בני משפחה או בין הורים לילדים , או בן אחים ושכנים, תלונות אלו לא מטופלות בצורה רצינית, ברוב המקרים הכל נסגר באזהרות בלבד.

במקרה של פניה של אחד מבני המשפחה לבית המשפט, הדבר הולך להרחקות מהבית, במקרה של אלימות, דבר שמרחיק את האלימות הפיזית ומביא למריבות ושנאה יתרה בין בני הבית והמשפחה שמסתיים בהליכי גירושין.

בנוסף היו מקרים של אלימות מילולית ופיזית נגד קשישים ובעיקר זה בא ע"י ילדים של אותו קשיש, עוד מזהים שחלק מהקשישים מאבדים רכוש מבלי שיודעים לזהות לאן זה נעלם, אחת הקשישות סיפרה שעברה שוד, נלקח ממנה רכוש וכסף ופחדה לדבר על זה כי פחדה שיאונה לה רע.

המצב מחייב כל אדם שמכיר או שמע אלימות אצל השכנים שיעדכן את השלטונות או שיצור קשר עם מערכת האתר במיל editor@karmel.co.il או לשלוח הודעה לטל 0545823934.

חשוב שאנחנו נפעל יחד לעצור את האלימות ולמנוע את הרצח הבא בכפר הדרוזי.

 

פורטל הכרמל

תגובות

4. בעל לפני 3 שנים
הנשים היפות של העולם הזה
3. אדי לפני 3 שנים
דליה
2. זיגזג לפני 3 שנים
לילי
1. אג'נדה 21 לפני 3 שנים
هاي وحده من المخططات

מומלצים