ער"ן להעניק תמיכה וסיוע לאנשים במצוקה נפשית

הקורס ההכשרה אורך שנתיים, מקצועי ודורש מיומנויות, בעיקר לדעת להקשיב למי שנמצא בצד השני של הקו. שמונה מתנדבים מהמגזר הבדואי סיימו את ההכשרה, רובן מתחום ייעוץ, החינוך וההכוונה.

24.06.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
ער"ן להעניק תמיכה וסיוע לאנשים במצוקה נפשית

 

קו חדש של עמותת ערן נפתח למען האוכלוסייה הערבית

המתנדבים/ות יפעלו מתוך הסניף הבאר שבעי של עמותת ער"ן ויצטרפו לפעילות הסניף, השירות פרי יוזמה משותפת של עמותת ער"ן ועמותת השחר החדש הפועלת לקידום נוער בסיכון בנגב * בסיום הקורס המתנדבות והמתנדבים קיבלו תעודת סיום ההכשרה

מתנדבים בשפה הערבית סיימו קורס של עמותת ער"ן להעניק תמיכה וסיוע לאנשים במצוקה נפשית.

למרבה הצער המתנדבות ( מתנדב אחד) שסיימו זה עתה את קורס ההכשרה הן היחידות בארץ המוכשרות להעניק עזרה נפשית בשפה הערבית, רק כדי לסבר את האוזן עשרים אחוז מכלל האוכלוסייה בישראל הם דוברי ערבית, כ-1,623,000 נפש. דבר שניבולט מאוד שהחברה הבדואית אינה מודעת ונגישה לכל הקשור לבריאות הנפש.

מנכ"ל ער"ן, דוד קורן: "עמותת ער"ן קיימת 48 שנה, 1,300 מתנדבים, ולצערי הרב, אנו חסרים מתנדבים רבים.  האתגר שלנו לגייס מתנדבים/ות  במהרה ולשפר את המודעות והנגישות באוכלוסייה הערבית".

מנכ"ל ומייסד עמותת השחר החדש, ג'מאל אלקרינאוי: "כניסה של החברה הבדואית בשנים האחרונות למודרניזציה ולבתי קבע מולידה הרבה   קשיים, בעיקר נפשיים של הסתגלות לחיי קבע, פרנסה מודרנית, מעמד האב, ויציאה של האם להביא פרנסה.  עמותת השחר החדש תפעל להנגיש את קו הסיוע לעזרה נפשית ראשונית של ער"ן ולהגברת המודעות ככלל לכל הקשור למודעות מצוקות נפשיות".

המתנדבות (והמתנדב)  כאמור באו מתחום  ייעוץ, החינוך וההכוונה, ודיברו  בגילוי לב על המורכבות בעל הקשור למודעות ומצוקות נפשיות בחברה הבדואית: נער או נערה בדואית לא יספרו על התעללות מינית, אלימות, וכל מצוקה נפשית אחרת בשל החשש ערך כבוד המשפחה המסורתי הטמוע עמוק בחברה. כמו כן הם לא יחשפו מצוקות בפני איש מקצוע במידה והוא חשוד בקרבה משפחתית קרובה או רחוקה ו/או מאותו שבט. בנוסף הריסות בתים  לא חוקיים בנגב, כאחד מהגורמים הקרדינלים למצוקות נפשיות לילדים ונוער.

לפניה לשירות חייגו 1201 – מכל טלפון בשיחת חינם, להצטרפות מתנדבים שלחו למייל: info@eran.org.il

 

 

תגובות

מומלצים