רס"ן פאדי גאנם מול אתגרים בצבא ובבית

הקצין הדרוזי הבכיר בפיקוד הצפון רב סרן פאדי גאנם מכפר מע'אר, שממלא תפקיד סגן קמב״ץ בפיקוד צפון, בשיחה לרגל חג נביא אלח'דר עה"ש, על הדרך שעשה והערך המוסף האדיר לשירות, הכוונת נוער בהתנדבות וההתמודדות האישית עם מחלת הבן, פאדי "האג"ם הוא הלב הפועם של פיקוד צפון".

26.01.2021 מאת: אמילי חלבי
רס"ן פאדי גאנם מול אתגרים בצבא ובבית

 

רב סרן פאדי גאנם, סגן קמב"ץ של פיקוד הצפון, שאחראי על תמונת המצב המבצעי וגם על הכשירות והכוננות בחירום, בראיון לפורטל הכרמל והצפון חושף צדדים מעבודתו ואישיותו, כקצין בכיר ואבא דואג ואיש של אדמה וטבע, איש שיודע לעשות את מה שצריך לעשות וממשיך לתרום יום יום ושעה שעה. פאדי מחדד שכל התפקידים שעשה בדרך עיצבו לו את החיים, הדמות והאדם שהוא נהיה.

פאדי גאנם, בן 42, נשוי למעאלי ואבא לשני ילדים אוניל ואדינה, את לימודי תואר ראשון סיים באונ' העברית במדעי המדינה, תואר שני בביטחון לאומי, תואר שני נוסף במנהל עסקים, וכרגע לומד קורס מנהלים בכירים בצפת.

פאדי מגיע ממשפחה ערכית שתרמה רבות לביטחון המדינה, אבא פנסיונר ואמא עקרת בית, שגידלו 7 ילדים, 4 בנים ושלוש בנות, פאדי הוא הבכור בבנים, האחים כולם שירתו בצבא, אח קצין שעדיין משרת, אח נוסף היה קצין לוגיסטיקה בשב"ס, אח נוסף שירת בצבא בחיל האוויר, האחיות מצליחות בעסקים, ואחות נוספת נפטרה לפני שנתיים.

איך זה להיות מפקד דרוזי בכיר בצבא?

פאדי: "גדלתי במשפחה שרובה שירתה בצבא ובשירות הביטחון, אני מגדיר את זה כשליחות ומסירות, שליחות זה להגן על הבית וככה לימדתי את הפקודים שלי, לשמור על הצפון על מנת שאנשים ימשיכו לחיות בשקט, לטייל וליהנות מהטבע".

תפקידך מאוד מורכב שבו אתה נחשף למידע סודי ורגיש, איך זה משתלב עם חיי משפחה וחברה?

ברמה האישית פאדי מספר "האמת זה קשה מאוד, והמצב שלי בבית הוא לא שגרתי, עדיין בטיפולים עם הילד שחלה במחלה נדירה בגיל שנה, הצבא נותן לי יד חופשית לטפל במה שקורה בבית, ועברנו בבית תקופה לא קלה, בצבא אני אוהב את מה שאני עושה ועושה את המיטב ומעבר למה שנדרש ממני, בגלל שהצבא תמך בי כשהייתי בתקופת משבר. האג"ם הוא הלב הפועם של פיקוד צפון, זו אחריות גדולה והרבה דברים שחלקם פורסמו בתקשורת וחלקם לא, אני אוהב את מה שאני עושה, אני אמשיך לעשות את מה שאני צריך לעשות".

הגזרה הצפונית היא גזרה בעייתית, בגבול הסורי והלבנוני וארגון חזבאללה שלא עוצר וממשיך להפתיע, מול איזה אתגרים אתה עומד בתפקיד?

פאדי: "היום יום הוא לא שגרתי, אנחנו תמיד עם היד על הדופק, בגבולות לגבי מוכנות, תמיד שומרים על הכשירות המבצעית הנדרשת כדי לתת מענה לכל אירוע שקורה, ולכן תמיד מכשיר את האנשים כדי שברגע האמת ניתן את המענה ההולם".

כמי שיודע כל מה שמתרחש בגזרה הצפונית פאדי אומר "אנחנו תמיד מוכנים לכל מפגש, ורגילים לזה שישנה אוכלוסייה אזרחית שגובלת בגבול, אנחנו פועלים למנוע אירועים בגבול בלי לפגוע באוכלוסיה באזור רמת הגולן ואזור החרמון, גם בגזרה המערבית אנחנו דרוכים לתת את המענה הנדרש והראוי כדי לנטרל כל אירוע שחזבאללה או גורמים אחרים יפתיעו אותנו, ולכן אנחנו עושים את המשימות המבצעיות הרבות כדי לתת מענה ולשמור על אורח חיים תקין לכל האזרחים הגרים בגבול הצפון".

האם הצבא מספק לך חוויות ורגעים מרגשים?

פאדי: "התפקיד נתן לו המון אחריות וכלים להתמודד תחת לחץ ויכולות רבות של ארגון, ניהול וייעוץ. אני שותף פעיל בהכוונת נוער במגזר ואני עושה את זה בהתנדבות, הצבא משנה את התפיסה ואופי החשיבה של החייל ונותן כלים שאף ארגון אחר לא נותן, זה אחריות וחשיבה רחבה, זה לזרוק את עצמך למים ולדעת לצאת לבד בלי להסתמך על אחרים, רוב הנוער שלנו היום מחובק ע"י ההורים וזה דבר מורגש מאוד בשטח, וזה לא נותן לילד להתפרץ החוצה, השירות הצבאי נותן לנוער שלנו להתפתח לסמוך על עצמם ולפתח אחריות ומסירות, אכפתיות וחשיבה רחבה, היום בית ספר במסגרת הכפרית שלנו לא נותן את מה שהשירות הצבאי נותן לנוער".

"אני גדלתי בכפר בשנות התשעים, האמנתי שאני יכול והלכתי ללמוד באונ' העברית, שזו לעצמה חוויה, ב1997 היינו 38 סטודנטים דרוזים ושם גיבשנו לעצמנו דרך שאנחנו רוצים לפרוץ לכל מני תחומים, וכך עשינו, וזה מה שאנחנו מצפים מהנוער שלנו היום שיאמין בעצמו ויסמוך על עצמו לפרוץ ולהצליח, אני מאמין שזו אחת החוויות הטובות שהשירות הצבאי עושה ונותן לנוער שלנו".

מזה שנה המדינה כולה עומדת במלחמה מסוג אחר, הקורונה , איך זה השפיע עליכם בצבא?

פאדי: "הצבא יכול לתת מענה לכל משבר, המגבלות של הקורונה בישראל השליכו על הצבא לא מעט, אני מהצוות האחראי על תחום הקורונה בפיקוד צפון, כל הוצאת הפקודות וההנחיות והמגבלות ואכיפת המגבלות, פיקוד צפון עמד בזה בצורה טובה מאוד, כמעט ואין אירועים של שרשרת הידבקויות, הקמנו מחנה בידוד עבור חיילים שנדבקו כדי לטפל בבריאות החיילים ולשמור שלא להדביק אחרים, לדעתי הטיפול בנושא היה מעולה בתוך הצבא, עכשיו גם סוגיית החיסונים שהצבא לקח לעצמו ואלוף הפיקוד קבע יעד ש 98% מכלל החיילים יתחסנו וזה מה שאנחנו עושים בימים אלה יחד עם השמירה על המגבלות".

איפה אתה רואה את עצמך אחרי התפקיד?

פאדי: "אחרי הפרישה אני אשלים תואר שלישי במדעי המדינה, ואני אחזור למורשת של ההורים, לתחביב שמלווה אותי לא מעט שנים מתקופת הילדות, אני אוהב טבע וחקלאות, אוהב לעבד את האדמה שלי, את מטעי הזיתים הפירות והירקות, מתמיד להתעורר מוקדם כל יום וללכת לאדמה, מזה אני לא יכול להתנתק".

פאדי: "לחג נביא אלחדר עה"ש, אני מאחל חג שמח לכל העדה הדרוזית, הרבה בריאות ושנעבור את המגיפה הנוראה הזו בשלום, והצלחה לכולם".

פאדי התגייס ב 1997, כעתודאי ולמד לתואר ראשון, אחרי זה ב 1999 התגייס כלוחם ביחידה 244, משם היה מ"מ ב 299, סגן מפקד פלוגה, מ״פ במלחמת לבנון השנייה, סמג״ד, קצין אג״ם של הגדוד, קמב"ץ בחטיבה 300.

בעקבות אירוע אישי עם הילד שלו שהיה בן שנה כשחלה במחלה נדירה, ועבר ניתוחי מיח עצם, פאדי החליט לצאת קצת מהמסלול המבצעי, לתפקידים אחרים כמו סמג"ד גדוד 906, וללימודי תואר שני ובתפקיד האחרון במרכז האימונים באש, ואז הגיע לפיקוד ב 2014 , התחיל כרמ"ד משולבים, רמ"ד שליטה של הפיקוד שאחראי על כל תמונת המצב המבצעי ומזה שנתיים נמצא בתפקיד סגן קמב"ץ של הפיקוד, ואמור לפרוש בעוד שנה וחצי.

 

תגובות

מומלצים