רס"ן שני פלצי ההזדהות והחיבור עם המשפחות השכולות

רב סרן שני פלצ'י, ראש מדור פרט ונפגעים במנהל אוכלוסיות, בראיון לפורטל הכרמל על הטיפול במשפחות השכולות וחיילי צה"ל שנפגעו במהלך שירותם, "כל משפחה וכל חלל הוא עולם ומלואו, תעצומות הנפש של כל משפחה ומשפחה זה דבר שמדהים אותי מחדש כל פעם שאני נכנסת למשפחה שכולה".

08.05.2019 מאת: אמילי חלבי
רס"ן שני פלצי ההזדהות והחיבור עם המשפחות השכולות

 

רב סרן שני פלצ'י, משרתת בצה"ל מזה 22 שנים, שנה חמישית בתפקיד ראש מדור פרט ונפגעים במנהל אוכלוסיות, נשואה ואמא לשני ילדים, תושבת קריית מוצקין. בוגרת מסלול יעודי לקצונה, את תפקידה הראשון עשתה כקצינת קשר של הגדוד הדרוזי, כך הכירה את העדה הדרוזית לראשונה והתאהבה בה.

רס"ן שני: "אנחנו כאן ללוות את המשפחות השכולות, אלמנות הורים וילדים, מרגע קבלת ההודעה המרה על מות החלל אנחנו נכנסים לתמונה, עורכים ביקורים ונותנים מענה, אחראים על כל נושא התמיכה הכלכלית שהצבא נותן וימי הנופש למשפחות השכולות לצאת מהשגרה ולעשות פעילות הפגתית, לחזק את הקשר בין צה"ל למשפחות השכולות".

"אני מלווה פצועים ומאושפזים חיילים שנפגעו בפעילות מבצעית, אימון, תאונת דרכים, שמאושפזים או נמצאים במעקב רפואי, אנחנו בקשר איתם ודואגים שהם מקבלים מענה רפואי מתאים שהמפקדים מהיחידה מבקרים אותם עד שהחייל חוזר לתפקיד מלא".

רס"ן שני: "אני רואה זכות גדולה לעשות את התפקיד הזה, אני מגיעה לחזק משפחה ובסוף הביקור אני מרגישה שיצאתי מחוזקת, בני המשפחות השכולות הם אלה הגיבורים האמיתיים שמנסים להמשיך ולתפקד, ואנחנו קצינות הנפגעים מקבלות את הכוחות שלנו מהמשפחות האלה".

רב סרן שני: "אנחנו מגיעים למשפחה השכולה ומציגים את עצמנו, מקיימים שיח ומחבקים את המשפחה במטרה להעמיד את המשפחה על הרגליים. זה תפקיד לא קל אבל מאוד מספק, הקשר עם האנשים הוא מרקם אנושי נדיר, המשפחות הן ממש גיבורות, למרות כל מה שהן עברו בחיים, והטראומה לאבד בן או בעל או אבא, בכל זאת להמשיך ולבחור בחיים, המשפחות יכולות להגיע אלינו ביום קבלת הקהל בלי לקבוע תור ומקבלים מענה לכל הסוגיות שעולות".

רב סרן שני: "אנחנו עורכים ביקורים למשפחות ושומרים על קשר רציף איתם, עורכים ביקורים עם מפקד היחידה ראש מנהל אוכלוסיות בליווי שלי, וגם ביקורים שלי לאורך כל השנה, אנחנו נוכחים בכל מני טקסים בצה"ל, כמו טקסי התייחדות, טקסים ואירועים של משרד הביטחון, טקסי יד לבנים, טיולים וימי נופש למשפחות שכולות, כך המשפחות מחזקות קשר עם המפקדים, והשיח בין המשפחות שמחזקות אחת את השניה".

רס"ן שני: "למרות שינויי התרבות הקיימים, והמנהגים השונים מהיהודים, אמא זה אמא, הם לומדים לחיות עם האובדן והקושי, זה תמיד יהיה שם, המשפחות הדרוזיות מאמינות בגורל, ובעצם הקבלה של המוות עם כל הכאב שזה רצון האל, את זה רואים גם אצל משפחות שכולות יהודיות, בדואיות ומוסלמיות".

"משפחות שמרגישות שהן צריכות ליווי פסיכולוגי, זה מקובל ונגיש לכולם, כמובן המעטפת ניתנת ע"י משרד הביטחון".

רס"ן שני: "בכל פעם שיש חלל דרוזי, אני מגיעה לחלווה כבר עם קבלת ההודעה על נפילת החלל, מנחמת אצל הגברים ואז עוברת למתחם של הנשים, אני נמצאת עם המשפחה בהלוויה ואני ממשיכה להגיע אליהם הביתה, ומציגה את עצמי שאני הגורם המקשר ביניהם לבין צה"ל, אני עובדת כל הזמן לאפשר ולעודד את המשפחה לחזור לחיים הנורמטיביים". 

"כל משפחה וכל חלל הוא עולם ומלואו, תעצומות הנפש של כל משפחה ומשפחה זה דבר שמדהים אותי מחדש כל פעם שאני נכנסת למשפחה שכולה".

רס"ן שני: "בערב יום הזכרון אנחנו עושים ביקורים כל הזמן, לגעת בכמה שיותר משפחות, אי אפשר להגיד שאנשים לא נכנסים ללב, לפעמים אני יושבת מול אלמה שהיא בגילי ויש לה שני ילדים כמו שלי,  ההזדהות והחיבור כל כך עמוק שאי אפשר להישאר אדישים, אי אפשר לנטרל רגשות ולא לחשוב על דברים, אם מישהו יכול לעשות את זה, אז הוא לא צריך להיות בתפקיד הזה".

רס"ן שני: "אנחנו במנהל אוכלוסיות, שולחים חיבוק חם לכל המשפחות השכולות, אנחנו משתדלים להיות איתם ולתת להם את המענה לאורך כל השנה, זוכרים את פצועי צה"ל ומאחלת לפצועים החלמה מהירה, ומאחלת למשפחות השכולות שיהיה להם אור ושמחה בבית ושלא נדע עוד צער וחללים".

 

תגובות

מומלצים