רצח בחודש תרבות בדאלית אל כרמל

כאשר עושים חודש תרבות ומשקיעים בו מאות אלפי ש"ח, למי זה מכוון?, מי נהנה מחודש תרבות? ומי קהל היעד? למה הצעירים לא מעורבים בחודש התרבות ואין להם חלק, במועצה לא שמו לב שהצעירים ללא מסגרות ונמצאים בתקופת מעבר כאשר הזהות נמצאת במשבר.

01.06.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
רצח בחודש תרבות בדאלית אל כרמל

 

חוסר המשאבים של המועצות הגורם העיקרי למצוקה כי אין מענה נקודתי שמטפל ונותן פתרונות לאותם צעירים, מה שגורם להם להיות בשטח הפקר שאין בו חוקים ומשם קל להם מאוד להגיע למקומות מסוכנים.

עסקים ופינות התקהלות של צעירים ללא פיקוח, אין אכיפה של הרשויות, אלכוהול וסמים בהישג יד בכל שעה, משאבים רבים שמפנה המועצה לצורך תרבות, נותנים מענה קטן מאוד באחוזים ולא מושכים אליהם את הנוער.

הצעירים בחברה הדרוזית נמצאים במעבר כאשר הזהות שלהם נמצאת במשבר, יותר ויותר בני נוער וצעירים מעורבים בפשיעה בכפרי הכרמל דליה ועוספיה, המצב המדאיג חוזר בסופו של דבר לרעת החברה המקומית, אלימות מילולית ופיזית, קטטות ולפני מספר ימים רצח צעיר.

בכפרים הדרוזים יותר ויותר צעירים אין להם מה לעשות בשעות הפנאי ואין להם מקומות של תרבות וספורט, הם מוצאים את עצמם חסרי מעש במהלך היום, זה מביא אותם לאלימות.

בחברה, ההורים, בתי הספר והרשויות המקומיות, צריכים לדעת איך לעזור לדור הצעיר לקבל את המודעות, איך להתמודד עם בעיות, ולתת מענה לצעירים, אבל כאשר כל השירותים חסרים, ואין מענה, אז הצעירים האלה יפנו לדרכים לא שגרתיות, כמו שתיית אלכוהול, שימוש בסמים והידרדרות לעבריינות.

בחברה הדרוזית מצד אחד יש את הפערים בין הדורות, בין הדור המבוגר לצעיר, בין אנשי הדת לחילוניים, וצריך להתמודד עם השינויים שקורים בחברה, כאשר הדור המבוגר לא מבין את הצעירים וקשה לו לעזור להם, ומצד אחר יש את המודרניזציה שנכנסה לחברה הדרוזית השמרנית.

המועצות המקומיות ומערכת החינוך, צריכות לצאת עם תוכניות לנוער ולהשקיע את המיליונים המבוזבזים במטרה זו, ולחשוב איך לעבוד עם הנוער על הכלת האחר מגיל צעיר מאוד, לחנך ולהגביר את המודעות איך מתנהגים גם כשקשה.

היום מורגש שיש כישלון גדול של מערכת החינוך שלא נותנת את הכלים האלה בתוך בתי הספר, כדי להתמודד אחרת עם השינויים שיש, לכן נרשמים יותר מקרי אלימות, עבריינות, בריונות, שימוש בסמים, אלכוהול ועוד, כאשר החשיפה לרשתות החברתיות משפיעה על הדור הצעיר.

החלק של ההורים שהוא חלק עקרוני, איבד את השליטה על הילדים, ההורים ברובם נמצאים במרוץ החיים, בדאגה לכלכלה ובינתיים הפקירו את החינוך של הילדים.

בחברה מתקדמת תמיד מתקיים שיתוף פעולה בין כל הגורמים, כאשר המטרה למנוע מקרים של אלימות, מה שקורה בכפרים הדרוזים שרואים הרבה מקרים של ונדליזם ואלימות ושותקים.

 

תגובות

5. תושב רחוק לפני 5 שנים
לבקר את עצמנו ולא את המועצה
4. תושב דליה לפני 5 שנים
תרבות ערבית
3. יוסף עספיא לפני 5 שנים
שאלה לראש ה מועצה המקומית דאלית אל כרמל
2. דילאווי1 לפני 5 שנים
الذي
1. חלבי לפני 5 שנים
לא חסר כסף לעדה הדרוזית

מומלצים