רשאד אבו סלאח על המפה הדגיטלית

בשנים האחרונות הצעירים הדרוזיים הולכים יותר לכיוון התוכנה והפיתוח, לנסות להפוך רעיון למוצר, במקרה של רשאד מבית ג'אן, הוא פיתח אפליקציה יישובית שמנגישה שירותים חיוניים לתושבים וכבר נמצאת בחנות גוגל, שוחחנו עם רשאד על המיזם.

07.05.2018 מאת: אמילי חלבי
רשאד אבו סלאח על המפה הדגיטלית

רשאד אבו סלאח מכפר בית ג'אן, בן 31, נשוי פלוס ילדה, סטודנט לתואר ראשון במערכות מידע במכללת צפת במסלול שמשלב עבודה עם לימודי הייטק, עם מיטב המרצים בתחום. רשאד הצליח לפתח אפליקציה ייחודית וראשונה מסוגה לכפר בית ג'אן, והפך במהרה לשיחת היום בישוב כצעיר נמרץ ופורץ דרך.

רשאד אבו סלאח: "הרעיון היה לפתח מערכת שתנגיש את רוב השירותים החיוניים והיומיומיים לתושבים ולתיירים". 

רשאד אסף מידע רלוונטי אודות הנושאים שמעניינים את התושבים, חקר את המצב הקיים והאמין שהמערכת שיבנה תתרום רבות לכלל התושבים והמבקרים בכפר, כך שבלחיצת כפתור אחת יש את כל המידע הרלוונטי על הכפר, בכל זמן ובכל עת.

רשאד פיתח מערכת בפלטפורמה של אפליקציה שמותאמת לאנדרויד וגם לאייפון של אפל. המערכת תעניק שירותים לנתח גדול מאוד מהאוכלסייה כיוון שלכל אחד מאיתנו יש טלפון חכם.

החזון של רשאד להטמיע את המערכת הזו לכל הכפרים הדרוזיים ולשים אותם על מפת הדיגיטל העולמית. דבר שיוביל לשגשוג כלכלי וחשיפה תיירותית, וגם מערכת ניהול מידע אחידה לכל התושבים והמבקרים, כולם ידברו באותו שפה.

מה מאפיין את האפליקציה?

רשאד אבו סלאח: "האפליקציה מותאמת לצרכיהם של ארגונים ושל קהילות, הפועלים בעידן הידע של המאה העשרים ואחת. 

התפיסה העומדת מאחוריה גורסת כי טכנולוגיות המידע החדשות הן סוכנות של שינוי חברתי, אשר ישפיע על הכלכלה, התרבות והתקשורת בקהילות ובארגונים השונים ובדגש על הפריפריה.

מערכות מידע כוללות ממשקים המחברים בין משתמשים אנושיים, טכנולוגיות מיחשוב וסביבה ארגונית וחברתית.  
בעשור האחרון גישה רב תחומית זו זכתה להכרה בינלאומית בתכניות לתואר Community Informatics במוסדות אקדמיים בעולם. זה משלב בהרמוניה את שתי הדיסציפלינות של מדעי החברה ומדעי המחשב.בימינו, ממשק המערכות הוא ידידותי". 

רשאד אבו סלאח: "על מערכות מידע התואמות את צרכיו של האזרח המודרני לקיים שלוש תכונות:

אמינות, התאמה בין המציאות הפיזית לתמונה המשתקפת במערכת המידע.

מהירות , קיום זמן קצר בין אירועים להופעתם במערכת המידע. אירוע שהתרחש  צריך לתת את אותותיו באופן מיידי במערכת. קיום פרק זמן ארוך בין האירוע להצגתו בתוכנה, יביא לכך שהאזרח לא יקבל תמונה עדכנית של הדברים, לא "יחוש את הדופק במערכת".

זמינות, על הנתונים להיות נגישים לצרכן, "בקצות אצבעותיו". מידע בעותק קשיח אינו שימושי, לא ניתן לבצע עליו שאילתות. במצב כזה, את השאילתות יש להפנות לספק המידע, דבר שיוצר מצב בו ה"כוח" נותר בידי ספק המידע".

רשאד אבו סלאח: "האפלקציה חיונית להנגשת האזרח לכל המידע הדרוש בכל כפר, הפשטות, הארגון והמידע הרב והמסודר, קשר אל האפליקציה לכל התושבים ולמבקרים.

מה שנשאר לעשות זה לחפש "בית גן" בחנות האפליקציות, להוריד ולדרג, על מנת שהאפליקציה תגיע לכל העולם ותחשב חזקה בגוגל, אז אני מבקש מכולם להוריד ולעדכן, לפרסם ולשתף כמה שאפשר, ע"מ שנגיע ליעד המבוקש".

 

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים