13 סיבות שהפכו את העולם לשמן וחולה

מטיפי התזונה המודרנית, ממציאים טרנדים שונים, המלצות שנותנים אנשי הרפואה הקונבנציונלית והאוכל המהיר והמעובד גורמים לכך שמרבית האנשים סובלים מעודף משקל ובנוסף להתפתחותן של המחלות הכרוניות באחוזים גדולים מאוד.

27.12.2018 מאת: מאלכ הזימה
13 סיבות שהפכו את העולם לשמן וחולה

בחרתי 13 סיבות מרכזיות למרבית המחלות שאנו עדים אליהן ושומעים עליהן בתקשורת: 

  1. הטענה שחשוב לאכול ביצים:
    אומרים שחשוב לאכול ביצים מהסיבה שהן כל כך מזינות ומכנים אותן "המולטי- ויטמין של הטבע", ויש בהן מספיק ערך תזונתי כדי להפוך תא בודד לאפרוח  וגם בגלל הכולסטרול.

אבל האמת היא, שהכולסטרול הקיים בביצה לא בריא, הגוף שלנו מייצר את הכולסטרול והנחוץ וחיוני לבריאות הגוף. כמו כן החלבון והשומן מהחי הקיימים בביצים, גורמים להתפתחותן של המחלות השונות: סרטן, סוכרת, יתר לחץ דם, דלקות במפרקים ועוד.

  1. סופרים את הקלוריות,
    נהוג לחשוב, שכדי לרדת במשקל יש לאכול פחות קלוריות משאנו צורכים. האמת היא שיש אמנם חשיבות לספירת הקלוריות, אבל סוגי המזון שאנחנו אוכלים חשובים לא פחות. כל המזונות מהחי הנם עתירי קלוריות לעומתם מזונות מהצומח הערך הקלורי נמוך והחשוב יותר שיש בהם את כל אבות המזון הנחוצים לבנייה נכונה של התאים בגוף.
  2. שומן רווי (מהחי) בריא, האומנם?
    1. בעלי עניין טוענים שלא נמצא שום קשר בין צריכת שומן רווי לבין סיכון למחלות לב.
    2. ושאין קשר ולא משפיע על המחלות הכרוניות השונות: טרשת עורקים, יתר לחץ דם, סוכרת, סרטן השד, השמנה, קרישת דם ועוד.
    3. טוענים ששומן מהחי תורם בהעלאת הכולסטרול הטוב (HDL),
      האומנם? אני מסביר בהרצאות שלי על הסבל הנגרם לגוף כתוצאה מצריכת שומן רווי מהחי.
  3. תזונה עשירה בחלבונים מהחי חיונית לבריאות הגוף!
    להלן רשימה קצרה לבעיות הנוצרות מצריכת חלבונים מהחי (הכוונה לחלבונים שמקורם מהבשר, דגים, חלב ומוצריו וביצים):
    1. צריכה מרובה של חלבונים מהחי מגבירה את תהליך פריקת המינרלים מהתאים השונים בגוף והסידן מהעצמות, וזה גורם להתפתחותן של הדלקות במפרקים השונים בגוף, חולשת שרירים, התכווצות שרירים וגם הסוגים השונים מחלת ניוון שרירים, אבנים בכליות ובכיס המרה.
    2. השמנה.
    3. כל סוגי מחלת הסרטן.
    4. מחלת הסוכרת.
    5. יתר לחץ דם.
    6. חלבונים מהחי מעמיסים על הגוף ותורמים לאי ספיקת כליות.
  4. החלטה גורפת שאסור לצרוך קמח מלא בגלל הגלוטן.
    * הגלוטן הוא סוג של חלבון מהצומח, נכון שמי שסובל ממחלת הצליאק אסור לו לצרוך דגנים המכלים גלוטן, אבל לצערי מעודדים אותם לצרוך מזונות מהחי ובייחוד חלב ומוצריו.
  5. קפה זה רע:
    1. פרסמתי סטטוס ארוך על סגולות הקפה, הוא מכיל את הקפאין הטוב, מבין התרומה שלו לבריאות:
      1. מפחיתה ב-67% את הסיכוי ללקות בסוכרת סוג 2.
      2. מפחיתה את הסיכוי ללקות באלצהיימר ופרקינסון.
      3. מקטינה ב-80% את הסיכוי ללקות בשחמת הכבד ובמחלות דומות.
      4. הקפאין שבקפה יכול לסייע בשחרור חומצות שומן מרקמות שומניות בגוף, להאיץ את חילוף החומרים ולשפר את הביצועים בזמן פעילות גופנית ב-11-12% בממוצע.
      5. מחקרים בדקו את השפעת הקפאין על המוח, והראו שהוא משפר את מצב הרוח, הזיכרון, זמן התגובה, הערנות ותפקודי המוח באופן כללי.
  6. הבשר טוב לבריאות:
    יש בו חלבון מהחי, גורם להתפתחותן של הרבה מחלות כרוניות: סרטן, סוכרת, יתר לחץ דם, ניוון שרירים, דלקות במפרקים והרשימה ארוכה.
  7. התזונה דלת-שומן ועשירה בפחמימות אינה בריאה:
    1. הפחמימות הן אחת מאבות המזון החשובים לבניין הגוף, ממציאים מחקרים שמצודדים בהפחתה בצריכת פחמימות ולהרבות מצריכת שומן מהחי.
    2. הגוף צריך את כל אבות המזון (ויטמינים, מינרלים, חלבונים, שומן ופחמימות) מהצומח בלבד.
    3. תכנית תזונה להרזיה ללא פחמיות, נכון שהיא עשויה לתרום לירידה במשקל אבל לפירוק לא בריא של התאים בגוף.
  8. שמנים צמחיים אינם בריאים:
    1. נוצר בלבול גדול בין סוגי השמנים ועושים הכללה, חלק מהשמנים מהצומח מופקים בתהליך תעשייתי שפוגע באיכות של השמן עצמו. עדיף לצרוך חלק מהשמנים בתהליך הצריכה של המזון כמו חמניות, סויה, תירס והאגוזים השונים. התהליך שמבוצע להפקת השמן מאותן דגנים פוגע באיכות.
    2. בעלי ענין מזהירים מצריכת שמן זית, לשמן הזית יש סגולות רבות לבריאות הגוף ולכן אקדיש מאמר מיוחד לנושא הזה.
  9. דיאטות דלות פחמימות או חלבונים:
    הגוף דורש פחמימות וגם חלבונים מהצומח. כמובן שלא צריך להגזים, רובנו אוכלים יתר על המידה, צריך לאכול במינון הנכון וכפי שאמרתי במזונות מהצומח אין ערך קלורי גבוה.
  10. חשוב להפחית את צריכת הנתרן (מלח)

המלח מזיק לבריאות, מומחים לענייני בריאות לא מפסיקים להגיד לנו להפחית את צריכת הנתרן, כדי להוריד את לחץ הדם. רוב האנשים אוכלים בערך 3,400 מ"ג נתרן ביום, וההמלצה היא לצרוך בין 1,500 ל-2,300 מ"ג ליום, שהם קצת פחות מכפית אחת של מלח. בני אדם לא נשמעים להמלצות אלה וממה שאני מסביבי הצריכה של המלח ובכלל הטרנד של המזונות הכבושים עתירי מלח, מאוד מזיקים לבריאות.

  1. צריכה מוגברת לסוכר התעשייתי:
    ברוב המזונות המעובדים מוסיפים סוכר, אבל לא מציינים שזה הסוכר הלבן. מאידך, מפרסמים המלצות לאנשים להמעיט בצריכת פירות בגלל הסוכר שיש בהן, אבל זה הסוכר הנחוץ לבריאות הגוף.
  2. עידוד צריכת חטיפים מלוחים וגם מתוקים:
    התעשייה גוזלת את המזון המקורי (דגנים וקטניות) ויוצרת לנו מוצרים שונים ומשונים, מעלים פרסומות של תשוקה שמעודדים את הצריכה שלהם בטענה שגורמים לנו להנאה וסיפוק.
    למעשה מזונות מעובדים אלה מתדלקים את הגוף ברעלים מסוגים שונים ותורמים להופעתן של כל המחלות הכרוניות מכל הסוגים ובייחוד תופעת בעיות הקשב והריכוז בקרב הילדים.

חשוב לאכול לבריא כדי לחיות בריא

13 סיבות שהפכו את העולם לשמן וחולה

פורטל הכרמל

צילום פורטל הכרמל להמחשב

תגובות

4. רחלי מרחב לפני 5 שנים
מאמר מעולה! תודה!
3. חן לפני 5 שנים
מאמר מצוין. המלצות מעולות לבריאות טובה
2. בחורה לפני 5 שנים
בני אדם לא יודעים לשמור
1. ד. ג'בר לפני 5 שנים
עשה את מזונותיך תרופותיך...

מומלצים