טיקט נגד אלימות שת"פ ויצו חיפה ו"תלתן"

לקראת יום המאבק הבינלאומי באלימות נגד נשים שיחול ב-25.11 - ויצו חיפה בשיתוף פעולה עם "תלתן המכללה לעיצוב ותקשורת חזותית" ו"רוטרי" חיפה להעלאת המודעות ל"אלימות השקטה"

23.11.2021 מאת: פורטל הכרמל והצפון
טיקט נגד אלימות שת"פ ויצו חיפה ו"תלתן"

 

במטרה לגרום לציבור רחב ככל הניתן לשים לב ל"נורות אדומות" שיכולות להעיד על מערכת יחסים אלימה ולפעול כדי למנוע את הפגיעה או את הרצח הבא.

 

הנושא יבוא לידי ביטוי בסניפי הביגודיות של ויצו בחיפה, שם יוחלפו כל הטיקטים שמוצמדים לבגדים לטיקטים המתארים סוגים שונים של אלימות שקטה במטרה לעודד את הנשים לפנות לסיוע במידה שהן חוות את אחד מהסימנים. על הטיקט מצוינים קווי סיוע שאליהם ניתן לפנות במידה והן חשות מאוימות. בנוסף, תיקים ימכרו ב"ביגודית" לבאי ובאות החנות יהוו רמזורי מודעות במרחב הציבורי וינכיחו את סוגי האלימות השקטה ויעודדו נשים לפנות לעזרה.

 

"אלימות שקטה" היא כל אותם התנהגויות אלימות שאינן בהכרח פיזיות והעלאתם למודעות הציבורית חשובה על מנת לשיים אותם, להכיר בהם, לאתר את אותן נשים הסובלות מאלימות זו ולסייע להן. פגיעה רגשית, קנאות מופרזת, שליטה, התקפות מילוליות, אלימות כלכלית – רכושנות, כל אלה ביטויים של אלימות מגדרית, "אלימות שקטה", שאמנם פחות מדוברת, פחות בולטת כיוון שאינה נושאת צלקות פיזיות אך תעצב לעולם את זהותם של החשופים אליה, אבל מסתננת לבתים רבים בישראל ומרגע שהיא מסתננת תחת מפתן הדלת – המצב רק מחריף.

 

"שוברות שתיקה" הוא הנושא שילווה את הפעילויות בחודש המאבק באלימות נגד נשים. ויצו חיפה קוראת לאותן נשים שלא תמיד מבינות שמדובר באלימות ומבקשות מהן לשתף משפחה, חברים או להיוועץ בקו סיוע, "לשבור שתיקה" לא להיאלם למול "האלימות השקטה".

 

חשוב לציין כי כל העיצובים הנ"ל הן פרי עבודתה של סטודנטית יקרה בשם ג'ני, שעבודתה בנושא צדה את עיננו בפגישת עבודה שערכנו ב"תלתן המכללה לעיצוב ותקשורת חזותית". "תלתן" ו"רוטרי" חיפה הסכימו גם הם להירתם לפרויקט. תרומתם הנדיבה של כל השותפים הולידה קמפיין הוליסטי שמעלה למודעות בחודש זה את ה"אלימות השקטה" והופך את כולנו לרמזורים ולאחראים לעלות את המודעות לסביבתנו.

 

רקע: ויצו היא תנועה עולמית של נשים ציוניות שפעילותה חובקת את מגוון הרבדים של החברה הישראלית. קידום שוויון מגדרי בכל תחומי החיים ומאבק באלימות כלפי נשים מהווה את ליבת העשייה בפעילותה המגוונת של ויצו, הנעשית באמצעות חינוך והכשרה, מתן שירותים ופעילות לשינוי מדיניות וחקיקה. כתנועה אשר פועלת למיגור תופעת האלימות במשפחה, מפעילה ויצו מערך רחב למניעה ולטיפול בנשים נפגעות אלימות וילדיהן ואף בגברים אלימים. ויצו פועלת יום יום, שעה שעה, לקידום נושאים אלה כבר למעלה ממאה שנים.

 

כמדי שנה, יצוין ב-25 בנובמבר יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות כלפי נשים. יום זה מהווה את שיאו של חודש המודעות לנושא. אלימות מגדרית, היא תופעה חברתית קשה הפוגעת בכל שכבות האוכלוסייה הבאה לידי ביטוי בכל מישורי החיים. תופעת האלימות כלפי נשים מושפעת מתופעת אלימות רחבה יותר שהחברה שלנו סובלת ממנה.

 

האלימות כנגד נשים בכלל ובמשפחה בפרט, זורעת הרס וחורבן בחברה הישראלית. למעלה מ-200 אלף נשים בישראל סובלות מאלימות ו-600 אלף ילדים עדים לאלימות זו מדי שנה. 18 נשים בממוצע נרצחות מדי שנה ע"י בני זוגן. השנה נרצחו עד כה 21 נשים. כל אישה כזו שנרצחת על רקע אלימות היא פצע מדמם שאדוותיו משאירות חותם לדיראון עולם במשפחה הגרעינית ובקהילה כולה.

 

 

תגובות

מומלצים