כיצד מתגברים על קשיים בעבודה עם נוער בסיכון?

אם אתם עובדים עם נוער בסיכון, אתם וודאי נתקלים לא פעם בקשיים כאלו ואחרים, בלחצים והתלבטויות מקצועיות לא מעטות. אין ספק, סוג העבודה אמנם מאתגר, אך הוא מלווה בסיפוק רב. כיצד נתגבר על הקשיים הכרוכים בעבודה מסוג זה?

06.03.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
כיצד מתגברים על קשיים בעבודה עם נוער בסיכון?

 

עובדים עם נוער בסיכון? אנחנו מזמינים אתכם להכיר דרכים שונות ושיטות, באמצעותן תוכלו לצלוח קשיים שונים במהלך שגרתכם היומית. בין אם אתם עוסקים בפעילות טיפולית כזאת או אחרת, תמיד יהיה עליכם לצלוח קשיים כאלו ואחרים, לפעמים בעיות של ממש אשר מצריכות ליווי מקצועי וסיוע. אם כך, ההמלצה הראשונה שלנו תהיה: ליווי מקצועי.

לא מוותרים על הדרכות פרטניות 

אין ספק, עבודה עם נוער בסיכון מחייבת ליווי פרטני, מעבר להדרכות הקבוצתיות השונות שבדרך כלל מקבלים. ברוב המתחמים בהם עובדים עם נוער בסיכון, בדרך כלל מתקיימות הדרכות קבוצתיות אחת לשבוע, מה שעשוי להקל על תהליכי עבודה שונים ולסייע בהם. 

יחד עם ההקלה המתקבלת מהדרכות קבוצתיות, הליווי הפרטני הוא נדרש גם כן, אותו ניתן לקבל בדרך כלל מעובדות סוציאליות אשר עובדות אתכם, מנהלי המקום, פסיכולוגים שתפקידם ללוות פרטנית ועוד. למעשה, בדרך כלל הליווי הפרטני וההדרכות האישיות הן חלק בלתי נפרד מהתפקיד, היות ובכל זאת ישנו מקדם שחיקה מסוים בעבודות מסוגים אלו. 

מה נעשה במהלך הדרכה פרטנית? 

מדריכי נוער בסיכון עוברים הדרכות פרטניות, עליהן לא ניתן לוותר. במהלך הדרכה אישית עם עובדת סוציאלית או עם גורם אחר, למעשה דנים בימים האחרונים שקדמו לפגישת העבודה האישית (הליווי הפרטני). אתם מוזמנים לחלוק כאן, מדובר במקום בטוח. 

לרוב, עבודה עם נוער בסיכון תלווה בקשיים כאלו ואחרים, לפעמים מקורם בכם, המדריכים, ולפעמים מקור הקשיים בסביבה. לעיתים, מקור הקשיים גם במדריך וגם בסביבה (הנוער, הצוות וכדומה). במהלך אותה פגישה פרטנית, תוכלו בעצם לדסקס בכל מה שקשור לעבודה המקצועית, אך ברור שגם יהיה ניתן לדבר על האופן בו אתם מושפעים אישית מעבודתכם. 

האם עבודה עם נוער בסיכון שוחקת יותר מעבודות אחרות? 

מאוד טריקי לספק כאן תשובה חדה וחלקה. בעוד שאנשים מסוימים יושפעו עמוקות מתהליכים כאלו ואחרים, אנשים אחרים דווקא יושפעו פחות. כך גם רלוונטי לגבי עבודה עם נוער בסיכון. אם אתם מרגישים שזהו ייעודכם, להיות מדריכי נוער בסיכון, אין ספק שכדאי ללכת על זה. יחד עם זאת, אם אתם צעירים (מתחת לגיל שלאחר צבא), לא כדאי להאיץ תהליכים. 

העבודה מצריכה גם בגרות נפש מסוימת, כך שלפעמים כדאי להמתין עד לגיל קצת בוגר יותר בכדי לעבוד בתחום. החלטתם לעבוד בתחום? זכרו, אין לוותר על הדרכות פרטניות עם גורמים שונים מהצוות, היות ולשיתוף יש אפקט נרחב וחשוב. ללא שיתוף ושיח פורה על קשיים, עשוי יהיה להיות קשה להתמודד עם סוגי עבודות שונים.

 

תגובות

מומלצים