למה כל כך קשה להשיג היום תור ומה ההורים מפספסים?

קשיים בהתפתחות הילד זה שם כולל למנעד רחב של בעיות תחת מטרייה קטנה, קטנה מדי של קופות החולים. הדברים שההורים זכאים להם ולא יודעים, אם בימי שגרה המרכזים להתפתחות הילד עמוסים מאוד.

05.08.2021 מאת: פורטל הכרמל והצפון
למה כל כך קשה להשיג היום תור ומה ההורים מפספסים?

 

אז הקורונה גרמה לעלייה של עשרות אחוזים בפניות למרכזים אלו כאשר זמן ההמתנה לקבלת תור הוא למעלה משנה.

 

מי מאיתנו לא נתקל בתופעה? אם מדובר בילד של השכן, קרוב משפחה או בילד שלנו, כאשר הוא מקבל אבחון מהגננת או אשת מקצוע אחרת בגן עם האבחנה הכללית "הילד זקוק לאבחון ולקבלת עזרה". למרבה הצער, הורים רבים טומנים את הראש בחול, כפי שמספר לנו מיקי קופל בעלים של חברת "מדיהו", ומנסים לראות מה לא בסדר אצל הגננת. אני שומע הרבה התבטאויות כמו "היא רוצה שקט בגן", "הילד שלי בסדר", "היא רק רוצה להוציא אותו מכאן" כשלמעשה הגננת רואה את התנהגות הילד ביחס לשאר הילדים וביחס להתפתחות המתאימה לגילו ולכן יכולה לזהות בעיה או משהו חריג.

 

הקורונה הגיעה וטרפה את הקלפים וההשלכות שלה מורגשות מאוד בגילים הצעירים. ילדים חזרו להרטיב במיטה, התחילו לגמגם, פיתחו חרדות ועוד, אם לנו, המבוגרים, הייתה קשה היציאה משגרה אז עבור הילדים חוסר הוודאות היה קשה כפליים.

 

אחרי שלב ההפנמה של ההורה שיש לילד בעיה, הוא נתקל בקושי בירוקרטי עצום. הוא צריך לגשת לרופא משפחה, לקבל הפניה, לאחר מכן למלא טפסים בסדר גודל של שבעה עמודים, וגם הגננת שלו צריכה למלא טפסים ואת כל זה עליו לשלוח לקופה ורק אחרי 30 יום הם יכולים לאשר אם זה התקבל או לא. בדר"כ כאן זה לא נגמר כי תמיד חסר טופס כזה או אחר ובפועל ילד שצריך טיפול מיידי מתבזבז לו זמן יקר והפער ביכולות שלו רק הולך וגדל.

 

אחרי השלמת המסמכים ו-30 ימי המתנה הטפסים מגיעים לוועדה בראשות רופא שמאשר את הפנייה, דבר שיכול לקחת בין שבועיים לחודש.

 

אחרי שהילד עבר אבחון, שניתן ללא עלות נוספת על ידי קופות החולים, לוקח עוד שבוע עד שיש אבחנה כתובה על ידי המאבחנת. ולאחר מכן הילד נכנס לרשימת המתנה עד שילד אחר יסיים סדרת טיפולים והוא יוכל להיכנס במקומו.

 

במקרה שנדרש טיפול לילד כל יום הוא קריטי, הגיל של הילד הוא מדד חשוב לעניין מכיוון שככל שאתה מזהה את הבעיה בגיל מוקדם יותר כך ניתן לטפל בה בצורה אפקטיבית יותר.

 

דבר קריטי שההורים לא יודעים הוא שיש חוזר של משרד הבריאות שמחייב את קופת החולים להכניס את הילד תוך 60 יום לסדרת טיפולים, ובמידה שהקופה לא יכולה להעניק לו את הטיפול היא צריכה לתת לו כסף לטיפולים פרטיים, מיום הפנייה הראשונית.

 

ולמי שיש שירותי בריאות נוספים (שב"ן) זכאי לעוד 12 טיפולים, בהתאם להחלטת המטפלת.

 

ב"מדיהו" מלווים ילדים רבים ומספרים שכאשר ילד מתחיל טיפול בהתפתחות הילד, זה לא "זבנג וגמרנו", לעיתים זה מצריך לעבור שינוי של כל הסביבה הקרובה. מדובר לעיתים בטיפולים בשעות שהן לא נוחות, לפעמים צריך להשלים את הפערים בבית, ללמוד מהמטפלת ולהמשיך את התהליך בעזרת בני המשפחה.

 

בנוסף לכך, יש מגוון טיפולים, שהורים רבים לא יודעים עליהם, שיכולים לעזור, כמו רכיבה טיפולית, טיפולי מים, קלינאי תקשורת, ריפוי בעיסוק ועוד. אנו יכולים לעזור להורה להגיע לטיפול הנכון והרצוי.

 

 

תגובות

מומלצים