מי אמור לדאוג לילדים במסגרת הרווחה במצב הקיים?

כ-110 אלף איש ביניהם מורים ואנשי חינוך נרשמו בשבוע האחרון בלשכות התעסוקה בישראל בשל שחרורם לחופשה ללא תשלום. נראה שהארץ כולה עוברת להסגר ביתי ותושבים רבים עוצרים את שיגרתם. בפנימיות הרווחה בישראל נמצאים ילדים שחלקם לא יכולים לשוב הביתה.

19.03.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מי אמור לדאוג לילדים במסגרת הרווחה במצב הקיים?

 

מדינת ישראל נמצאת בחודש האחרון בתחילתו של משבר כלכלי, חברתי ובעיקר בריאותי בשל נגיף הקורנה. לשם כך ולמען מזעור הנזקים, ממשלת ישראל ומשרד הבריאות מעדכנים ומחדדים מידי יום הנחיות וכללים חדשים למען שמירה על הציבור.

מוסדות החינוך יצאו ל"חופשה" ללא תוקף (ביניהם בתי הספר הנמצאים במסגרת פעילות פנימיות הרווחה), וכ-110 אלף איש (ביניהם מורים ואנשי חינוך) נרשמו בשבוע האחרון בלשכות התעסוקה בישראל בשל שחרורם לחופשה ללא תשלום. נראה שהארץ כולה (ובעיקר במערך החינוך) עוברת להסגר ביתי ותושבים רבים עוצרים את שיגרתם.

בפנימיות הרווחה בישראל נמצאים ילדים שחלקם לא יכולים לשוב הביתה, המחר של סגירת הפנימיות הוא הרסני לחברה הישראלית כולה, לילדים ולכן הפנימיות אינן עוצרות, הן מתבקשות להמשיך ולהפעיל את מסגרותיהם באופן שוטף ובמתכונת רגילה. וזאת ללא הנחיות שמירה על בריאות צוות הפנימיות וילדי הפנימיות, ללא סיוע כלכלי, וללא סיוע חינוכי וחברתי. אנשי הצוות בפנימיות הרווחה מתבקשים להמשיך ולהעניק מחויבות עמוקה ומתמשכת לילדי הפנימיות, ובימים אלו יותר מתמיד.

בתאריך 17.3.20 שלח מר יואב אפלבוים מכתב למר שמואל אבואב – מנכ"ל משרד החינוך, בנושא סגירת מוסדות החינוך. ומכתב נוסף לד"ר אביגדור קפלן מנכ"ל משרד הרווחה, בנושא הערכות הפנימיות להתמודדות עם נגיף הקורונה.

להלן כמה נקודות שממשלת ישראל, משרד החינוך ומשרד הבריאות לא לקחו בחשבון:

  • מכוון שבתי הספר נסגרו, (כולל בתי הספר המופעלים במסגרת פנימיות הרווחה) הילדים מתבקשים להישאר בפנימיות 24/7, דבר המקשה על צוות הפנימייה שכעט מתמודדים עם כל האחריות והקשיים עם הילדים, גם בשעות בית הספר. במכתב ששלח מר יואב, הוא מבקש לחזור ולהפעיל את בתי הספר הנמצאים במסגרת הפנימיות.
  • ההנחיה של התקבצות עד 10 אנשים אינה אפשרית בפנימייה, מכוון שמספר הקבוצות והמשפחתונים בפנימייה עולה מעל ל-12 חניכים ועוד 3-4 בעלי תפקידים.
  • בין ההנחיות לא קיימת התייחסות לנושא "ההולדינג" (שיטת הרגעה נחוצה וידועה לילד משתולל המצריך קרבה פיזית הדוקה).
  • לא קיימת התייחסות בהנחיות כיצד לבצע בידוד לילדים בעלי מאפיינים טיפוליים או פוסט אשפוזיים.
  • הוצאות כלכליות בימי ההסגר העולות בהרבה על ההוצאות הכספיות בימי השגרה.
  • קושי בהספקת ציוד מיגון תיקני לצוות בו יש או יהיו חניכים בבידוד.

 

תגובות

מומלצים