נערות חושבות מחוץ לקופסא

אפליקציה המזהה מזונות אלרגניים לילדים, פיתוח המסייע לאנשים הנוטלים תרופות רבות לקחת אותן בזמן ובמינון הנכון ואפליקציה המאפשרת להאכיל את חיית המחמד שבבית בשלט רחוק, היו חלק מהמיזמים שהציגו נערות באירוע הסיום של תכנית "סודקות" וסיסקו ישראל.

13.04.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
נערות חושבות מחוץ לקופסא

באדיבות סיסקו ישראל

 

אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל: "לתכנית המשותפת של סיסקו ו"סודקות" יש חשיבות עצומה לחברות ההייטק, לסטרטאפים ולמשק הישראלי, אבל יותר מכל- לנערות שבזכות התכנית מצליחות להגיע להישגים מרשימים, ולהבנה כי השמיים הם הגבול. ההצלחה שלהן, היא הרווח של כולנו כחברה ישראלית, ונמשיך לפעול כדי לקדם נשים בעולמות הטכנולוגיה"

באירוע הסיום של תכנית "סודקות" וסיסקו ישראל, במהלכו התקיימה תחרות מיזמים דיגיטליים ראשונה מסוגה בתחום ה-IOT (האינטרנט של הדברים). בין המיזמים שהוצגו בלטו אפליקציה המזהה מזונות אלרגניים לילדים, פיתוח המסייע לאנשים הנוטלים תרופות רבות לקחת אותן בזמן ובמינון הנכון ואפליקציה המאפשרת להאכיל את חיית המחמד שבבית ב"שלט רחוק".

תכנית "סודקות" היא התכנית המובילה לקידום נערות בלימודים טכנולוגיים- מדעיים. התכנית פועלת בשיתוף עמותת "כל ישראל חברים", ומקדמת נערות בפריפריה לבחור ולהתפתח במסלול טכנולוגי המתחיל בכיתה ח' ומלווה את הנערות לאורך הדרך עד לסיום הבגרויות בי"ב. השנה החלו את התכנית בבת-ים עשרות נערות בכיתות ט'-י'. 

במסגרת התכנית, נחשפות הבנות לתכנים הנוגעים למגדר והעצמה נשית. בנוסף, הן נחשפות לעולם ההייטק באמצעות מפגשים עם נשים מעוררות השראה בתחום, חשיפה למוצרים החדשים בשוק הטכנולוגי, והשתתפות בתחרות יזמות נושאת פרסים בנושא "האינטרנט של הדברים" (IOT), במהלכה מקדמות התלמידות יוזמות טכנולוגיות מגוונות המהוות פתרון לאתגרים שונים בהם אנו נתקלים בחיי היומיום.

תכנון המיזמים, בנייתם והצגתם נעשים בליווי צמוד של מנטוריות מובילות בתחומים שונים בסיסקו, המסייעות לנערות לחוות לראשונה את עולם היזמות הטכנולוגי, תוך מתן תמיכה, סיוע והדרכה לאורך כל התהליך.

"המקום היה כמו חממה בשבילי, פגשתי כ"כ הרבה נשים מעצימות בתפקידים בכירים, שסייעו לי להסתכל על העתיד באופן ממוקד", סיפרה אחת ממשתתפות התכנית, "זה מילא אותי בהשראה, איפשר לי להאמין שגם אני יכולה והכי חשוב- לימד אותי לחשוב מחוץ לקופסא".

"עכשיו, אחרי תהליך של שנתיים, אני יודעת שאני יכולה להיכנס להייטק, שאף אחד לא יכול לעצור אותי" סיפרה משתתפת נוספת. "ההורים שלי לא מגיעים מהעולם הזה, של חדשנות וטכנולוגיה, ועד התכנית לא הייתי יודעת את מי לשאול".

לשלב הסיום הגיעו 4 פרויקטים מובילים:

1.    PBH- PILL BOX HELPER- מכשיר מותאם אפליקציה המאפשרת לאנשים הנוטלים מספר כדורים ביום, לקחת אותם בזמן ובמינון הנכון.

2.    PFO-PETS FOOD ONLINE- אפליקציה המאפשרת לתת אוכל ומים לחיית המחמד הנמצא בבית באמצעות מנגנון מבוסס אינטרנט.

3.    רג'י- מכשיר המזהה אלרגנים במוצרי מזון ושתייה על ידי מנגנון טכנולוגי, מבוסס בינה מלאכותית.

4.    DOOR-E- טכנולוגיה חכמה לאבטחת מתחמים, מבוסס חיישני סריקה.

תכנית "סודקות" היא חלק ממערך הפעילויות שמקדמת סיסקו במטרה לצמצם פערים בחינוך לדיגיטציה וטכנולוגיה , תחום בו היא משקיעה כ-15 מיליון שקלים בשנה.

 

תגובות

מומלצים