קרן המלגות העירונית של עיריית ירושלים

סטודנטים רואים כפול קרן המלגות העירונית מכפילה את פעילותה, קרן המלגות העירונית של עיריית ירושלים בניהול הקרן לירושלים ובשיתוף מפעל הפיס ציינה במשכנות שאננים סיום שנת פעילות במעמד ראש העיר ירושלים משה ליאון, נשיא הקרן לירושלים שי דורון, יו"ר מפעל הפיס, נציגי התורמים ובהשתתפות כ- 200 סטודנטים וארגונים שותפים.

19.07.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
קרן המלגות העירונית של עיריית ירושלים

צילום: שי דרור

במסגרת האירוע הוקירה קרן המלגות סטודנטים בולטים וחילקה פרסי הצטיינות למלגאים מצטיינים לשנת תשע"ט ואת הערב חתם מופע של הזמרת דניאלה ספקטור.

משה ליאון, ראש העיר ירושלים: "קרן המלגות העירונית היא עוד הבטחת בחירות שמתממשת ונדבך נוסף במאמץ שלנו לטיפוח דור העתיד של ירושלים. כדי שכל סטודנט וסטודנטית הלומדים בעיר יוכלו להתקדם ולהשתלב בצורה מיטבית בשוק העבודה. הרווח שלהם, הוא הרווח שלנו כעיר וכחברה. מעבר לכך, קרן המלגות מעודדת עשייה חברתית בעיר ויוצרת חיבור נוסף של הסטודנטים אל הקהילתיות שכל כך מאפיינת את ירושלים."

נשיא הקרן לירושלים שי דורון אמר כי ״השארת הצעירים וחיבורם אל העיר זו אחת המשימות החשובות ביותר שהקרן לירושלים עוסקת בה ויש לה קשר ישיר לעתידה של העיר. המלגות הללו, המחברות את הסטודנטים לקהילה, גורמות לסטודנטים להתערות בעיר ולהטביע את חותמם.״

קרן המלגות העירונית של ירושלים היא הגדולה ביותר בארץ ובשנה הקרובה היא עתידה לגדול עוד יותר. בשנה החולפת חילקה הקרן כ- 600 מלגות לסטודנטים אשר לומדים בכ- 20 מוסדות אקדמאים בעיר, אשר התנדבו בלמעלה מ- 20 ארגונים ועמותות חברתיות.

בהנחיית ראש העיר תגדיל קרן המלגות את פעילותה בשנה הקרובה ותחלק כ- 1,000 מלגות בסך 10,000 ₪ קרי היקף פעילות של 10 מיליון עד 12 מיליון ש"ח. בכך תכפיל הקרן את היקף פעילותה.

מעיריית ירושלים נמסר כי כחלק מהרצון לעודד ירושלמים ללמוד בעיר, מסלול המלגות המרכזי מיועד לירושלמים בלבד, אולם קיים מסלול גם לסטודנטים שאינם ירושלמים בשיתוף האוניברסיטה העברית אשר מחלק כ- 400 מלגות.
הסטודנטים הנהנים מהמלגות מחויבים ל 130 שעות התנדבות בלמעלה מ- 20 עמותות ירושלמיות. בנוסף נהנים הסטודנטים הלוקחים חלק בתכנית מ- 10 שעות העצמה אישית ומקצועית של תכני פיתוח קריירה, קורסים, סדנאות, הכנה לשוק התעסוקה, אקטיביזם חברתי, היכרות עם ירושלים ועידוד למעורבות ומנהיגות.

הודות לקרן המלגות העירונית המוגדלת, תיהנה העיר ירושלים בסך הכולל מ- 140,000 שעות התנדבות בשנה.

במסגרת אירוע סיום השנה שהתקיים הערב חולקו פרסים למצטיינים על עשייה יוצאת דופן:

●    תהילה סיני, סטודנטית לחינוך שנה שלישית תואר ראשון במכללת דוד ילין, ביצעה את התנדבותה במסגרת "חינוך לפסגות" ששם היא כבר שנה שנייה מדריכה במרכז היסודי את ילדי כיתות ג'-ו' בתגבור בעברית, חשבון ואנגלית. תהילה פעלה ביצירתיות תוך שימוש במתודות חדשניות והיתה שותפה מלאה במרכז כולו ובאירועי השיא שהיו מעבר להגדרות תפקידה.

●    דניאל ליכטנשטיין, סטודנט לרפואה שנה רביעית באוניברסיטה העברית, ביצע את התנדבותו במסגרת תכנית "שלבים", הוביל פרויקט קידום בריאות בהוסטל הלב והמעיין ברמת שלמה המיועד לגברים חרדים המתמודדים עם מגבלה נפשית קשה. הצליח להתגבר על הפערים התרבותיים. מעבר למסגרת התנדבותו הקים קבוצת הליכה, גינת ירק ואף הצליח לגרום לכמה מהם להפסיק לעשן.

●    נאווה גולדפרב, סטודנטית למדעי הרוח, שנה שניה במרכז האקדמי שלם, ביצעה את התנדבותה במרכז שלם עצמו ששם הקימה פרויקט ללימוד השפה העברית לעובדי התחזוקה של הסוכנות היהודית. בזכותה הפרויקט נטמע במרכז ואף ימשיך בשנה הבאה.

●    גל לוטן, סטודנט להנדסת תעשייה וניהול, שנה ראשונה במכללת עזריאלי, ביצע את התנדבותו בבית ספר רעות בתכנית "עושים עסקים" תכנית הדגל של ארגון יזמים צעירים ישראל. השקיע בילדים מעבר לדרישות המלגה וליווה אותם גם מעבר לשעות הלימודים.

●    יעל מוסקוביץ, סטודנטית לפוטותרפיה, שנה ראשונה במוסררה ביה"ס הרב תחומי לאומנות וחברה ע"ש נגר, ביצעה את התנדבותה בקרן אור, מרכז לילדים ובוגרים צעירים עם עיוורון ומוגבלויות. בשל חוסר ניסיון וחששה הרב להתנדב באופן ישיר מול ילדי קרן אור, הוצעה ליעל חלופה התנדבותית בתחום צילום. אך למרות הכל, הסכימה יעל להתנדב ישירות מול ילדי המרכז. יעל פעלה במגוון תחומים כמו מטפלת פרטנית לילדה בחדר הסנוזלן, ניגנה איתם בחדר המוסיקה ואף סייעה בהאכלתם.

 

תגובות

מומלצים