רבבות תלמידים נהנו בשנה החולפת מארוחה חמה

מחקרים מראים שלאיכות המזון ישנה השפעה מכרעת על התפתחותם של הילדים, ושלילדים ממשפחות קשות יום יש נטייה גדולה יותר לסבול מתחלואה שקשורה למזון. מסיבה זו הוחלט לפעול לשיפור איכות המזון, ולהעניק לתלמידים ארוחות בריאות יותר.

09.07.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
רבבות תלמידים נהנו בשנה החולפת מארוחה חמה

"רבבות תלמידים מהצפון נהנו בשנה החולפת ממפעל 'הארוחה החמה' במימון משרד החינוך, המפעל החינוכי-חברתי החשוב הזה נגזר מתפיסת עולם שמעצימה הטמעת רווחה-חינוכית במערכת החינוך: חינוך ככלי טיפולי שמאפשר רווחה ומוביליות חברתית" .
כך מנהלת המחוז , ד''ר אורנה שמחון . 

מנכ"ל המשרד , שמואל אבואב : במשרד  מרחיבים את הבקרות בנושא, הן על תהליכי הייצור אצל יצרני המזון והן בבתי הספר, ובשנה הבאה תוקדש תשומת לב מיוחדת לנושא זה. הצלחתם של התלמידים הנהנים ממפעל ההזנה , תבטיח את הצלחת החברה הישראלית כולה.

מכלל 402,254 התלמידים בישראל שנהנו השנה מארוחה חמה, יומית, במימון משרד החינוך , למעלה מ 60 אלף הם מהצפון מציין דובר המחוז , דויד גורלי . 

בשנת הלימודים הקודמת עמד המספר הארצי של התלמידים שמקבלים ארוחה חמה על 355,467 , מזה : כ 54000 מהצפון . המשמעות היא  שהשנה הורחב שיעור התלמידים הנהנים ממפעל ההזנה באופן משמעותי.

בכוונת המשרד להמשיך ולהרחיב את המפעל, בהתאם ליעדי תכנית החומש, ולהעניק בשנה הבאה ארוחה חמה ל-463,401 תלמידים , מהם כ 70 אלף , מהצפון . 

ארוחה חמה, יומיומית, מוענקת על ידי המשרד באמצעות מספר תכניות: יום לימודים ארוך (יוח"א), מסגרות יום לימודיות (מיל"ת) ותכנית הצהרונים (ניצנים). 

מחקרים מראים שלאיכות המזון ישנה השפעה מכרעת על התפתחותם של הילדים, ושלילדים ממשפחות קשות יום יש נטייה גדולה יותר לסבול מתחלואה שקשורה למזון. מסיבה זו הוחלט  לפעול לשיפור  איכות המזון, ולהעניק לתלמידים ארוחות בריאות יותר מזון לא מעובד, ירקות מבושלים, פירות חתוכים ומזונות מותאמים אישית.

 

תגובות

מומלצים