שתי המכללות לחינוך נפגשות למטרה חינוכית

נשיא המכללה הערבית לחינוך חיפה עו"ד זכי כמאל וסגל ההוראה במכללה אירחו את נשיא מכללת אחווה פרופסור עליאן קרינאוי וסגל מכללת אחווה, שכל המטרה לדון בשיתוף פעולה חינוכי ומחקרים מדעיים, לא יכולנו להתעלם מהבחירות לכנסת ה20

16.02.2015 מאת: פורטל הכרמל והצפון
שתי המכללות לחינוך נפגשות למטרה חינוכית

מסביב לשולחן ענק שישבו בשוליו פרופסורים, דוקטורים, עורכי דין ושופט, כולם דנו במטרה אחת לקדם אינטרס חינוכי במדינת ישראל לכולם כולל המיעוטים שחיים בה.

כאשר שאלנו את ד"ר רנדה עבאס דייקנית במכללה הערבית לחינוך חיפה, על אופי הסטודנט הערבי בצפון, היא מאמינה שהחינוך זה לתת ולחנך, לתת למען החברה בה אתה חי ובעיקר להכיר את האחר, למרות המרחק אין כל הבדל בין סטודנט צפוני לדרומי או סטודנט שבא מחוץ לארץ.

עו"ד זכי כמאל נשיא המכללה הערבית לחינוך חיפה, שאירח את המפגש, הבהיר כי המטרה היא שיתוף פעולה בין שתי המכללות ושילוב עבודה משותפת שתעסוק במחקר משותף, בין היתר זכי  לא יכל להתעלם מהרגשת ההפליה בין המותר לאסור בגדר ההתעסקות של המכללה הכפופה למשרד החינוך, למכללה הכפופה למועצה להשכלה גבוהה.

לפרופסור עליאן קרינאוי היה מאוד חשוב להגיד שגם כשאתה לא מאמין שאתה יכול להיות, תאמין כי זה מה שקרה לו בבחירתו לנשיא המכללה אחווה לחינוך.

הדברים מעניינים ומיוחדים, שאנו עם המשתתפים בשולחן העגול, לומדים היסטוריה, חינוך ואופי התנהגות הממסד למכללות, ודרישתם של המכללות להפוך לאוניברסיטאות וזה מכשול רב תחומי מורכאב שקשה ברגע לתת לו תשובות מדוע ולמה.

לא יכולנו להתעלם מהבחירות לכנסת ה 20 ומעורבות המכללות בבחירות, למשל במכללה הערבית לחינוך חיפה הנשיא כמאל מדבר שהמפגש שהתקיים במכללה בין חברי הכנסת הערבים, הוא זה שתרם לאחדותם בבחירות האלה ומבטיח שעכשיו גם יתארחו חברי כנסת יהודים ובעיקר לשאלתנו עו"ד כמאל מכחיש כל מעורבות, למרות שהמכללה שומרת על חופש ביטוי של הסטודנטים בכל המשתמע מכך.

כששאלנו אם יתקיימו בחירות, התנועות הציוניות לא יקבלו שום קול, אז קיבלנו תשובה חכמה מהנשיא כמאל.

המכללה הערבית חיפה

פרופסור עליאן שמאוד זהיר בעניין בחירות, מנצל את הרגע לתת לכולם חופש לעשות כרצונם, ובעיקר מזמין את הציבור לאירוע של המכללה שיפתח בקטע מוזיקאלי של סטודנט לא של מכללת אחווה, שחטף מכות על רקע עדתי בגלל שפה טומי חסון.

כאשר מדברים על הצלחות בחינוך הערבי שברובו הולך להוראה, מגלים דבר מעניין שעל כל משרה במגזר הערבי לפחות 14 מועמדים אם לא יותר, מאשר במגזר היהודי, הרוב הולך למקצועות ההייטק, הנדסה, רפואה ועוד.

בשנים האחרונות יש עליה במספר הלומדים רפואה במגזר הערבי.

עו"ד כמאל ופרופסור קרינאוי, מחדדים את המשכיות שיתוף הפעולה העתידי ובעיקר החלפת תוכניות משותפות.

 

לכתבה שהכנו בסרטון

 

{YouTubeVideo id=VtLwt6dUPb0}

תגובות

מומלצים