תלמידים פיתחו ושילחו פסאודו לווינים

ניסוי משמעותי מוצלח לתלמידי תכנית "גליל-1", 55 תלמידים מכיתות י'-יא מכרמיאל ,עכו,סחנין ונהריה שמגישים עבודת גמר מחקרית ברמת 5 יח' לקחו חלק ביוזמה חדשה , פיתחו ושילחו פסאודו-לווינים ולקחו חלק בניסוי משמעותי מוצלח

07.03.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
תלמידים פיתחו ושילחו פסאודו לווינים

מנהלת המחוז ד'ר אורנה שמחון: "אני בהחלט נרגשת, מברכת על כך,  גאה בתלמידים ושמחה על המיזם שמקרב לבבות ויוצר תרבות מרתקת של חקר משותף"

דובר המחוז דויד גורלי: "המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה כרמיאל בשיתוף סוכנות החלל הישראלית ומשרד החינוך- מחוז צפון מפעילים תכנית חדשנית, שאפתנית ופורצת דרך שבמסגרתה בני נוער איכותיים יהודים וערבים מהגליל, מפתחים יחד את לווין הנוער הראשון בגליל שזכה לשם "גליל-1".

כחלק מתהליך הלמידה, התנסו התלמידים במשימה של פיתוח פסאודו-לווינים למשימת זיהוי שריפות. התלמידים תכננו, פיתחו ובנו את הלווינים הזעירים הכוללים מערכות טכנולוגיות מתקדמות על מנת לקבל נתונים בזמן אמת מהנעשה בגובה רב על פי המשימות שהוגדרו לפסאודו-לווין.

פסאודו-לווינים הן פלטפורמות שצפות או עפות בגובה גבוה ממטוסים קונבנציונליים אך פועלות יותר כמו לווינים –ובמקום לעבוד מהחלל הם יכולים לשהות באטמוספרה במשך שעות בודדות ועד מספר שבועות, מסביר ד"ר גיא צברי מנהל התכנית במכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה. הפסאודו  לווין מבוסס על עקרונות פעולה פיזיקאליים-טכנולוגיים רבים.  

התלמידים התחלקו לקבוצות קטנות כאשר כל קבוצה היתה אחראית על תת-מערכת בליווי מנחים מהתעשיה והאקדמיה: צילום ועיבוד תמונה, בקרת חיישנים, אינטגרציה, בקרת רסרבי ותיכנות ניהול המערכת, מערכת לניתוק אוטמטי של הבלון, ניהול משק החשמל, תקשורת עולה ויורדת, מערכת עקיבה לווינית וצוות תיעוד קרקע-אוויר.

איתי מלק מנהל המרכז לנוער שוחר מדע במכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה מספר: " מדובר בתכנית שאפתנית ברמה חינוכית-טכנולוגית פורצת דרך. כמו כן בתכנית נוצר חיבור רב-תרבותי בין התלמידים: יהודים, ערבים, דתיים, חילוניים. אני מברך על השותפות עם סוכנות החלל הישראלית המסייעת במימון התכנית ומשרד החינוך במחוז צפון המסייע במימון המחזור השני ומכיר בעבודות המחקר של התלמידים ל-5 יח"ל בגרות".

תגובות

מומלצים