אדמה פוריה בעמק הקישון יש על מה לשמור

משפחת מנסור מעוספיה במשך עשרות שנים שמרה ושימרה את האדמה בעמק, ודאגה להשריש חקלאות יפה, בעונת האבטיחים מוציאים 150טון בכל יום, בנוסף למילונים, חצילים, קישואים, תירס, בצל ועוד, חקלאות שמתנהלת תחת איום דרכי גישה.

14.08.2019 מאת: חסין חלבי
אדמה פוריה בעמק הקישון יש על מה לשמור

מעל 1000 דונם של אדמה חקלאית בעמק מפער הקישון, שמשפחת מנסור מעוספיה מעבדת, בשנים האחרונות מתנהל לו מאבק עיקש של המשפחה שרוצה לשמר את האדמות ונלחמת על דרכי גישה לכלים החקלאיים מחלקה לחלקה, הקושי נוצר בגלל הפרויקטים שקמו בשנים האחרונות בכל אזור העמק.

שמס מנסור חקלאי מגדל: "השנה לא היו מחלות ואולי זה בגלל הגשם, אנחנו לא יכולים לחיות בלי האדמה, כי זה מה שעשינו במשך דורות, מהסבא והאבא וכעת זה תורנו, חקלאות זה הכי תענוג שיש בעולם, היום קשה לנו עם הרמזור שעשו אותו שתי שניות, ואנחנו לא מספיקים להגיע לאמצע וכבר מתחלף".

אמנון קורן מומחה להגנת הצומח ובמיוחד לאבטיחים מדבר על אבטיח איכותי שבאדמה הזו של העמק מגיע לדרגת מתיקות גבוהה שהשיא שלה 12 וכאן מגיעה ל-15 שזו דרגת מתיקות מעל ומעבר לסטנדרט.

אמנון מחדד את חשיבות דרכי הגישה שחקלאות לא יכולה להתקיים בלי מעברי גישה לאדמות.

מנהל מנסור: "בשביל לחצות מצד לצד עבור הכלים צריך לעשות חתיכת נסיעה, למרות הכל העונה מאוד מוצלחת, הגידולים טובים ואנחנו מברכים על כך".

משפחת מנסור: "אנחנו לא באים בטענות לאף אחד, אבל הבטיחו לנו דברים ואף אחד לא עומד בהבטחות שנתן, משרדי התכנון צריכים להגיע לשטח ולעמוד מקרוב על העבודות שמתבצעות באדמות, כדי להבין מה הם מחסלים בדברים שהם עושים".

 

פורטל הכרמל

אדמות גלמה משפחת מנסור2019

תגובות

מומלצים