החוק החדש בנושא בנייה ירוקה

בשנים האחרונות משרדי הממשלה מעודדים ביצוע עבודות בנייה, כולל פרויקטים רחבי היקף באמצעות שיטת בנייה ירוקה. יזמים רבים הבינו את חשיבות המעבר לאופציה זו במציאות העכשווית ולכן כבר ביצעו מיזמים רבים ברחבי הארץ תוך שימוש באופציה זו.

22.11.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
החוק החדש בנושא בנייה ירוקה

 

בחודש אוגוסט 2020 נכנס לתוקף החוק החדש אשר יחייב את כל ענף הבנייה לעבור לעבוד בשיטת בנייה ירוקה בלבד, החל מחודש מרץ 2022. זהו פרק ההמשך להחלטה הקודמת שעל פיה התקן המחייב בנושא זה יתחיל בשנת 2021 בכל תוכניות בניין ערים.

מדובר במהפך של ממש בכל הרבדים של ענף הבנייה. עם יישום החוק, רבים מהקבלנים ישתמשו בלוחות פוליקרבונט LEXAN אשר מותאמים באופן ייעודי לסוג זה של בנייה. הלוחות הם במשקל קל יחסית, בעלי יכולת עמידות גבוהה, זמן ההתקנה שלהם הוא מהיר יחסית. הם חסכוניים לעומת העלויות של חומרים מקבילים שהם בשימושו של ענף הבנייה שאינם בקטגוריה של מוצרים ירוקים. הלוחות מתאימים לבנייה של בתי מגורים, בתי מלון, מגדלי משרדים, מוסדות חינוך, בתי חולים, מבני מסחר ועוד. בדרך זו כל הבנייה החדשה תהיה ידידותית לסביבה ותיצור סביבה הרבה יותר בריאה ומותאמת לרמה הנדרשת של איכות הסביבה.

יישום של בנייה ירוקה בשטח

תהליך השימוש באופציה של בנייה ירוקה, יתחיל משלב היתרי הבנייה. כל יזם שיגיש באמצעות האדריכלים והמהנדסים שלו תכנון של מבנה חדש ללא קשר לייעוד שלו, יכלול בתוכניות המוגשות לאישור את הפירוט של הבנייה, באמצעות חומרי בנייה ירוקים בעלי תו תקן ישראלי.

יהיו גם מקרים חריגים שבהם מי שמבקש היתר כדי לבצע שינויים במבנה קיים כמו תוספת חדר, תוספת מרפסת או נושאים נוספים אשר קשורים לנראות החיצונית של המבנה, יצרף לבקשה פירוט של חומרי הבנייה שנכללים בתוך המתווה של הבנייה הירוקה.

ההשלכות החיוביות של ביצוע בנייה ירוקה

לשימוש בחומרי בנייה ירוקים יש השלכות רבות כמו שמירה על בריאותו של הציבור, מניעת זיהום אוויר, יצירה של הצללה, הענקת עדיפות לכניסה של אור ולפתרונות טבעיים של אוורור, חיסכון משמעותי בצריכת האנרגיה, הפחתה של פליטות גז החממה, יצירת שיפור באיכותה של הבנייה על כל רבדיה.

מעבר לכך, שינוי תהליכי זה ייצור שיפורים באופן הניהול של אתרי בנייה, בשיפור כל מה שקשור לחומרי הבנייה, בריאות העובדים והציבור, כמויות הפסול, תחבורה, איכות הקרקע, איכות המים, חיסכון באנרגיה ועוד.

ההחלטות הללו מצטרפות למגמה הכלל עולמית לעבור לבנייה ירוקה בלבד. מדינות רבות בעולם החלו בביצוע של הליך זה בשנים האחרונות והדבר מיושם בהצלחה גדולה. כעת גם ישראל מצטרפת לטרנד העולמי ומציבה את נושא איכות הסביבה במקום גבוה בסדר העדיפויות הלאומי. הרשויות השונות ילמדו את הנושא ממדינות אחרות ובהתאם לאופן היישום ולהצלחות הם יתוו בישראל דרך דומה.

 

 

תגובות

מומלצים