ניהול השטחים הפתוחים הוא מורכב

המרחב הביוספרי מסייע לנו  ככלי להתמודדות עם בלימת תכניות פיתוח דורסניות, כמו שדה תעופה ברמת דוד ,סיפוח שטחים של המועצה מול יקנעם עלית

01.12.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
ניהול השטחים הפתוחים הוא מורכב

צילום יעל ברניר

ניהול השטחים הפתוחים, מתכנון למציאות הוא מורכב , נציגי גופים רבים ממשלתיים, רשויות אזוריות ואנשי מקצוע השתתפו בכנס, שהתארח במועצה אזורית מגידו , ביוזמה של חברות "ליגמ" ו"אורבניקס". כדי לשאול, ללמוד ולקדם החלטות איך אפשר לנהל שטחים פתוחים.

מועצה אזורית מגידו הינה המועצה היחידה שהיא מרחב ביוספרי מתפקד "אמר איציק חולבסקי בדבריו בפתיחת הכנס " אחד הגורמים להצלחת המרחב היא שיש חפיפה מלאה בין שטחי המרחב למועצה, הגענו  להבנה שכדי לשמור על השטחים הפתוחים ועל העצמאות של המועצה  בשיתוף עם תושביה , עלינו להתנהל  ולהיות מרחב ביוספרי".

"התנהלותנו כמרחב ביוספרי, הינה תובנה שאנחנו רוצים לשתף בה גם את השכנים שלנו , מועצות שכנות , השיגנו בייחודנו כמרחב הוא דוגמת הצלחתנו בהרחקת קו 400 מלב שטחי המועצה והרחקת המתקן היבשתי לטיפול בגז טבעי מאתר "חגית" לים".

המרחב הביוספרי מסייע לנו ככלי להתמודדות עם בלימת תכניות פיתוח דורסניות, כמו שדה תעופה ברמת דוד, סיפוח שטחים של המועצה מול יקנעם עלית , התנהגות מטיילים ועצירת  מפגעים שנגדם אנחנו פועלים בנחישות".

"בימים אלה אנו מקדמים תכניות ניהול קהל בנחל שופט ובנחל קיני והפיכת ג'וערה למרכז חינוך וידע של השטחים הפתוחים ".

הכנס מתמקד בניהול שטחים פתוחים באמצעות שיתופי פעולה של גופים ורשויות לטיפול בנושאים קריטיים.

במושב שעסק במודלים קיימים לניהול שטחים פתוחים ,הציגה הגר ראובני מתאמת המרחב הביוספרי  את מודל ניהול המרחב הביוספרי במגידו.

רן מולכו, מנכ"ל חברת ליגמ : "אנו בסוג של מהפכה שקורית בשנים האחרונות. גופים אזורים מועצות אזוריות מסתכלות על השטחים הפתוחים במגוון רבדים המהפכה מתורגמת לאיגום את כל התהליכים לחשיבה משותפת , באמצעות המימון של הקרן לשטחים פתוחים. שתומכת במימון ,תכנון וביצוע ".


 

תגובות

מומלצים