אילו שפצורים לנשק מבוקשים בקרב החיילים בישראל?

החיילים בישראל אוהבים להכניס שפצורים, שיפורים ושדרוגים לאין מספר. חלק מהשפצורים נועד להעניק חזות יותר פז"מניקית, וותיקה ומרשימה אבל אחרים, הינם בעלי אופי יותר תכליתי.

06.04.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
אילו שפצורים לנשק מבוקשים בקרב החיילים בישראל?

 

לצד שיפורים לכומתה, למימיות, שרוכי אבטחה או ניילונים שונים של ציוד, מבוקשים במיוחד שפצורים טקטיים ואיכותיים לנשק. בשורות הבאות נבין מהם השפצורים התקניים, מה מאפיין אותם ואלה מהם מבוקשים במיוחד, בקרב החיילים בישראל.

קת לנשק, כך משדרגים אותה

בחלק הקדמי של הנשק, מצוי לו הקנה והסטרשף וכל חייל יודע מדוע ולמה על הקנה להיות תמיד נקי ומצוחצח. אבל השדרוג הנפוץ והמבוקש הראשון שנציג מצוי לו דווקא בחלקו האחורי של הנשק. תפקידה של הקת להעניק תמיכה ויציבות לנשק כולו. לרוב, היא תהיה צמודה לשקע הכתף בזמן הפעלת הנשק במטווח או בזמן פעילות מבצעית. על מנת לשדרג את הקת, ניתן לרכוש קת לנשק, שהיא תקנית אך גם משופרת. הדגמים הנבחרים כוללים תאים שבהם ניתן למשל לאחסן סוללות או פריטים קטנים אחרים. אבל מעבר לכך, ניתן גם לשפר מאוד את תפעול הנשק בדמות מאחז משופר ללחי.

ידית אחיזה משופרת

עוד שפצור נוסף, הינו ידית אחיזה שמטרה להקנות אחיזה משופרת לנשק האישי. את הידית הנ"ל מתקינים בהברגה תקנית, כאשר היא עוזרת להחזיק את הנשק ביציבות מוגברת. הדגמים הנבחרים כוללים משטח שמתאים במדויק לאצבעות של החייל. עבור הרוצים יותר מזה, קיימת אפשרות להתקן שנועד לא רק לאחיזה חזקה וטובה יותר אלא גם להעמדה על בסיס דורגלים. זוהי מעין חצובה קטנה אך יעילה, שנשלפת בשעת הצורך מתוך ידית האחיזה הטקטית.

השפצור שמוסיף לנו אור

ככלל, הנשק לא נועד להוות אמצעי תאורה, נהפוך הוא. שפצורים מתקדמים יכולים לטשטש את רשפי האור שמופצים בזמן של ירי. יחד עם זאת, במצבים מסוימים, מאוד עוזר שניתן לחבר לנשק פנס טקטי מתאים. ואכן, גם אם זה לא השפצור שיתאים לכל מצב, ניתן בהחלט לראות את העניין הזה הולך ותופס תאוצה. אגב, בתוך שפצורים מקובלים, כגון קתות או ידיות אחיזה איכותיות, ניתן לאתר תאים נסתרים ובהם לרוב מאחסנים את הסוללות לפנסים. בזמן אימונים או בשטח, הימצאות של פנס שתמיד זמין ומוכן להפעלה יכולה להיות לתועלת רבה.

רצועת נשיאה משופרת לנשק

מלבד השפצורים המבוקשים שמייעלים את תפעול הנשק והדיוק בזמן מטווח או ירי מבצעי, יש גם כאלה שנועדו להעניק חוויית נשיאה טובה יותר, גם בשגרה. שיפורים של הרצועות נעשים לרוב על ידי החיילים המנוסים יותר. כך ניתן להרגיש יותר נינוחים כאשר הנשק נישא ב"תלה צוואר" או ב"תלה כתף". במקביל, ניתן אף להשיג רצועות חדישות, עם ציפויים או שכבות.

מעט רקע טכני לשפצורים תקניים

בעבר, הכנסת שפצורים לכלי נשק נעשתה בצורה של יותר אלתור ופחות תכנון הנדסי. פיתוח של מסילות ייחודיות, לכלי הנשק, נועד להשיג תאימות להכנסת שיפורים מובנים. את המסילות הללו ניתן למצוא בחלקים המרכזיים של הנשק, כך שאפשר לחבר תוספות ושדרוגים בצורה אידיאלית. כך, לעולם לא תיפגע היכולת המבצעית או שישתחרר איזה תפס או בורג שאולתר. המסילות הללו, שהפכו לתקן די מחייב בצבאות המערב מוכרות מקרוב לכל חייל קרבי וותיק. חלק מהתוספות מוכנסים על ידי ברגי פרפר ואחרים על ידי שימוש במפתחות אלן רגילים. אם את הכומתה כבר שפצרתם, את סיכת הלוחם בגאווה ענדתם, השלב הבא יהיה לשפצר את הנשק. כך תקחו אותו לשלב הבא, הן מבחינה ייצוגית והן מבחינה טקטית ומבצעית.

 

תגובות

מומלצים