בחירת שותפים להקמת עסק איך כדאי לעשות את זה?

עסק שמקימים בעזרת שותפים יכול לצלוח ביתר קלות גם תקופה עסקית מאתגרת ולא פשוטה. כאשר בוחרים שותפים בצורה נכונה, מגיעים למצב שבו למעשה השלם גדול מסך חלקיו. מגיעים להישגים שלא היו אפשריים בעסק של איש אחד.

27.06.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
בחירת שותפים להקמת עסק איך כדאי לעשות את זה?

 

אבל החוכמה (והיא בהחלט לא דבר פשוט) היא למצוא ולבחור את השותפים הנכונים. איך עושים את זה? קבלו עצות למתלבטים.

היכרות מוקדמת ממסגרות שונות

עסק מוצלח שפועל על בסיס שותפות, בדרך כלל מתחיל משותפים שהכירו במסגרות קודמות. דבר זה דומה ללהקות והרכבים מוזיקליים שונים. גם שם, כאשר פועלים בסוג של עסק משפחתי, אפשר לומר, ההיכרות החלה במסגרת קודמת שבה הבשילו היחסים האישיים ונוצרה הבנה הדדית. דוגמא לכך אפשר לציין הרכבים מוזיקליים כמו להקת כוורת המיתולוגית, שחברי הלהקה הכירו זה את זה ברובם, משירות בלהקה צבאית. גם בעולם העסקי, ידועות שותפויות שהחלו מהיכרות בשירות הצבאי, במועדוני חובבים שונים, בחוגים או כנסים. היתרון – לא צריך לאבד זמן לפני שמכירים האחד את השני לעומק. העסק יוצא מאוד נשכר מכך.

שותף בעל ניסיון עסקי מוכח

מי שמחפש שותף עסקי ואין לו היכרות עם שותפים מתאימים, טוב יעשה  אם יחפש שותף בעל ניסיון עסקי מוכח. זהו טיפ מעולה ליזמים מתחילים. ניתן לראות זאת אפילו בעסקי נישה או עסק משפחתי, כאשר מי שיוזם את הקמת העסק פונה למישהו שיש לו ניסיון ורוצה לשתף איתו פעולה. כאשר יזם שמגיע מחוץ לתחום ומביא עימו רוח רעננה וחשיבה מחוץ לקופסה פוגש שותף שמכיר את השוק, נוצר איזון יוצא מן הכלל. בעל הניסיון יודע איך השוק פועל, מיהם המתחרים ואיך לחמוק מסיכונים עסקיים. היזם מביא איכות חדשנית שמשלימה את התמונה.

שותף שקט שמעניק מימון 

מי שרוצה להקים עסק משפחתי, חנות, סטארט אפ, מפעל או כל עסק אחר, לא תמיד אוחז בכיסים עמוקים. אפשר אומנם לרוץ לבנק ולבקש הלוואה. אבל הבנק לא תמיד ממהר לתת. בחירת שותפים לעסק החדש יכולה לפתור את הבעיה. אם מוצאים למשל שותף אחד שהוא בעל ניסיון עסקי ושותף אחד שהוא בעל חשיבה יצירתית וחדשנית, אפשר להוסיף כעת שותף שקט. שותף שמעוניין להביא את הכסף, תמורת אחוז מסוים ברווחים. ראוי לציין כי הסדרת מערכת היחסים בין הצדדים במקרה זה צריכה להיעשות בכתב ובצורה מסודרת שמגדירה חלוקת רווחים ותחומי אחריות.

שותף שיש לו קשרים עסקיים, ראש שיווקי או חושים ממולחים

יזמים לפעמים עשויים להיות טיפוסים קצת "מרחפים". רעיונות טובים לפעמים מגיעים למי שאינם בעלי שתי רגליים יציבות על הקרקע. במקרה זה, בחירת שותפים מושלמים תיעשה על סמך יכולות וכישורים משלימים. בעל ידע טכני, טכנולוגי או מעוף, ירוויח המון משיתוף פעולה עם שותף שיש לו קשרים עסקיים. גם שותף בעל יכולת שיווקית מוכחת או יחסי אנוש מעולים, יוכל להוכיח את עצמו. חושים ממולחים וזיהוי הזדמנויות בעסקים – כישורים כאלה ישתלבו נהדר עם אלה של בעלי החזון.

כימיה אישית ואמינות, אין לזה תחליף

במקביל לכל מה שציינו, אין תחליף לדבר נוסף. חשובה מאוד הכימיה הבין אישית. היכולת להרגיש שסומכים על כל השותפים. ההבנה שעסק בעל פוטנציאל לא יוכל לעולם להגיע למיקסום ההצלחה אם השותפים עסוקים בהורדות ידיים, משחקי אגו או ויכוחים אין סופיים. האמינות והאמון הם האלף בית. כאשר יש בסיס של הבנה ואמון ביחד עם כישורים משלימים, עבור העסק, השותפות, השמים הם הגבול. אפשר בהחלט להגיע רחוק בזכות רוח הצוות והשיתוף.

 

תגובות

מומלצים