מה לומדים במכינה אקדמית?

החלום ללמוד באקדמיה נראה לכם אולי כמו משאלה שאף פעם לא תתגשם, אבל היום, בזכות המכינות הקדם אקדמיות, כל מי שבאמת רוצה ללמוד באקדמיה, יכול להגשים את החלום.

06.01.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מה לומדים במכינה אקדמית?

מוסדות אקדמיים רבים בארץ יצרו מסלולים לטובת סטודנטים אשר ממגוון סיבות לא זכאים להתקבל ללימודים גבוהים וזקוקים להשלמות שונות כדי לעמוד בתנאי הסף של אותם מוסדות.

מה אלמד במכינה?

למעשה, מכינה קדם אקדמית היא מסגרת לימודית בתוך המוסד האקדמי עצמו שבו התלמידים לומדים לפסיכומטרי, משלימים בגרויות, לומדים קורסי מבוא שמתאימים למסלול האקדמי שבו הם מתעתדים ללמוד, ומסלולים נוספים אחרים המכינים תלמידים שלא למדו בתיכון ברמה מספקת, ומבקשים להשלים את החסר ולהשתלב לימודים האקדמיים הרגילים.

מהם יתרונות הלימוד במכינה?

  • לימודים במכינה מציעים לסטודנט שלא עומד בתנאי הכניסה לאקדמיה, כרטיס כניסה לתחומים מקצועיים טובים יותר.
  • לימודים במכינה מאפשרים לאנשים רבים יותר להתכנס תחת כנפי האקדמיה ובכך תורמים לכינון חברה יצרנית טובה יותר.
  • לימודים במכינה מאפשרים לסטודנטים שלא הגיעו בתיכון לרמה הרצויה, להתכונן ללימודים ברמה גבוהה בשקט נפשי תוך שיפור הביטחון העצמי והאמונה ביכולת שלהם ללמוד ולהתקדם.
  • לימודים במכינה, מסייעים להכין את התלמידים ולסגל אותם ללימודים אקדמיים, לדרישות האקדמיות ולשפה של עולם האקדמיה.
  • הלימודים במכינה נמשכים בין שנה לשנתיים, פרק זמן שסולל לסטודנטים נתיב ברור, נוח ופחות מפחיד להמשך הלימודים לתואר ראשון.
  • הלימודים במכינה מעניקים הדרכה שמתאימה את עצמה להישגים ולכישורים של כל אחד מהסטודנטים, וסיוע בבחירת מסלול לימודים אקדמאי עתידי בהתאם לכישורים ולתחומי ההתעניינות שלהם.

מהן מכינות ייעודיות?

כאשר אתם לומדים במכינה ייעודית, לדוגמה מכינה קדם אקדמית למדעי הטבע או למדעי הרוח, תתחילו ללמוד מושגים ומונחים הקשורים למסלול האקדמי שבו אתם מבקשים ללמוד עם תום המכינה.

הלימודים במכינה ייעודית מתאימה גם לסטודנטים החוששים פן לא יצליחו להשתלב במקצוע מסוים, או שמא לא יצליחו לעמוד בעומס הלימודי בתחום שבחרו. כיוון שהלימודים במכינה מפגישים את הסטודנטים עם מושגים ותחומי יסוד שקשורים ללימודים שלהם, הם מציעים נחיתה רכה יותר, תוך הפגת כל אותם חששות.

מכינות ייעודיות קיימות בתחומים רבים כמו: מחשבים, ביולוגיה, כימיה, הנדסה, מדעי החקלאות, רפואה, ריפוי בעיסוק ועוד.

הלימודים באקדמיה, איך הם משפיעים על החיים עצמם?

אם אתם תוהים מדוע נושאים אקדמיים חשובים לחיי היומיום שלנו, ומתלבטים אם בכלל ללמוד לתואר ראשון, מלבד האפשרות למצוא עבודה מעניינת יותר, התשובה היא: בשביל האנושיות שלנו.

ההשכלה היא זה שמפרידה בינינו לבין בעלי החיים האחרים שמסתובבים על פני כדור הארץ, ורוחב ההשכלה שלנו הוא זה שמעצים אותנו.

אם נתבונן על הלימוד שלנו רק כעל אמצעי להשגת תעודה מאוניברסיטה יוקרתית, נוכל אמנם לרכוש ידע מסוים אך מעט מאוד אנושיות. כאשר אנו מתייחסים לאלמנטים של אוקלידס כאל כלי לתשלום חשבון החשמל, או לטבלה המחזורית של מנדלייב כאל כרטיס לרכישת מכונית חדשה, אנחנו נוקטים בשיטות חסרות לב הגורמות ללמדנות עצמה לדמוע.

בשביל מה אני לומד/ת?

אנחנו לומדים כדי לשפר את עצמנו, כדי שנוכל להיות כל מה שאנחנו יכולים להיות, וכדי לממש את הפוטנציאל שלנו. האם הרגשתם פעם כמו אאוטסיידר בשיחה, כי לא היה לכם מושג איך השפיע פושקין על דוסטייבסקי ועל טולסטוי? האם אי פעם הסתרתם את הבורות שלכם בהיסטוריה, כשהשיחה נסבה על המהפכה הצרפתית ועל לואי ה-14 שאמר ״המדינה - זה אני״, ולא היה לכם מושג במה מדובר? או אולי בלבלתם בין ליאונרדו דה וינצ׳י ומיכאלאנג׳לו בואונרוטי, כשמישהו תאר איך ביקר בוותיקן וראה את תקרת הקפלה הסיסטינית?

השכלה טובה ורחבת יריעה היא נכס לכל החיים, היא לא רק מפתח לפתיחת שערי המקצועות השונים אלא משאב חברתי המאפשר לכם להתרועע עם אנשים רבים.

העולם עצמו הוא מקום מעניין יותר לאדם המשכיל. אדם ללא ידע שיטייל לאורך חוף הים יראה רק סלעים, חול וים, לעומת זאת, המלומד יבחין בתצורת הסלע ובהשפעת גלי הים על שחיקת תצורות האבן השונות. יש אנשים שיבחינו בירוקת שתיראה להם רק כטחב לא בריא, אבל לאחרים היא תעיד על תגובה כימית מרתקת.

ההשכלה משנה את העיניים שלנו, מאפשרת לנו לראות את הדברים אחרת. בעוד שחינוך צר, שמטרתו רק לשרת את המקצוע הנבחר, מצמצם את העולם.

אנחנו צריכים לשאוף ללמוד מגוון שלם של נושאים, והיום כשהמכינות פותחות את שעריהן בפני אוכלוסייה שעד כה לא יכלה להתקבל למוסדות אקדמיים, וכשהאינטרנט מציע מידע בלחיצה על כפתור, הרבה יותר קל לנו ללמד מה שאנחנו רוצים ולהרחיב את ההשכלה שלנו.

 

תגובות

מומלצים