מצב הפשיעה בכפרים שבכרמל תמונת מצב

​​​​​​​עד לא מזמן, ממש לפני כמה שנים, נתונים על מצב הפשיעה באיזורים ספציפיים בארץ, היה נתון שקשה מאוד למצוא באמצעות חיפוש באינטרנט.

28.04.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מצב הפשיעה בכפרים שבכרמל תמונת מצב

 

אמנם, במהלך השנים האחרונות החלה לצבור תאוצה התודעה הכללית לגבי מצב הפשיעה בכפרים שבכרמל ונתונים אלו החלו להיחשף לציבור הרחב, עד לכדי פירוט הכולל את סוג העבירה וכמות התיקים הפליליים שנפתחו במהלך כל שנה בכל ישוב עליו בחרתם לברר.

נכון לימים אלו, בהם  עורך דין פלילי זמין ונגיש לכל אדם המבצע עבירה או עובר חקירה פלילית, בין אם בתשלום ובין אם באופן מסובסד על-ידי המדינה (הסנגוריה הציבורית), ישנם המון תיקים פליליים שבעבר היו נפתחים ונגררים לכדי כתבי אישום ולעונשי מאסר בפועל, והיום בעזרת טיפול מקצועי ונכון, תיקים אלו נסגרים עוד בטרם פתיחתם.

מצב הפשיעה בכפרים שבכרמל, שבשנים עברו נחשב לבין הגבוהים בארץ, כאשר מסתכלים ובוחנים את המצב ברזולוציות נכונות, ניתן להבין שהמצב אינו באמת כפי שתואר לנו עד היום ושונה במהותו מהמידע שפורסם ואליו נחשף הציבור הנרחב. 

אז מה באמת קורה בכפרים שבכרמל?

במידה ואנו נחלק את כמות מקרי הפשעים שנעשים ביישוב בארץ אותו אנו מעוניינים לבדוק, בכמות התושבים המתגוררים בעיר, ניתן לגלות כי תל-אביב לצורך העניין, נמצאת במקום הראשון במספר אחוזי הפשיעה. 

האם הנתון הזה הופך את תל אביב לעיר מסוכנת ומועדת לפורענות? האם זה הופך את הכפרים בכרמל, שעד היום נחשבו בעינינו לאיזורים בעייתיים לישובים הרבה יותר בטוחים עבור התושבים? לא בטוח.

מבדיקה מהירה עולה כי בשל הרושם הרווח בציבור כי בכפרים בכרמל מצב הפשיעה גבוה יותר מבערי המרכז (תל-אביב למשל), אכיפת המשטרה באיזורים אלו מוגברת, סבלנותה של מערכת החוק ושל העירייה לביצוע עבירות נמוכה יותר ועל כן, נוכחות מוגברת של כוחות ביטחון ומשטרה מרתיעה את התושבים מניסיון ביצוע עבירות ו\או פעילות פלילית ובסופו של דבר, מביצוע עבירות בפועל, דבר אשר מוביל לירידה חדה באחוזי הפשיעה באיזורים הללו באופן משמעותי. 

האם העבריינות בכפרים בכרמל באמת פוחתת או שמא עוברת מיקום?

גם אותם עבריינים שממשיכים לעסוק בפשיעה לא בהכרח פועלים בכפרי הכרמל, ועם הזמן שהביא עמו גם צבירת כוח, עברו לפעול מחוץ להם. ניתן כמובן לדלות נתונים אלו ממעצרים שמבוצעים מחוץ לכפרי הכרמל, המבוצעים על-ידי עבריינים ואזרחים המוכרים למשטרה.

בשורה התחתונה – מצב הפשיעה בכפרים שבכרמל הם לא מה שחשבנו עד היום, לא מה שסיפרו לנו ולא מה שקורה באמת בפועל. מערכות האכיפה המשטרתיות יחד עם העירייה, פועלות בשיתוף פעולה על-מנת להפוך את הכפרים בכרמל לאיזורים טובים יותר ומרתיעים פחות.

האם הם באמת מצליחים או שהפשיעה פשוט יצאה מרחבי העיר והעבירה את פושעי האיזור לפשוע בסביבה החיצונית? את זה ככל הנראה יידעו לספר בוודאות רק התושבים הוותיקים של האיזור. 

 

תגובות

מומלצים