נפגעת בתאונה בחו"ל מה עלייך לעשות?

יצאנו מדרכנו לפנות ימי חופשה מהעבודה, הזמנו את כרטיסי הטיסה ואת סידורי הלינה ולבסוף החלטנו גם להזמין רכב שכור. השכרת רכב בחו"ל יכולה להיות אירוע מרגש. זוהי דרך נהדרת ללמוד מדינה שאנו מבקרים ולטייל בה בצורה גמישה ונוחה ולהכיר את הנופים והתרבות המקומית.

02.05.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
נפגעת בתאונה בחו"ל מה עלייך לעשות?

 

עם זאת, למרבה הצער, תאונות דרכים עשויות להתרחש ולקלקל את הטיול שתכננו בזמן וכסף כה רב. מלבד תאונות דרכים, אלפי ישראלים נפגעים מנפילות בטיולי שטח, רשלנות רפואית בטיפולים שונים ופגיעות נוספות שחופשה יכולה להזמין. ברגע כזה, הרחק מהשפה, התרבות וההיכרות עם החוק המקומי שלנו, סביר להניח שנרגיש אובדי עצות לחלוטין. מלבד ההתמודדות הקשה גם כך עם החוויה המטלטלת של תאונה, תיאלצו להתמודד עם הרשויות השונות במדינה בה אירעה התאונה לקבלת הטיפול הרפואי המתאים, לבירור נסיבות התאונה עם המעורבים ובמקרים מסוימים אף עם רשויות האכיפה. על כל אלה, נערם קושי שלישי סביב השאלה, האם חברת הביטוח בישראל תזכה אותנו על כל ההוצאות הגבוהות בהן נישא באירוע?

כדי שלא תאבדו את העשתונות ברגעים מתסכלים ומורכבים אלו, הנה ארבעה כללי אצבע שכדאי לשים בראש, בתקווה שלעולם לא נזדקק להם:

 

1. תיעוד מלא ומסודר - ודאו שאתם שומרים את כל הקבלות והמסמכים השונים המעידים על נסיבות התאונה, נזקיה, הטיפולים הרפואיים להם נזקקתם, הנסיעות והאגרות השונות ואפילו שמות המעורבים בדיוק כפי שנוהגים לרשום בתאונות דרכים בארץ. תעדו את מיקום התאונה, את השעה ואת נסיבותיה ככל שניתן. אם הדבר אפשרי, צלמו את הזירה. שמרו כל מסמך רפואי ששימש אתכם, גם אם הנו בשפת המקור: מרשמי תרופות, הפניה לבדיקות או צילומי רנטגן, קבלה על הזמנת אמבולנס חלילה וכו'. אלו פרטים שתצטרכו בתביעת הביטוח וללא קבלות יהיה קשה מאוד לאמוד את הסכום המגיע לכם.

 

2. גשו מיד לטיפול רפואי - אל תקלו ראש, לא תמיד ניתן לאמוד את היקף הנזק בו ברגע וחשוב לעבור בדיקה על ידי רופא. כמו כן, יספק הדבר הוכחה מתועדת כי התאונה אכן התרחשה בתאריך שציינתם. הקפידו לפרט בפני הרופא המתעד את פרטי התאונה ואת נסיבותיה כדי שיירשמו. ישראלים רבים עם נזקי גוף קלים, יעדיפו לחכות ולקבל טיפול רפואי בארץ. שימו לב, פוליסות ביטוח נסיעות רבות אינן מכסות טיפול רפואי בארץ וייתכן כי גם מסיבה זו יהיה מוטב לכם לקבל את הטיפול הרפואי במדינה בה אירעה התאונה כדי שתזכו לשיפוי מחברת הביטוח.

 

3. נזקי צד שלישי - ודאו שהפוליסה שלקחתם מכסה גם נזקי צד שלישי עם תקרת כיסוי סבירה.

 

4. הסתייעו בעורך דין נזיקין - עם החזרה לארץ, מומלץ לפנות לייעוץ וסיוע של עו"ד המתמחה בדיני נזיקין, נזקי גוף ותאונות שילווה אתכם בניהול תביעת הביטוח במידת הצורך. תופתעו לגלות כמה חברת הביטוח תנסה להתחמק מתשלום בתואנות שונות ומשונות וחשוב שיהיה לצדכם מומחה בדיני הביטוח והנזיקין שינחה אתכם בתהליך.

 

תגובות

מומלצים