תביעות סיעוד - 5 טעיות שאסור לעשות

אנשים רבים שהקדימו מבעוד מועד לרכוש ביטוח סיעודי, מתוך דאגה אמיתית לעתידם, נתקלים באוזניים ערלות כאשר הם מגיעים למצב שבו הם נזקקים לעזרה מחברת הביטוח.

07.04.2021 מאת: פורטל הכרמל והצפון
תביעות סיעוד - 5 טעיות שאסור לעשות

 

זאת חרף העובדה שבמשך מרבית חייהם הם הקפידו לשלם את תשלומי הביטוח הסיעודי. זוהי רק אחת הסיבות לכך שצריך להיות מאוד ממוקדי מטרה ובעלי ידע כאשר מגישים תביעת סיעוד.

 

המצבים שבהם ניתן לבצע מימוש ביטוח סיעודי

קיימים שני סוגי מצבים שבהם אנו נתקלים בצורך של מימוש ביטוח סיעודי. האחד – אצל אנשים שמוגדרים כסיעודיים, מתוקף כך שאינם מסוגלים לבצע שלוש מתוך שש פעולות אלמנטריות בעצמם, כמו למשל ניידות, קימה ושכיבה, שליטה על סוגרים, מקלחת, שתייה ואכילה. השני - כאשר האדם הסיעודי מאובחן על ידי רופא מומחה בתור תשוש נפש, משמע – מי שהיכולת האינטלקטואלית או לחילופין היכולת הקוגניטיבית שלו אינה תקינה. דוגמה לכך - אדם שלא יודע היכן הוא נמצא, כאשר השיפוט שלו לוקה בחסר או כאשר ישנה פגיעה בזיכרון, תוצאה ממחלת דמנציה או אלצהיימר.

 

מה הטעויות שאסור לעשות כאשר מחליטים להגיש תביעת סיעוד נגד חברות הביטוח?

  1. לפני שאתם ממהרים להגיש את המסמכים עבור תביעת ביטוח סיעודי, הקפידו לקרוא את האותיות הקטנות ולהבינן, כמו גם מה נדרש על מנת להיות זכאים לתשלומים מחברת הביטוח ומה בדיוק התנאים של פוליסת ביטוח שברשותכם. מרבית האנשים אינם טורחים לעשות זאת ונקלעים למבוי סתום דווקא בשעה שהם כה זקוקים לסיוע.

 

  1. לעיתים כאשר הכשרות המשפטית של אדם סיעודי מתערערת, הקרובים אליו אמונים על מילוי המסמכים, וטוב שכך. הטעות השכיחה מקורה בכך שאדם סיעודי שעבר אצל רופא מומחה הערכה קוגניטיבית ואובחן כתשוש נפש שיכולת השיפוט שלו לוקה בחסר, מחליט לחתום על המסמכים בעצמו. צעד כזה ישמש כנגדו של החולה הסיעודי ויהווה עילה סבירה שלא לאשר את התביעה. 

 

  1. לא כל בני האדם מסודרים, ישנם יותר וישנם פחות, אבל כאשר מעוניינים להגיש תביעה בכלל ותביעת ביטוח סיעודי בפרט, הכול חייב להיעשות בסדר מופת. יש להקפיד שהכל יהיה מאורגן, ושלא תפספסו מסמכים חשובים. אי סדר עלול להפחית את הסיכויים שחברת הביטוח תשפה אתכם. אם לא יהיה רישום מדויק הכולל תיעוד לגבי הזמן בו התדרדר המצב של החולה הסיעודי, ואם לא יצורפו לתביעה כל הבדיקות, האבחונים וההערכות החשובות – הדבר יהיה בעוכריכם.  

 

  1. התיישנות תביעה – אם לא תזדרזו להגיש תביעה לסיעוד אתם עלולים להפסיד את הגמלה.   זמן התיישנות תביעה לסיעוד הינו שלוש שנים.
  2. הימנעות מסיוע מקצועי – אם תנסו להסתדר בכוחות עצמכם מבלי לקבל ייעוץ מגוף שמכיר היטב את הפרוצדורה והניואנסים של הגשת תביעה סיעודית – אתם מקטינים את הסיכוי לאישור התביעה.

.

חברת מגן מומחים הוותיקה והמנוסה, פועלת לסייע לכל אדם סיעודי לממש את זכויותיו ולקבל את כל המגיע לו. מדי חודש מתדפקים על דלתה של מגן מומחים תביעות רבות בתחום הביטוח הסיעודי,

 

תגובות

מומלצים