בחירות לכנסת ה23 תחת איום נגיף הקורונה

עד השעה 10.00 אחוז ההצבעה המעודכן: 14.5%, מספר בעלי זכות ההצבעה בישראל 6,453,255, ברחבי הארץ הוצבו 10,631 קלפיות שייסגרו ב-22:00, מתוכן 15 קלפיות מבודדות לישראלים שקיים חשש שנדבקו בקורונה.

02.03.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
בחירות לכנסת ה23 תחת איום נגיף הקורונה

 

בעלי זכות הצבעה ייצאו היום לבחור בפעם השלישית בתוך שנה את הרשימה שתייצג אותם בכנסת ה-23.

כל בוחר רשאי להצביע בקלפי אליה הוא משויך לפי ההודעה לבוחר, ורק שם הוא רשאי לבחור. בעת ההגעה לקלפי יש להביא תעודה מזהה - תעודת זהות, דרכון או רישיון נהיגה עם תמונה. 

הקלפיות נפתחו למצביעים, בכפרים הדרוזים, כ20 אלף מצביעים מהכרמל. למעלה מ-20 אלף שוטרים ומתנדבים יפעלו ביום הבחירות לכנסת ה-23, כדי להבטיח הליך בחירות דמוקרטי ותקין.

במסגרת ההיערכות המשטרתית המיוחדת, החל מהבוקר, פועלים למעלה מ-18,000 שוטרים, לוחמי מג"ב ומתנדבים לצד אלפי מאבטחים אזרחיים, מרביתם יתפרסו במוקדי ההצבעה השונים שיכללו: כ-10,840 קלפיות הפרוסות במעל ל-4,100 ריכוזים בכל רחבי הארץ, זאת על מנת לשמור על הסדר הציבורי והביטחון, ולהבטיח את קיום ההליך הדמוקרטי באופן תקין ובהתאם לחוק.

כ-5,630 בני אדם הנמצאים בבידוד ביתי בשל חשד להידבקות בנגיף הקורונה, יוכלו להצביע מחר ב-15 קלפיות מיוחדות - כך נמסר היום (ראשון) ממשרד הבריאות. בהודעה מיוחדת ביקש המשרד לעודד את הציבור להצביע ולהפיג את חשש מהידבקות בנגיף ביום הבוחר.

"האירוע בשליטה, מספר החולים בישראל מצומצם מאוד ואין הדבקות מקומיות", מסר מנכ"ל המשרד משה בר סימן טוב. "חשוב לנו שתממשו את זכותכם הדמוקרטית ותגיעו להצביע. אנחנו ערוכים לכל תרחיש ומבצעים התאמות גם לטובת האנשים שנמצאים בבידוד ביתי כך שיוכלו ללכת להמשיך להצביע".

המשטרה ערוכה לבחירות, אלפי שוטרים ומתנדבים ואלפי מאבטחים וסדרנים פועלים ביום הבחירות לכנסת ה23,במטרה להבטיח את הביטחון, הסדר הציבורי וכן על מנת לאפשר קיום הליך בחירות דמוקרטי ותקין,תוך מוכנות ומענה למגוון תרחישים אפשריים.

משטרת ישראל נערכה בכוחות מתוגברים בכל רחבי הארץ בכדי לאפשר לכלל בעלי זכות הבחירה להגיע בבטחה ולממש את זכותם להצביע באלפי הקלפיות הפזורות ברחבי הארץ.

ההיערכות המשטרתית הושלמה בתום עבודה מטה ארוכה וסדורה שנוהלה על ידי מנהלת ארצית מיוחדת ובכפוף לאחריות הלאומית של ועדת הבחירות המרכזית לכנסת.

משטרת ישראל לא תאפשר הפרת הסדר או הציבורי ועבירות על חוק הבחירות ותפעל לאכיפה ולנקיטת צעדים כנגד כל ניסיון לביצוע עבירות אלו. כוחות גדולים של משטרה, גלויים וסמויים, יפעלו בריכוזי הקלפיות ובאזורים הסובבים אותם בכדי למנוע ולאתר כל פעילות בלתי חוקית, שעלולה לפגוע בטוהר הבחירות ובקיומן התקין.

על רקע היערכות מדינת ישראל למניעת התפשטות נגיף הקורונה, גם במהלך יום הבחירות משטרת ישראל תסייע ככל שידרש למשרד הבריאות, לועדת הבחירות וליתר הגופים העוסקים בנושא, למנוע כל ניסיון פגיעה במהלכן התקין של הבחירות בהקשר זה. אנו קוראים לציבור להישמע אך ורק להנחיות ועדכונים שיועברו ע״י הגורמים הרשמיים המוסמכים לכך. 

לצד ההיערכות המבצעית סביב ריכוזי הקלפיות, נערכת משטרת ישראל בכדי לתת מענה הולם גם לאירועי השגרה ולמאות אלפי המטיילים שצפויים לפקוד מחר את אתרי הבילוי, הפארקים, חופי הרחצה והכבישים ביום השבתון. שוטרי התנועה והסיור יתפרסו ברחבי הארץ בכדי לפעול להסדרת התנועה בכבישים ולהכוונתה, ולמתן שירותי משטרה מיטביים לאזרחי ישראל. משטרת ישראל קוראת לציבור לנהוג באחריות ולהישמע להוראות השוטרים.

גם שירות בתי הסוהר השלים  היערכותו לקראת הבחירות לכנסת ה-23 של מדינת ישראל.

על פי חוק, כל אזרח ישראלי אשר מלאו לו 18 שנה הרשום בפנקס הבוחרים, ונתון במשמורת שב״ס ביום הבחירות (בכל סטטוס משפטי), זכאי לממש זכותו לבחור במקום כליאתו.

פוטנציאל המצביעים עומד על כ-7,900 אסירים וכ-1,550 אנשי סגל שב״ס. בכל אגף נתלו הודעות לבוחר בהתאם לתאריך הנקוב בחוק 21 יום לפני הבחירות.

55 קלפיות חולקו לבתי הסוהר ברחבי הארץ, חלקן נייחות וחלקן ניידות.

האסירים יוצאו מהאגפים על פי סדר אגפי ויקבלו אמצעי זיהוי מידי מנהלי האגפים, לאחר מכן יגיעו בליווי סוהרים אל הקלפיות הממוקמות בתיאום נציגי ועדת הקלפי, בתוך שטח בית הסוהר במקום שמבטיח את חשאיות הבחירה.

חברי ועדות הקלפי, למעט המזכירים, הינם אזרחים חברי סיעות. הקלפיות תהיינה פתוחות בין השעות 08:00-20:00 ולאחר מכן ייאספו מבתי הסוהר על ידי ועדת הבחירות.

בבחירות הקודמות מימשו את זכותם כ-%70 מבעלי פוטנציאל הצבעה .

מאז הבחירות האחרונות לכנסת ה-22 שנערכו בספטמבר 2019, גדל מספר בעלי זכות הבחירה המתגוררים בישראל ב-1.1%, שהם כ-62 אלף נפש. 78% מבעלי זכות הבחירה בישראל הם יהודים, 17% ערבים (מוסלמים, נוצרים ערבים ודרוזים), ערביי מזרח ירושלים והדרוזים ברמת הגולן לא נכללים.

אומדן בני ה-18 ומעלה בעלי זכות הבחירה החיים בישראל עומד על כ-5.9 מיליון.

כ-13% מבעלי זכות הבחירה הם צעירים בני 24-18, 29% בני 39-25, ו-32% בני 59-40. חלקם של בעלי זכות בחירה בני 60 ומעלה עומד על כ-26%.

על פי נתוני ועדת הבחירות המרכזית, מספר בעלי זכות הבחירה הרשומים בפנקס הבוחרים לכנסת ה-23 עומד על כ-6.5 מיליון איש.

83% מבעלי זכות הבחירה הם יהודים ואחרים, ו-17% הם ערבים.​

האומדן אינו כולל את בני 18 ומעלה הרשומים במרשם האוכלוסין ואינם בעלי זכות בחירה מכיוון שאינם אזרחים. בקבוצה זו נכללים בעיקר ערביי מזרח ירושלים והדרוזים ברמת הגולן.

כמו כן, האומדן אינו כולל אזרחים ישראלים בעלי זכות בחירה אשר שוהים בחו"ל תקופה ממושכת. בנוסף על כך, ראוי לציין כי גם מבנה הגילים באוכלוסייה משפיע על אחוז בעלי זכות הבחירה בקרב קבוצות האוכלוסייה השונות.

כך לדוגמה חלקם של הערבים בקרב הבוחרים (17%) קטן מחלקם באוכלוסייה (21%) משום שחלקם של הילדים, חסרי זכות בחירה, גדול יותר בקרב הערבים מאשר בקבוצות אוכלוסייה אחרות.

78% מבעלי זכות הבחירה המתגוררים בישראל הם יהודים, 17% - ערבים (מוסלמים, נוצרים ערבים ודרוזים) ו-5% – אחרים (נוצרים לא-ערבים ותושבים ללא סיווג דת – מרביתם עולים ובני משפחותיהם אשר אינם רשומים כיהודים במרשם האוכלוסין).

 

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים