בחירות סבב רביעי לכנסת ה-24

הבוקר ב7:00 נפתחו ברחבי הארץ 13,685 הקלפיות שיהיו פתוחות עד השעה 22:00, בהן 751 קלפיות לחולי קורונה ומבודדים. החשש של ראשי המפלגות שאחוז ההשתתפות בבחירות נמוך. מספר בעלי זכות ההצבעה בישראל 6,578,084. המשטרה נמצאת בכוחות מתוגברים.

23.03.2021 מאת: פורטל הכרמל והצפון
בחירות סבב רביעי לכנסת ה-24

 

הבחירות לכנסת העשרים וארבע יוצאות לדרך, אלו הבחירות הרביעיות בפרק זמן של שנתיים, והן מתקיימות על רקע המשבר הפוליטי בישראל. תוצאות הבחירות תקבענה את הרכב הסיעות בכנסת העשרים וארבע. הבחירות מתקיימות מאחר שהכנסת ה-23 התפזרה לאחר שלא הוגש לאישורה, עד 22 בדצמבר 2020, חוק התקציב לשנת 2020.

מרבית מקומות הקלפי יפעלו ביום הבחירות מהשעה 07:00 בבוקר עד לשעה 22:00 בלילה. הקלפיות הייעודיות לחולי קורונה יפעלו בין 8:00 ל-19:00, ואילו 65,000  המבודדים יוכלו להצביע בשעות ההצבעה הרגילות - 7:00 עד 22:00 , באחת מ-424 הקלפיות שייפרסו במבני ציבור, בקופות החולים ובמתחמי “הצבע וסע” מיוחדים.

בקלפיות למבודדים לא יהיה קשר ישיר בין המצביעים לבין חברי ועדת הקלפי. המצביעים יקבלו את פתקי ההצבעה מאחורי וילון וישלשלו אותם לקלפי בצורה בטוחה.

ביישוב שיש בו עד 350 תושבים הזכאים להצביע, שעות ההצבעה הן מהשעה 08:00 בבוקר עד לשעה 20:00 בערב, וכך גם בבתי החולים ובבתי הסוהר והמעצר. באתר ועדת הבחירות מפורסמת רשימת הקלפיות הפתוחות בין השעות 20:00-08:00.

בעלי זכות הצבעה ייצאו היום לבחור בפעם הרביעית בתוך שנתיים את הרשימה שתייצג אותם בכנסת ה-24. ​מספר בעלי זכות הבחירה שנוספו מאז הבחירות הקודמות ​124,829

כל בוחר רשאי להצביע בקלפי אליה הוא משויך לפי ההודעה לבוחר, ורק שם הוא רשאי לבחור. בעת ההגעה לקלפי יש להביא תעודה מזהה - תעודת זהות, דרכון או רישיון נהיגה עם תמונה. 

הקלפיות נפתחו למצביעים, בכפרים הדרוזים, כ20 אלף מצביעים מהכרמל. עשרות אלפי שוטרים ומתנדבים יפעלו ביום הבחירות לכנסת ה-24, כדי להבטיח הליך בחירות דמוקרטי ותקין.

תוצאות האמת צפויות להתפרסם החל מיום רביעי לפנות בוקר, והספירה כולה, כולל מאות אלפי המעטפות הכפולות, צפויה להסתיים עד יום שישי אחר הצהריים.

המשטרה נמצאת בכוחות מתוגברים בכל רחבי הארץ בכדי לאפשר לכלל בעלי זכות הבחירה להגיע בבטחה ולממש את זכותם להצביע באלפי מוקדי ההצבעה ברחבי הארץ. ההיערכות המשטרתית הושלמה בתום עבודה מטה ארוכה וסדורה שנוהלה באגף המבצעים של המשטרה ובכפוף לאחריות הלאומית של ועדת הבחירות המרכזית לכנסת.

במסגרת ההיערכות המשטרתית המיוחדת, החל מהבוקר, פועלים כ-20,000 שוטרים, לוחמי מג"ב ומתנדבים לצד אלפי מאבטחים אזרחיים, במגוון משימות ברחבי הארץ. בתוך כך, אלפי שוטרים יתפרסו במוקדי ההצבעה השונים שיכללו למעלה מ-13,000 קלפיות הפרוסות באלפי ריכוזים בכל רחבי הארץ, על מנת לשמור על הסדר הציבורי והביטחון, ולהבטיח את קיום ההליך הדמוקרטי באופן תקין ובהתאם לחוק, תוך מוכנות ומענה למגוון תרחישים אפשריים.

משטרת ישראל לא תאפשר הפרות של הסדר הציבורי ועבירות על חוק הבחירות ותפעל לאכיפה ולנקיטת צעדים כנגד כל ניסיון לביצוע עבירות אלו. כוחות גדולים של משטרה, גלויים וסמויים, יפעלו בריכוזי הקלפיות ובאזורים הסובבים אותם בכדי למנוע ולאתר כל פעילות בלתי חוקית, שעלולה לפגוע בטוהר הבחירות ובקיומן התקין.

גם במהלך יום הבחירות לכנסת, משטרת ישראל תסייע ככל שיידרש לועדת הבחירות וליתר הגופים העוסקים בנושא, למנוע כל ניסיון פגיעה במהלכן התקין של הבחירות בהקשר זה. אנו קוראים לציבור לקיים את החוק ותקנות הקורונה במלואן ולהישמע אך ורק להנחיות ועדכונים שיועברו ע״י הגורמים הרשמיים המוסמכים לכך. 

לצד ההיערכות המבצעית סביב ריכוזי הקלפיות, נערכת משטרת ישראל גם בכדי לתת מענה הולם לאירועי השגרה ולמאות אלפי המטיילים שצפויים לפקוד את אתרי הבילוי, הפארקים, חופי הרחצה והכבישים ביום השבתון. שוטרי התנועה והסיור יתפרסו ברחבי הארץ בכדי לפעול להסדרת התנועה בכבישים ולהכוונתה, ולמתן שירותי משטרה מיטביים לאזרחי ישראל. משטרת ישראל קוראת לציבור לנהוג באחריות ולהישמע להוראות השוטרים.

מפרידים בין מידע לחירום:

בעת כל אירוע חריג המצריך התערבות וטיפול משטרתי, יש ליצור קשר מיד עם מוקד החירום של המשטרה- מוקד 100. 

לקבלת מידע, ניתן ליצור קשר עם מוקד המידע הארצי של המשטרה - מוקד 110.

על פי נתוני ועדת הבחירות המרכזית, מספר בעלי זכות הבחירה הרשומים בפנקס הבוחרים לכנסת ה-24 עומד על למעלה כ-6 מיליון איש. אומדן זה מתייחס לאוכלוסייה המתגוררת דרך קבע בישראל.

כ-13% מבעלי זכות הבחירה הם צעירים בני 24-18, 29% בני 39-25, ו-32% בני 59-40. חלקם של בעלי זכות בחירה בני 60 ומעלה עומד על כ-26%.​

כ-%78 מבעלי זכות הבחירה המתגוררים בישראל הם יהודים, ובהם כ-520 אלף, %11 חרדים.

כ-997 אלף איש, %17 מבעלי זכות הבחירה הם ערבים, מוסלמים, נוצרים ערבים ודרוזים.

כ-320 אלף איש , 5% הם אחרים המוגדרים כנוצרים לא-ערבים ותושבים ללא סיווג דת – מרביתם עולים ובני משפחותיהם אשר אינם רשומים כיהודים במרשם האוכלוסין

האומדן אינו כולל את בני 18 ומעלה הרשומים במרשם האוכלוסין ואינם בעלי זכות בחירה מכיוון שאינם אזרחים.

בקבוצה זו נכללים בעיקר ערביי מזרח ירושלים והדרוזים ברמת הגולן.

כמו כן, האומדן אינו כולל אזרחים ישראלים בעלי זכות בחירה אשר שוהים בחו"ל תקופה ממושכת. ראוי לציין כי גורם נוסף המשפיע על אחוז בעלי זכות הבחירה בקרב קבוצות האוכלוסייה הוא מבנה הגילים השונה בכל קבוצה.

כך לדוגמה חלקם של הערבים בקרב הבוחרים 17% קטן מחלקם באוכלוסייה 21% משום שחלקם של הילדים, חסרי זכות בחירה, גדול יותר בקרב הערבים מאשר בקבוצות אוכלוסייה אחרות.

הבדלים בין אומדן הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לפנקס הבוחרים

על פי נתוני ועדת הבחירות המרכזית, מספר בעלי זכות הבחירה הרשומים בפנקס הבוחרים לכנסת ה-24 עומד על כ-6.6 מיליון איש.

אומדן הלמ"ס נמוך בכ-590 אלף איש ממספר זה, הפרש של  9%, אומדן הלמ"ס מתייחס לאוכלוסייה הקבועה המתגוררת דרך קבע בישראל, ואילו בקרב הרשומים בפנקס הבוחרים בהתאם להוראות חוק הבחירות כלולים גם אזרחים אשר שוהים בחו"ל תקופה ממושכת. חלקם נפטרו בחו"ל ולא נמסרה הודעה על כך לרשות האוכלוסין וההגירה.

רשימות המועמדים, הכינויים והאותיות שאושרו על ידי ועדת הבחירות המרכזית לכנסת ה-24

 

פורטל הכרמל

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים