הכנסת אישרה את הסכם השלום ישראל האמירויות

הסכם שלום בין מדינת ישראל לאיחוד האמירויות שנחשב להסכם הכלכלי האזורי בין החשובים בהיסטוריה של מדינת ישראל, ההסכם הזה בא בעיצומו של משבר ברשות הפלסטינית, בתקווה שהפלסטינים יעזבו את הפיגועים והנשק וילכו בדרך של שלום בין העמים, היסטוריה של הסכמי שלום במליאת הכנסת.

15.10.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
הכנסת אישרה את הסכם השלום ישראל האמירויות

חוזה השלום בין מדינת ישראל לבין הרפובליקה הערבית של מצרים

 

לאחר דיון ממושך אישרה מליאת הכנסת את הסכם השלום עם איחוד האמירויות.  80 חברי כנסת תמכו באישור ההסכם לעומת 13 שהתנגדו לו חברי הרשימה המשותפת.

ראש הממשלה נתניהו:" ישראל שנתפסה עשרות שנים כאויב נתפסת היום כבת ברית איתנה ואפילו חיונית. מדהים שפה בכנסת ישראל יהיו אנשים שיצביעו נגד השלום".

ראש הממשלה בנימין נתניהו הציג בפני מליאת הכנסת את הסכם השלום עם איחוד האמירויות ואמר: "מאז ראשית ימי הציונות ידנו האחת אוחזת בנשק המגן וידנו השנייה מושטת לשלום לכל מי שרוצה בשלום. אומרים ששלום עושים עם האויב, לא. שלום עושים עם מי שחדל להיות אויב, שלום עושים עם מי שרוצה בשלום ולא עם מי שנשאר מחויב להשמדתך.

נתניהו: "השלום הזה לא נפל עלינו ככה סתם מהשמיים, הוא תוצאה של משנה סדרה ודרך עקבית שאני מקדם 25 שנים".

ראש הממשלה בנימין נתניהו סיכם את הדיון לפני ההצבעה ואמר: "אני מברך על הדיון שהתקיים פה, אני מודה לכל חברי הכנסת שמצביעים בעד ההסכם ואני רוצה לקוות שבעתיד הלא רחוק תהיה לנו עוד הזדמנות להצביע בעד הסכמי שלום נוספים עם מדינות ערב".

"השלום הזה לא נפל עלינו ככה סתם מהשמיים, הוא תוצאה של משנה סדרה ודרך עקבית שאני מקדם 25 שנים.  ממשלות ישראל בהנהגתי מטפחות את עוצמתה של ישראל בכל התחומים".

"העוצמה הזו אכן קירבה אלינו מדינות רבות בעולם ובכלל זה גם מדינות ערביות ומוסלמיות שעומדות איתנו בחזית אחת נגד הסכנה של איראן וגרורותיה. אני לא יכול לספר לכם על כל הפגישות, על כל הטיסות ברחבי המזרח התיכון אבל הינה אני מוסר לכם פיסת אינפורמציה".

ראש הממשלה בנימין נתניהו:"היה לנו קיטוע, הקפאת יחסים עם אחת המדינות החשובות באזור, או רק קשר טכני, אבל זה השתנה ביום אחד, וזה היה כשעבדכם הלך לנאום בקונגרס וקיבלתי מסרים שאם אתה מתייצב בכזו עוצמה נגד איראן אנחנו מוכנים להתייצב איתך. העובדה שהם הבינו שממשלות ישראל תחת הנהגתי מתנגדות בתקיפות לאיראן ולניסיון שלה לייצא את המהפכה לגבולנו ולגבולות אחרים".

ראש הממשלה בנימין נתניהו:"השלום הזה איננו מבוסס רק על הדיפת אויבים משותפים, זהו תנאי הכרחי אבל לא מספיק זהו גם שלום חם שמתבצע בן העמים. אנחנו כבר רואים את פירות השלום והם ילכו ויתרחבו. הקשרים שאנו מקדמים עם העולם הערבי שוברים את הוטו הפלשתיני על השגת שלום במזרח התיכון".

במשך זמן רב מידי הסרבנות הפלשתינית בלמה התקרבות בין ישראל למדינות ערב. אני דבק במדיניות אחרת שהופכת את הסדר הישן. הסדר החדש אומר לא להמתין עד שהפלשתינים יתרצו אלא להתקדם, וכשהפלשתינים ישנו את השקפתם, לקדם הסכם שלום גם איתם".

ראש הממשלה בנימין נתניהו:"אסור לנו ללכת אחורה לרעיונות החזרה לקווי 67, הצפת המדינה בפליטים וחלוקת ירושלים. אם מישהו אצלנו או בקהילה הבין לאומית יחזור ויעורר בפלסטינים שאיפות לא מציאותיות כמו אלו שהזכרתי ההתקדמות במזרח התיכון תיעצר בחקירה חריקת בלמים זה הוביל למבוי סתום לחוסר יציבות להידרדרות זה לא יוביל לשלום אמת. ישראל ברשותי תמשיך לפעול להרחבת השלום אני מאמין שמדינות נוספות יתווספו בעזרת השם ויחד נעשה ונצליח."

 

חוזה השלום בין מדינת ישראל לבין הרפובליקה הערבית של מצרים

הדיון במליאת הכנסת

ההסכם נדון במליאת הכנסת במשך שני ימי דיונים. הדיון במליאה שהחל ביום שלישי, כ"א באדר התשל"ט (20 מרץ 1979)  בשעה 11:00 בבוקר, ישיבה מס' 207 של הכנסת התשיעית. המשיך ביום רביעי, כ"ב באדר התשל"ט (21 מרץ 1979), וננעל בשעה 04:10 לפנות בוקר.

הדיון החל בהצגת ההסכם ע"י ראש הממשלה מנחם בגין.  הדיון היה בנוכחות נשיא המדינה יצחק נבון. לאחר הצגת ההסכם, החל דיון. ראשון חברי הכנסת שנאמו במליאה היה ח"כ שמעון פרס (המערך). ראש הממשלה מנחם בגין היה אחרון הנואמים וסיכם את הדיון.

תוצאת ההצבעה

בתום דיון סוער, שנמשך 28 שעות, הכנסת מאשרת את הסכם השלום. ההסכם אושר במליאת הכנסת בתמיכתם של 95 חברי כנסת מול התנגדותם של 18 ח"כים ושני נמנעים. שלושה ח"כים לא השתתפו בהצבעה.

הדיון בהסכם מתפרס על פני 247 עמודי פרוטוקול שבסופם נמצא הסכם השלום והנספחים.

פרוטוקול יום הדיונים הראשון    -   פרוטוקול מיום הדיונים השני

 

חוזה השלום בין מדינת ישראל לבין הממלכה ההאשמית של ירדן

הדיון במליאת הכנסת

ההסכם נדון במליאת הכנסת ביום שלישי, כ' בחשוון התשנ"ה (25 באוקטובר 1994). ישיבה מס' 262 של הכנסת ה-13.

הדיון במליאה שהחל בשעה 09:00 בבוקר, ננעל בשעה 22:25 בלילה. בדיון נאמו 95 שרים וחברי כנסת הדיון בהסכם מתפרס על פני 293 עמודי פרוטוקול.  

הדיון החל בהצגת ההסכם ע"י ראש הממשלה ושר הביטחון יצחק רבין. לאחר הצגת ההסכם, החל דיון סיעתי. כל ח"כ קיבל חמש דקות דיבור. ראשון חה"כ שנאמו במליאה היה ח"כ משה קצב (הליכוד). אחרון הנואמים היה שר החוץ שמעון פרס.

תוצאת ההצבעה ההסכם אושר במליאת הכנסת בתמיכתם של 105 חברי כנסת מול התנגדותם של שלוש ח"כים ושישה נמנעים.

 

פורטל הכרמל

פורטל הכרמל

פורטל הכרמל

פורטל הכרמל

פורטל הכרמל

פורטל הכרמל

פורטל הכרמל

פורטל הכרמל

פורטל הכרמל

פורטל הכרמל

תגובות

2. דרוזים ישראלים לפני 4 שנים
רק אויבי השלום מתנגדים להסכמי שלום...
1. سلام לפני 4 שנים
سلام الغنم والخرفان

מומלצים