הסוף למינויים הפוליטיים ברשויות המקומיות

ועדת הפנים בראשות ח"כ מיקי חיימוביץ' אישרה את תקנות המכרזים לקבלת עובדים ברשויות מקומיות, עליהן חתם שר הפנים אריה דרעי. חכ"כ חיימוביץ': "התקנות באות למנוע מינויים משיקולים זרים, לרבות מינויים פוליטיים".

16.12.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
הסוף למינויים הפוליטיים ברשויות המקומיות

 

התיקון לתקנות גובש בעקבות ממצאי דו"חות מבקר המדינה האחרונים, המצביעים על הליכים בלתי תקינים של קבלת עובדים ברשויות המקומיות, אי בהירות ביישום הדין הקיים בהליכי קבלת העובדים, וחשש לביצוע מינויים משיקולים זרים, לרבות על רקע חשש למינויים פוליטיים.

"התקנות באות למנוע מינויים משיקולים זרים, לרבות מינויים פוליטיים", אמרה יו"ר הוועדה מיקי חיימוביץ', "אני שמחה שהספקנו לקדם את התקנות האלו במיוחד לאור החשש מפיזור הכנסת. אמון הציבור במערכת הוא חשוב ביותר, עלינו לעשות הכל בכדי להפוך את הליכי גיוס כוח האדם ברשויות המקומיות לשקופים ומפוקחים הרבה יותר".

ח"כ תהילה פרידמן ביקשה לשנות את הסעיף העוסק בהרכב ועדת הבחינה לבחירת רב אזורי ורב ישוב: "אני רוצה לחזק את הזיקה של תושבי המקום, של הקהילה, לבחירת הרב. שהרב ישקף את אופי המקום. למה בבחירת רב אזורי יו"ר הוועדה הוא ראש המועצה האזורית, ובבחירת רב הישוב, לא ראש הישוב עומד בראש הוועדה? למה לא לתת לאנשי הישוב לבחור להם רב?"

חזקיהו סאמין, מנהל אגף שירותי דת במשרד לשירותי דת: "אם אתחיל להסביר לך..."

יו"ר הוועדה, ח"כ מיקי חיימוביץ': "נסה אותנו, יש לנו יכולת הבנה". סאמין: "כל שינוי יערער הסכמות ואיזונים". יו"ר הוועדה, ח"כ חיימוביץ': "יש כאן הצעה שמטרתה להגדיל ייצוג אנשים שמכירים את הסביבה ואת הקהילה. מעבר ל'הפרת האיזון' הקדוש, אני לא מצליחה להבין את ההתנגדות".
סאמין: "הייתי בעשרות בחירות רב בהתיישבות. תמיד מי שנותן את הטון הם חברי הישוב. מה שהם רוצים זה מה שקורה. ההרכב מצוין ואנו מתנגדים לכל שינוי. המועצות האזוריות הסכימו לזה". סוכם שנושא הרכב הוועדה לבחירת רב ישוב תידון במו"מ נפרד, שמשרד הפנים התחייב להוביל.

התקנות באות למנוע מינויים פוליטיים, ולכן, בטופס הבקשה שיגיש מועמד שירצה להשתתף במכרז פומבי למשרה פנויה ברשות מקומית, יהיה עליו לפרט אם יש לו קרובי משפחה בין עובדי הרשות, אם יש לו ניגוד עניינים, בשל עיסוקיו, ואם יש לט זיקה פוליטית, כלכלית או אישית לעובדים ברשות המקומית.

על מנת להבטיח עמידה ביעד של 5% עובדים עם מוגבלות, קבעה הוועדה כי ראש רשות מקומית ייעד משרות שיועסקו בהן ככל האפשר מועמדים כשירים לתפקיד מקבוצות הזכאיות לייצוג הולם. (בתקנות המקוריות נכתב "רשאי ראש הרשות  לייעד").

בעניין זה אמרה הדס אגמון מנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות: "כבר היום רשויות מקומיות שמעסיקות מעל 100 עובדים, חייבות להעסיק לפחות 5% עובדים עם מוגבלות. לפי הנתונים שבידינו 60% עומדים ביעד ו-40% לא הגיעו לזה. רשות שלא עומדת ביעד בשנה מסוימת, צריכה לקראת השנה הבאה לייצר תוכנית שכוללת ייעוד משרות".
 
התקנות ייכנסו לתוקף ב1.5.2021.​

 

תגובות

4. לסמי ה מגיב מס'3 לפני 3 שנים
תפסיקו להגן על רפיק הכושל.
3. סמי לפני 3 שנים
למס' 1
2. ابو علي לפני 3 שנים
اكلها مجلس المغ.. من جهه عائلات الاجرام ومن جهه القانون
1. חלבי לפני 3 שנים
מאוחר מדי

מומלצים