חסימת מדרכות וכבישים בדליה ומה תפקיד השיטור העירוני?

להגיע למקומות הציבוריים לבנק לדואר ולקופת חולים, זה הפך בשנה האחרונה לסיוט, רכבים חוסמים בלי התחשבות, מדרכות תפוסות והפיקוח העירוני לא מפנה את הכבישים החסומים ואת המדרכות.

24.12.2017 מאת: פורטל הכרמל והצפון
חסימת מדרכות וכבישים בדליה ומה תפקיד השיטור העירוני?

מרכז דאלית אל כרמל בשנות ה70 ארכיון

כבר מחודש יולי השיטור הכפרי מסייר, פועל ונראה בהרבה מקומות, אבל במקום החשוב ביותר שצריך להיות שם הם לא נמצאים, למשל אם נוסעים לשכונת סואניה בפינה סמוך לחנות הזהב, חונה תמיד רכב שגורם לפקק לכל מי שמגיע מהשכונה ולמי שנכנס לשכונה.

ליד הדואר המצב בלתי נסבל, רכבים חונים בלי להתחשב באחרים וגורמים לפקק תנועה גדול.

המדרכות במרכז דאלית אל כרמל תפוסות ע"י כסאות וסחורות ופחי אשפה של העסקים ולא מאפשרים להולכי רגל לעבור בבטחה במקום.

המועצה הבטיחה שהשיטור עירוני בדאלית אל כרמל בא לשפר את הביטחון האישי ואיכות החיים בכל הקשור לרוכלות ,חניה, איכות סביבה ועוד, דובר על פרויקט בו עובדים 20 בעלי תפקידים מסביב לשעון, במסגרת החלטת ממשלה מספר 1848 מיום 24.06.2010, מתכונת להפעלת שיטור עירוני בישראל רפורמה בתחום הביטחון האישי.

דאלית אל כרמל שנכנסה לתוכנית של השיטור העירוני, באה לתת מענה רחב היקף למפגעים שונים המשבשים את חיי החברה ביום יום.

מה קרה מאז ועד היום? ציבור נהגים חונה היכן שרוצה ומפריע מאוד לחיי היום יום, במיוחד אחרי שהמועצה צמצמה את הצירים הראשיים לטובת הגבהת האי תנועה לצורך גינון.

ההוצאות הרבות שמשולמות בפרויקט השיטור העירוני בו עוסקים 20 בעלי תפקידים, כולל 13 שוטרים של משטרת ישראל ו 7 פקחים, מהם 3 פקחים במימון המשרד לביטחון הפנים ו-4 פקחים עובדי המועצה המקומית.

היום בשטח דאלית אל כרמל פועלת ניידת אחת בלבד למרות שהבטיחו שתי ניידות, האחת על חשבון המשרד לביטחון הפנים והשניה על חשבון הרשות המקומית, ועוד הובטח להוסיף 2 אופנועים תלת גלגליים.

בדליה נפתח מקום מול בנק לאומי לצורך השיטור העירוני הכולל ציוד וריהוט בהוצאה גדולה מאוד, למפקד השיטור מונה פהמי חלבי שהינו קצין משטרה לשעבר והפקחים תושבי המקום.

חשוב לציין ש13 השוטרים הם לא שוטרי תחנת משטרת רכס הכרמל, הם פועלים למען הפרויקט עצמו בלבד.

תפקידו של השוטר העירוני, לחזק  באופן מהותי את יכולת ההרתעה והאכיפה ברמה המקומית מוניציפאלית, להפחית באופן ניכר את רמת האלימות, העבריינות וההתנהגות האנטי חברתית, תוך דגש  ברור  על עבירות שבתחום איכות החיים, כדרך מרכזית לשיפור איכות החיים של התושבים.

הפקחים עברו סדרה של הדרכות והכשרה מקצועית, כדי להתמודד עם האתגרים שיעמדו בפניהם, במיוחד בכפר כמו דאלית אל כרמל שהסדר בו לא נראה טוב, אנשים הולכים ומשליכים אשפה בטבע, חונים בכל מקום שרוצים בלי להתחשב, משתלטים על מדרכות כאילו זה שטח פרטי שלהם, מפריעים לחייהם של אחרים מבלי להתחשב באחר.

המטרה של השיטור העירוני, יצירת סביבת חיים מוגנת ואיכותית שמעניקה רמה גבוהה של ביטחון אישי וקהילתי   במרחב המקומי.

ראש הרשות רפיק חלבי, אמר שהוא יפקח מקרוב, שבשלב הראשוני ההוראות של רפיק היו להתחיל במסע חינוכי הסברתי לתושבים ובשלב הראשון לא לרשום דוחות וקנסות אלא להסתפק באזהרות.

חשוב לציין שאותם שוטרים ופקחים, בעלי סמכות שיפוטית, שהוסמכו לפי החוק. כוח השיטור העירוני מהווה כוח אורגני של משטרת ישראל והוא חלק מסד"כ התחנה המקומית, כוח הפקחים הייעודי הינו יחידה מובחנת בתוך מערך הפיקוח העירוני, אשר יפעל על פי סמכויות כחוק.

הכוח הזה מורשה לבצע משימות פיקוח עירוני רגילות, אך החוק העניק להם סמכויות בתחום מניעת אלימות וסמכויות ייחודיות לצורך פיקוח ואכיפה של חוקי עזר עירוניים.

לא יתכן שמדברים על שיפור חיי הציבור והרווחה והביטחון ובינתיים אם אדם צריך לחצות מצד לצד דרך מרכז הכפר או בכבישים הפנימיים צריך לעבור גיהנום.

פורטל הכרמל מבקש מהציבור להתחשב באחרים ועל המועצה המקומית לעשות לרווחת הציבור בתמורה לכספים הרבים שהמועצה גובה מהציבור בארנונה, לפחות להחזיר לציבור קצת נחת ורווחה ובעיקר שקט נפשי.

פורטל הכרמל

מרכז דאלית אל כרמל בשנות ה70 ארכיון

תגובות

5. דאהש נסראלדין לפני 6 שנים
אין רע בזה
4. דילאוי שכואב לפני 6 שנים
נהפכנו ל,,,
3. תושב לפני 6 שנים
לא רק במרכז
2. תושב לפני 6 שנים
עדיף לא להגיע למרכז בדליה
1. תושבים לפני 6 שנים
סיוט בכל הנגוע למרכז הכפר תיירים בורחים

מומלצים