עיגון מעמדה של העדה הדרוזית כשוות זכויות במדינת ישראל

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק ציון יום לאומי לתרומתה ולפועלה של העדה הדרוזית. ח"כ חמד עמאר: "אין יותר צודקת מההצעה הזו שמתקנת את העוול שנעשה לעדה הדרוזית אחרי חוק הלאום".

10.12.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
 עיגון מעמדה של העדה הדרוזית כשוות זכויות במדינת ישראל

 

הצעת חוק ציון יום לאומי לתרומתה ולפועלה של העדה הדרוזית (תיקון - עיגון מעמדה של העדה הדרוזית כשוות זכויות במדינת ישראל), התש"ף-2020 של חבר הכנסת חמד עמאר וקבוצת חברי הכנסת.

למרות שלא עברה בוועדת שרים לחקיקה, והועלתה להצבעה ללא תמיכת הממשלה, היא זכתה לתמיכתם  של  77 חברי כנסת, לא מתנגדים.

מוצע להוסיף בסעיף מטרת החוק בחוק יום ציון לאומי לתרומתה ולפועלה של העדה הדרוזית מטרה נוספת – עיגון מעמדה של העדה הדרוזית כשוות זכויות במדינת ישראל כמי שקשרה את גורלה עם מדינת ישראל עוד לפני קום המדינה.

בדברי ההסבר להצעה נכתב: "בני העדה הדרוזית קשרו את גורלם בגורל מדינת ישראל והביעו את נאמנותם למדינה עוד לפני שהוקמה. בשנת 1956 על סמך פניות נכבדי העדה הדרוזית, קיבלה הממשלה החלטה להחיל את גיוס החובה על בני העדה הדרוזית, וביום 1 במרס באותה שנה הם גויסו לראשונה בגיוס חובה לצה"ל.
 
שיעור גיוסם הגבוה וכמוהו שיעור החיילים המשרתים ביחידות קרביות ובקצונה הבכירה מגיע היום ל-86% – יותר משיעור המתגייסים ממגזרים אחרים. ברית דמים נכרתה בין בני העדה הדרוזית למדינת ישראל, והעדה שכלה רבים מבניה במלחמות ישראל ובשירותם הצבאי.
 
ברית זו עמדה במבחנים רבים ונשארה איתנה. בני העדה הדרוזית הביעו את נאמנותם למדינה בתרומתם הניכרת בבניין הארץ, בחיזוק הביטחון ובעיצוב פני החברה הישראלית כחברה שוויונית ומגוונת."
 
ח"כ חמד עמאר: "אין יותר צודקת מההצעה הזו שמתקנת את העוול שנעשה לעדה הדרוזית אחרי חוק הלאום, ואת התחושה הקשה שמלווה כל דרוזי ודרוזי במדינת ישראל. 120 חברי כנסת צריכים להצביע בעדה החוק הזה. אחרי חוק הלאום ראש הממשלה ישב עם הנהגת העדה הדרוזית והגענו לסיכומים איתו שהחוק הזה יגיע לכנסת תוך 40 יום."
 
במהלך הדברים הביע מחאה סגן השר פטין מולא והוצא מהמליאה לאחר שנקרא לסדר שלוש פעמים. 
 
השר במשרד הביטחון מיכאל ביטון השיב בשם הממשלה ואמר: "לא חיכינו לישראל ביתנו כדי לרומם את ערך השוויון, יש את הצעת חוק כבוד יסוד האדם וחירותו של ח"כ גינזבורג שבה מוצע לעגן במסגרת חוק יסוד את הזכות לשוויון ואת האיסור על אפליה. לישראל ביתנו יש הזדמנות להכניס את המילה שוויון לא לחוק שולי וקטן אלא לחוק יסוד מרכזי. אם אתה בעד שוויון תביא אותו לכולם."
 
בנוסף עלה להשיב השר דוד אמסלם ואמר: מה שנעשה כאן זה מהלך פופוליסטי פוליטי קטן ונמוך. ראש הממשלה מינה סגן שר במשרד ראש הממשלה, פטין מולא, שישב עם ראשי העדה והרעיון הוא להביא הצעת חוק הוליסטית שמקובלת על כולם. אין מחלוקת כאן שאנחנו חושבים שצריך לחזק את מעמדה של העדה לארק בהצהרות אלא באופן מעשי. הצעתי לחמד עמאר לא להצביע על החוק ולדבר עליו כי אנחנו מתכוונים להביא חוק יותר מסודר. סיפור העדה הדרוזית זה לא שאלה פוליטית של מפלגות."
 
ההצעה תועבר לוועדת הכנסת שתכריע היכן יתקיים המשך הדיון.​

 

תגובות

9. פואד לפני 3 שנים
מענין
8. האדי לפני 3 שנים
הליכוד
7. אמיר דלית אל כרמל לפני 3 שנים
מקווה לטוב
6. מחמד לפני 3 שנים
שפרעם
5. דרוזי לפני 3 שנים
דוד אמסלם והאהבל פטין
4. דרוזי לפני 3 שנים
פטין מולא
3. דרוזי מאמין לפני 3 שנים
דוד אמסלם
2. דניאל לפני 3 שנים
פוליטקאים קטנים נמוכים וזולים
1. מן הישוב לפני 3 שנים
לכל הדרוזים הישראליים؟؟؟המתחנפים..

מומלצים