"מי שומר עלינו מאלימות מינית ברשתות?"

הועדה לענייני התמכרויות, סמים ואתגרי הצעירים, מתחילת 2018- 30 אלף פניות למוקד 105 על פגיעה מינית ברשת, אך רק 17 כתבי אישום, המשטרה: שיתוף פעולה בין המוקד, מחלקת חקירות ומודיעין ושיתוף פעולה בינלאומי רשם הצלחות רבות. רוב הפוגעים הם בגילאי 16-13

19.10.2021 מאת: פורטל הכרמל והצפון
"מי שומר עלינו מאלימות מינית ברשתות?"

 

מפלצת מהמסך: תופעת האלימות המינית ברשתות החברתיות הגיעה היום (שלישי) לדיון רווי-עדויות בוועדה לענייני התמכרויות, סמים ואתגרי הצעירים בכנסת.

 

יו"ר הוועדה, רם שפע (העבודה) הדגיש את השינוי של השנים האחרונות במודעות למניעת הטרדות, ואת המחויבות הציבורית לנושא, לצד שביעות-הרצון מפעילותו של מוקד 105.

 

לדברי קרן ברק (הליכוד) "נשים חוות הטרדה בוטה ואלימה, אך משרדי המשפטים וביטחון-הפנים התנגדו להצעת החוק שלי לפיצויי קטין שנפגע ברשת, גם אם לא התקיימה פגישה בינו לבין המטריד. החרדה הגדולה ביותר של הורים היום, היא לאן הילדים שלהם ייחשפו".

 

חברתה לסיעה, אורלי לוי-אבקסיס, סיפרה על הגדלת התקציב, התקנים והפרסום בשפות שונות של מוקד 105, וכן קיום הדרכות וירטואליות להורים, מורים וילדים. לדבריה,  במערכת הבחירות בנותיה קיבלו תמונות פורנוגרפיות קשות על רקע התמודדותה, וללא טיפול של קצין הכנסת.

 

לדברי נטלי דדון, דוגמנית, מנחת טלוויזיה ומשתתפת "הישרדות" "הרשת הפכה להיות רשת-ציד לנערות, וכאשר הן מתלוננות - המשטרה טוענת כי מדובר בחשבונות פיקטיביים. הנושא לא מטופל כראוי, כי יש לה יכולות סייבר. חוסר האונים שלנו זועק: מי שומר עלינו?!".

 

לפי מיטל שפירא, היועצת המשפטית של הלובי למלחמה באלימות מינית, רוב הנפגעים לא מדווחים ולא מתלוננים, ורוב התלונות גם לא מטופלות. יש להרחיב את פעילות הסייבר של המשטרה גם ביחס להטרדת בגירים. 19% מהנוער בישראל נחשף לתוכן בעייתי, ומיום פתיחת מוקד 105 בתחילת 2018 ועד היום הגיעו 30 אלף פניות על פגיעה מינית ברשת, מתוכם הוגשו עד היום רק 17 כתבי אישום.

 

חברה לצוות, אהד מלכה, קרא להגברת אכיפה כלפי שותפים נוספים לעבירה וסיוע בהגשת תביעות אזרחיות לאחר ההליך הפלילי.

 

נאוה אביגדור-כהן, ראש האגף במטה הלאומי להגנת ילדים במשרד לביטחון-פנים, ציינה כי מוקד 105 היא אחת הזרועות של המשטרה לכל הפגיעות של ילדים ברשת, כולל בריונות ברשת.

 

יחידת מודיעין וחקירות השיגה הצלחות רבות ולכדה פדופילים רבים, והמטה כולו עוסק במניעה, הסברה ושיתוף-פעולה בינלאומי, בו גורמים מחו"ל באים ללמוד על פעילות מוקד 105. לדבריה, רוב הפוגעים, 70%, הם בגילאי 16-13, 75% הן נפגעות בגילאי 15-12, 50% מהפונים למוקד הם ההורים כאשר אינסטגרם וואטסאפ הן זירות-הפגיעה העיקריות.

 

לדברי לילך וגנר, ראש אשכול עונשין ופשיעה חמורה במשרד המשפטים, "ישנה הגדרה מאד רחבה להטרדה מינית, ואין פער חקיקתי בעניין, ואין פער בין ישראל לשאר העולם".

 

תמי אומנסקי, נציגת משרד החינוך בנושא, הדגישה כי "לא תמיד נכון לערב את בית הספר באירוע אלימות מינית ברשת, ולעיתים עדיפה שמירה על פרטיות הנפגע".

 

 

תגובות

מומלצים