האמבריוסקופ רואים את הנולד

שיא של 1000 מטופלות שעברו טיפולי פריון באמצעות ה"אמבריוסקופ" נחגג החודש במרכז הרפואי כרמל. האמבריוסקופ הינה טכנולוגיה רובוטית חדשנית המאפשרת בחירה אופטימלית של עוברים להפריה ומציגה אחוזי הצלחה מרשימים.

03.03.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
האמבריוסקופ רואים את הנולד

פרופ' מרתה דירנפלד ד"ר שירלי להב וצוות המעבדה מרה קויפמן ועידית בלייס, צילום אלי דדון

 

" בכרמל כל העוברים נבדקים באמצעות טכנולוגית האמבריוסקופ, זאת בהחלט בשורה לזוגות המנסים להרות." אומרת מנהלת יחידת ה I.V.F בכרמל פרופ' מרתה דירנפלד.

החודש חגגו במכון הפיריון של כרמל עם המטופלת ה 1000 שעובריה נסרקו באמצעות האמבריוסקופ.
עוברים אלה, כמו עוד אלפי העוברים של  מטופלות שעברו טיפולים במהלך השנים האחרונות  נבחרו בקפידה באמצעות הטכנולוגיה החדישה של האמבריוסקופ.

מכשירי האמבריוסקופ החדשניים המוצבים  ביחידת הפריון בביה"ח כרמל הם המילה האחרונה בסיוע ואבחון של עוברים אשר השתלתם ברחם תתן את הסיכויים הטובים ביותר להריון .

השיטה משלבת נסיון רב שנים של האמבריולוגיות בכרמל, מעקב 24/7 אחרי התפתחות כל עובר, מיחשוב וחוכמת המונים. 

מעקב פרטני אחרי התפתחות כל עובר בנפרד דורש זמן רב יחד עם עלויות גבוהות. טיפול כזה מתאפשר רק בחלק מהמרכזים בארץ, וגם אז לא תמיד ניתן להבטיח שכל העוברים ייבחרו באמצעות  האמבריוסקופ.

ד"ר שירלי להב מנהלת מעבדת ה IVF  של כרמל מסבירה: "בשיטה הרגילה,עוברים גדלים בצלחות קטנות אשר נמצאות באינקובטור. על מנת להעריך את איכות ההפריה ולבחור את העוברים הטובים ביותר להשתלה ברחם, יש  להוציא מהאינקובטור בכל פעם את הצלחות עם העוברים של כל מטופלת, ולהסתכל דרך המיקרוסקופ על התפתחות של כל עובר בנפרד. בפועל, הפתיחה החוזרת של האינקובטורים והוצאת הצלחות עם העוברים לצורך הערכת התפתחותם ואיכותם תחת מיקרוסקופ, חושפת את העוברים הזעירים לשינויים חדים בטמפרטורה וגם יכולה לשנות מדדים וריכוזי גזים חיוניים באינקובטור".

"שינויים אלה, מסבירה ד"ר להב עלולים לגרום לירידה באיכות העוברים המתפתחים. זו הסיבה שבמעבדות , מקפידים להוציא  את העוברים של כל מטופלת רק פעם ביום, כך שניתן לצפות בהם  רק בנקודת זמן אחת במשך היום". 

האמבריוסקופ הינו אינקובטור חדשני המורכב ממערכת אופטית של מצלמות מתקדמות בשילוב של רובוטיקה מיקרוסקופית. המאפשר מעקב רציף ותצפית על  התפתחות העוברים מרגע ההפריה , זאת ללא הוצאת העובר מהאינקובטור עד מועד השתלתו לרחם.

 "לאמבריוסקופ ייתרון כפול, גם גידול העוברים בתנאים מיטביים, וגם צילום רציף המאפשר מעקב אחר התפתחות העובר וקצב גדילתו במשך כל שעות היממה. הצילום מגלה באופן ברור לצוות אלו מבין העוברים שהתקבלו לאחר שאיבת הביציות מהמטופלת ותהליך ההפריה, התפתח טוב יותר, ומאפשר  לצוות המקצועי לבחור את העובר עם סכויי הקליטה הטובים ביותר להשתלה ברחם בתקווה  שייתפתח להריון מוצלח ובריא".

מכשיר האמבריוסקופ שבכרמל מקושר  online  ישירות למטה החברה בדנמרק שם מנטרים את ביצועי המכשיר של מאות אלפי עוברים מיחידות בכל העולם, המאפשרים ניתוח התוצאות באמצעות חוכמת המונים ושיפור המערכת  לאורך זמן.

" כרמל הינו המוסד הרפואי היחידי  בארץ הנמצא בשלבים סופיים לפיתוח מודל מותאם מעבדה כפי שממליצה חברת האם הדנית. במודל זה תוצפתו אלפי העוברים שכבר נתנו הריון ולידה, וכך ניתן לפתח קוד מדויק יותר המאפשר עלית מדרגה בבחירה מדויקת של העובר" , מסבירה פרופ' דירנפלד.

"למרות מחירו היקר של המכשיר שעלותו מעל 400 אלף יורו, בראיה לטווח רחוק הוא משתלם גם לנו ובעיקר למטופלות, מסבירה פרופ' דירנפלד. המכשיר מגדיל בצורה משמעותית את אחוז ההריונות המוצלחים וחוסך  את הנסיונות והטיפולים הכושלים הן מהצוות ובעיקר מהזוגות והמטופלות, וכך כולם מרויחים ".

יחידת הפוריות - IVF  של המרכז הרפואי כרמל היא מהותיקות בארץ. היא  הוקמה בשנת 1985 בהובלתה של פרופ' מרתה דירנפלד, והינה היחידה הציבורית הגדולה ביותר בצפון .

בשנת 2018 בוצעו ביחידה  למעלה מ 1000 טיפולי פריון לזוגות וליחידניות באמצעות בנק הזרע ובנוסף , כ 700 טיפולי הפריה חוץ גופית, הקפאת ביציות ועוברים, הוצאת זרע מהאשך, הקפאת קטעי שחלה לשימור פריון ועוד. 

שימור פריון הוא פרויקט נבחר ומוביל בביה"ח. למעבדת ה IVF  של כרמל נסיון רב שנים בהקפאת ביציות בשיטת הוטריפיקציה השירות ניתן למטופלות המעונינות לשמר את פוריותן לפני טיפולים כימותרפיים העלולים לפגוע בשחלה וכן ולנשים בריאות ולנשים ללא בני זוג הרוצות להקפיא ביציות לשימור פוריותן. 

מעל  6000 תינוקות נולדו עד היום מטיפולים ביחידה בכרמל. לזוגות המתמידים בטיפולים בכרמל סיכוי של  70-80 אחוזי הצלחה להריון ולידה, מספרים גבוהים ומכובדים מאוד ברמה ההישראלית ובכל קנה מידה בינלאומי.

" העתיד שלנו נמצא בגנטיקה המתקדמת, אומרת פרופ' דירנפלד, היכולת לאבחן מחלות בעובר לפני הכנסתו לרחם, והיכולת לבדיקת עוברים מבלי לבצע בדיקות פולשניות בעובר, היא העתיד אליו אנו צועדים . אני בטוחה כי בעזרת טכנולוגיות מתקדמות הנמצאות אצלנו בכרמל כמו האמבריוסקופ, הקפאת ביציות, וטיפולים חדשניים משמרי פיריון  נוכל לגביר את ההצלחה של הזוגות להביא ילדים לעולם, וזהו האושר הגדול ביותר עבורנו ".

 

תגובות

מומלצים