הטראומה שמאחדת את כולם

בתוך ימים ספורים הגיעו לרמב"ם בכירים מתחום הרפואה בהודו, משלחת דיפלומטית שבראשה עמד בנו של נשיא ברזיל וחיילי נאט"ו שתרגלו פינוי בזמן חירום אל בית החולים הגדול בצפון. למרות שהגיעו מקומות שונים בעולם, לכולם היה עניין משותף, טראומה.

16.11.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
הטראומה שמאחדת את כולם

צילום פיוטר פליטר

 

פרופ' ראבי קאנט (Prof. Kant Ravi), מנהל ביה"ח איימס (AIIMS) ברישיקש, הודו, הגיע לפני ימים אחדים לביקור רשמי ברמב"ם. אל פרופ' ראבי התלוו בביקורו ד"ר בינה ראבי רעייתו, וכן שני רופאים בכירים נוספים מיחידת הטראומה של ביה"ח.

המשלחת ההודית הגיעה אל רמב"ם לביקור גומלין, זאת אחרי שצוות המרכז ללימודי טראומה רפואה דחופה ואר"ן של רמב"ם העביר סדנת הכשרה בבית החולים ההודי והניח יסודות להקמת מערך טראומה על פי המודל המבוסס על ניסיונו של מרכז העל לטראומה של צפון ישראל.

במהלך ביקורם, פגשו האורחים מהודו את ד"ר מיקי הלברטל, מנהל רמב"ם, המשמש גם כיו"ר המרכז לטראומה, את גילה היימס, אחות ראשית של בית החולים, המשמשת גם כמנהלת המרכז וכן את ד"ר האני באחוס, מנהל יחידת הטראומה של רמב"ם המכהן גם כמנהלו הרפואי של המרכז הלימודי.

בנוסף, קיימו המבקרים פגישות עם פרופ' יהודה חוברס, מנהל אגף המחקר ומכון המחקר הרפואי של רמב"ם ופרופ' ליאור גפשטיין, מנהל מחלקת קרדיולוגיה בביה"ח, אשר שפכו אור על פעילות בית החולים בתחום המחקר, היזמות והחדשנות הרפואית.

בהמשך סיירו חברי המשלחת בבית החולים וביקרו בבית החולים התת-קרקעי – מתקן ייחודי מסוגו, ביחידות הטיפול השונות ובמעבדות המחקר ולמדו מקרוב כיצד פועל בית החולים הגדול בצפון ישראל.

המרכז ללימודי טראומה רפואה דחופה ואר"ן של רמב"ם הינו אחד מהישגיו הבולטים של בית החולים, כאשר פעילותו של המרכז בעולם, כמו גם במסגרת קורסים בינלאומיים המתקיימים בחיפה, מהווה השפעה גדולה על אופן הטיפול באירועי טראומה ואר"ן במדינות שונות.

בין בוגריו של המרכז ניתן למנות גורמים רבים אשר הגיעו לתפקידי מפתח במערכות הבריאות במדינות מוצאם והקמת יחידות ומערכי טראומה מצילי חיים, המבוססים על ניסיון רמב"ם בטיפול בפצועי מלחמה, פיגועים ואירועי טראומה רבים המתנקזים אל בית החולים.

רמב"ם ומספר בתי החולים ברשת המרכזים הרפואיים ההודית איימס, מקיימים שיתופי פעולה מזה שנים, כאשר השאיפה היא להמשיך ולהדק את היחסים נוכח חשיבותה של הודו.

רפואה בינלאומית : גם דרום אמריקה וגם אירופה

בתוך כך, נרשם לאחרונה ביקור של גורמים רמי דרג מברזיל, אשר הגיעו לסייר ברמב"ם. משלחת של דיפלומטים מהמדינה הדרום אמריקאית, אשר כללה בכירים מהממשל, המשטרה ומערכת הבריאות, הגיעו לסייר ברמב"ם, כאשר בראש המשלחת עומד הסנטור פלביו בולסונארו(Senator Flavio Bolsonaro) , הוא גם בנו של נשיא ברזיל - ז'איר בולסונארו.

הביקור הינו יוזמה של החברה הכלכלית חיפה. המשלחת הברזילאית פגשה את נציגי הנהלת ביה"ח וערכה סיור ברחבי הקמפוס, כאשר עיקר הביקור עסק ביכולות רמב"ם בתחומי חדשנות רפואית, טיפול בטראומה והתמודדות עם מצבי חירום, כמו מפגש עם מערכת בריאות ישראלית גדולה ומובילה. הביקור הוגדר כמוצלח.

זמן קצר לפני ביקור הברזילאים, נערך ברמב"ם תרגיל קצר בו לקחו חלק נאט"ו, חיל הים הישראלי ומערך הטראומה של רמב"ם. התרגיל כלל נחיתה של מסוק פינוי של נאט"ו ותרגול הכנסת פצוע לחדר הלם.

רמב"ם, המהווה כאמור מרכז על לטראומה של צפון המדינה, הינו שותף מרכזי בהתמודדות עם תרחישי פגיעה או פציעה שונים של חיילי נאט"ו ותרגילים מסוג זה מבוצעים מעת לעת בשיתוף עם בית החולים.

לדבריו של ד"ר מיקי הלברטל, חשיבותו של רמב"ם בתחום הטראומה יוצאת מתחומי האזור: "ברמה העולמית אנחנו יוצאים למדינות שונות ומכשירים צוותי רפואיים לטיפול בטראומה ואר"ן באופן שחולל שינוי במקומות רבים", הוא מסביר ומוסיף, "אולם גם כאן בחיפה אנחנו משתפים ידע ומשתמשים בניסיון שצברנו הן להכשרת אורחים המגיעים ללמוד מאיתנו והן באמצעות טיפול במי שמופנה אלינו, לרבות נתינים זרים. כשמבינים איך לניסיון מקומי יש משמעות בינלאומית, זה די מדהים".

 

תגובות

מומלצים