המדינה ערערה על קלות גזר הדין שהוטל על חבר מועצה לשעבר

ערעור המדינה על קולת העונש שנגזר על חבר מועצה לשעבר ומועמד לבחירות בשנת 2013 לראשות העיר מעלות-תרשיחא אשר הורשע בעבירת שוחד בחירות.

05.07.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
המדינה ערערה על קלות גזר הדין שהוטל על חבר מועצה לשעבר

 

פרקליטות מחוז חיפה- פלילי הגישה לבית המשפט המחוזי בעיר ערעור על החלטת בית משפט השלום בעכו (כב' השופט חאמד),  אשר הרשיע בעבירת שוחד בחירות את  שמעון אברהם זגורי חבר מועצה לשעבר והיה מועמד בבחירות לראשות העיר במעלות-תרשיחא  בשנת 2013 מטעם סיעתו "חזית דתית מעלות" וגזר עליו ל 250 שעות שירות לתועלת הציבור, קנס בסך 10,000 ₪ ומאסר על תנאי.

נזכיר מעובדות כתב האישום עולה כי בתאריך 22/10/13 התקיימו במעלות-תרשיחא בחירות לראשות העיר ולמועצת העיר. הנאשם  היה מועמד בבחירות לראשות העיר מטעם סיעתו "חזית דתית מעלות". עד הבחירות כיהן הנאשם  כחבר מועצת העיר מעלות-תרשיחא מטעם סיעתו. באמצע חודש אוקטובר 2013, או בסמוך לכך, סוכם בין הנאשם  לבין כמיל סויטאת , תושב העיר מעלות-תרשיחא, בהתאם להצעת הנאשם , כי הוא ייתן לסויטאת סך של 3000 ₪ בתמורה לכך שסויטאת יצביע עבורו  בבחירות וכן ישפיע על 50 מבני משפחתו ומכריו להצביע עבור הנאשם  בבחירות .

בהתאם להסכם השוחד, נתן הנאשם  לסויטאת בפגישה 1800 ₪ , והבטיח לתת לו 1200 ₪ נוספים לאחר הבחירות, זאת, לאחר שיווכח כי סויטאת עמד בחלקו בהסכם השוחד.

בהתאם, ולאחר שמיעת הראיות, הרשיע בית המשפט קמא הנכבד את הנאשם , בעבירה של שחיתות ואיום, עבירה לפי סעיף 88 (1) לחוק הרשויות המקומיות (בחירות), תשכ"ה – 1965.

מנימוקי הערעור שהוגשה באמצעות עו"ד שגב אדלר עלה כי שגה בית המשפט קמא הנכבד עת החליט לחרוג ממתחם העונש ההולם בעניינו של הנאשם משיקולי שיקום,  ונמנע  מהטלת עונש מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח על הנאשם  וכי נסיבות החמורות של ביצוע העבירה הוצגו ופורטו בגזר דינו של בית המשפט קמא, אך למעשה דינו של הנאשם  נגזר לקולא ולא נתן משקל של ממש לפסיקה הקובעת כי במקרים דומים יוטל עונש מאסר בפועל .

עוד נטען כי הנאשם לא לקח אחריות על מעשיו, ובחר לנהל את משפטו עד תום. גם לאחר הכרעת הדין.

הפרקליטות ציינה כי  בעבירות מסוג זה, יש מקום לענישה מחמירה ומרתיעה שתעביר מסר ברור וחד משמעי לציבור כולו, כי עבירות בנושא של שחיתות ואיום, ובפרט, בזמן בחירות, אשר מי שעתיד להיבחר צפוי להיות בעל תפקיד ציבורי משמעותי, לא תתקבלנה בסלחנות. בוודאי שלא היה מקום לחרוג ממתחם העונש ההולם מטעמי שיקום, גם לנוכח האופן בו התייחס בית המשפט קמא הנכבד לחומרת העבירה.

 

תגובות

מומלצים