חסימת גישה לאתרי אינטרנט פדופיליים

בית-המשפט המחוזי בתל-אביב קיבל את בקשתה של מחלקת הסייבר בפרקליטות, והורה על חסימת גישה לכ-1,350 אתרי אינטרנט המפרסמים תמונות וסרטונים פדופיליים.

31.10.2019 מאת: פורטל הכרמל והצפון
חסימת גישה לאתרי אינטרנט פדופיליים

תמונה להמחשה

 

1,350 אתרי האינטרנט אליהם נחסמה הגישה בעקבות בקשתה של מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה היו זמינים לכלל משתמשי האינטרנט בישראל. צווי חסימת הגישה בוצעו לאחרונה בידי המערך הלאומי להגנה על קטינים ברשת (105) במשרד לביטחון הפנים.

המידע על אתרי האינטרנט הפדופיליים התקבל ממשרדי האינטרפול העוסקים במאבק בפדופיליה מקוונת. לאחר מבצע איסוף ממושך של הוכחות לגבי פעילותם של אתרי האינטרנט האמורים, הוגשה הבקשה לחסימת הגישה.

הבקשה הוגשה בהתאם לחוק סמכויות לשם מניעת ביצוע עבירות באמצעות אתר אינטרנט, לפיו יכול תובע מוסמך לפנות לבית-המשפט המחוזי בבקשה להוצאת צווים להסרת אתרי אינטרנט המאוחסנים על גבי פלטפורמות אירוח בישראל, להגביל גישה לאתרי אינטרנט המאוחסנים על גבי שרתים בחו"ל או להורות על סינון האתרים מתוצאות החיפוש.

הצו שהוצא על ידי בית המשפט, מתייחס לאתרי אינטרנט המאוחסנים בשרתי אירוח מחוץ לישראל, ולפיכך מתייחס להגבלת הגישה לאתרים אלו באמצעות חסימה שמתבצעת בימים אלה בידי ספקיות הגישה לאינטרנט.

מנהל מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, ד"ר חיים ויסמונסקי, ציין כי מדובר במבצע שני שמתנהל בנוגע לאתרי אינטרנט פדופיליים באינטרנט, תוך שימוש בסמכויות הנתונות מכוח החוק שנכנס לתוקף בספטמבר 2017. במבצע הראשון, שהתקיים לפני כשלושה חודשים, נחסמו כ-1,700 אתרי אינטרנט פדופיליים.

ד"ר ויסמונסקי הוסיף כי בכוונת הפרקליטות, ביחד עם המערך הלאומי להגנה על קטינים ברשת, להמשיך לפעול בעקביות לאיתור וחסימה של אתרי אינטרנט פדופיליים, על מנת להקטין את התפוצה ואת החשיפה לתכנים אלה.

עוד צוין כי המיוחד באתרי האינטרנט שנחסמו הוא שמדובר באתרים הנגישים באינטרנט, ברשת הגלויה, ולא ב"רשת האפלה" (הדארקנט). פוטנציאל החשיפה לאתרים אלה, לרבות למשתמשי אינטרנט קטינים הוא גבוה, ומכאן החשיבות היתרה שמייחסים לחסימת האתרים.

את הבקשה הגישו עורכי-הדין איתי גוהר ואדר לר ממחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה.

 

תגובות

מומלצים