מה עשתה סוללת כפתור בנחיר של בן שנתיים?

תאונות בית בעת משחק ילדים, הפכו בשנים האחרונות שכיחות ולכן ישנה חשיבות רבה בערנות המבוגרים השוהים בסביבתם של הילדים. פעוט בן שנתיים, תושב הגליל המערבי, הובא בסוף השבוע לחדר המיון במרכז הרפואי לגליל, כשסוללת כפתור נעוצה באחד מנחירי אפו.

13.06.2018 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מה עשתה סוללת כפתור בנחיר של בן שנתיים?

צילום: המרכז הרפואי לגליל

סוללת כפתור נשלפה מנחיר של פעוט בן שנתיים שאחותו חשבה ש"נגמרה לו הבטרייה", בני המשפחה סיפרו לצוות, כי התינוק ישן במיטתו ואחותו ששיחקה לצידו, דחפה את הסוללה כחלק ממשחק לנחיר אפו של אחיה, מאחר שחשבה שהוא נרדם כי "נגמרה לו הבטרייה", כמו לצעצוע. הדבר גרם לו מיד להתעורר בבכי משנתו.

ד"ר עמיאל דרור, רופא אף אוזן וגרון במרכז הרפואי שטיפל בפעוט: "היה צורך מיידי להוציא את הסוללה מאחר שבניגוד לסוללות אחרות, סוללת כפתור, גם אם אינה מלאה, עלולה תוך זמן קצר יחסית, לגרום נזק לרקמה בשל החומר הכימי שנמצא בה. הנזק מתבטא בנקב במחיצה שעלול להיווצר ולגרום בעיות קשות לפעוט עם הנשימה דרך האף. לפעוט היה מזל רב שהסוללה לא התקדמה לעומק האף או יותר גרוע - לקנה הנשימה או לוושט, אז היה המקרה עלול להסתיים בצורה אחרת לגמרי".

לאחר איתור מיקומה של הסוללה, היא נשלפה בשלמותה מבלי שנגרם נזק לאפו של הפעוט. 

בתום השגחה שוחרר הפעוט לביתו. עם יציאת הילדים לחופשת הקיץ בעוד פחות מחודש, יש להקפיד שילדים קטנים יישארו תחת השגחת מבוגרים. 

צוות מחלקת אף אוזן וגרון חוזר ומדגיש, כי יש להרחיק חפצים קטנים ובמיוחד סוללות ומגנטים, וכן, חפצים חדים, מסביבת ילדים קטנים. 
קיימת דרך טובה לזכור איזה חפצים עלולים להיות מסוכנים בסביבת ילדים מתחת לגיל 3 - כל חפץ שנכנס לקופסת סרט צילום של מצלמות ישנות מהווה סכנה. במקרה וגוף זר נכנס לאוזן, לאף או לפה של ילד או ילדה – יש להביאם בהקדם לטיפול במרכז רפואי הקרוב ביותר.

 

תגובות

מומלצים