מטר של מטאורים בשמי ישראל

חוויה מעולם אחר, מדי ערב יתאפשר לצפות באלפי כוכבים נופלים, שיראו בשמי ישראל, החל מ 8/8/2020, מטר שיימשך שישה ימים או יותר, שיא המטאורים צפוי להיות ב 12-13/8, בשביל לראות את המטר צריך להתמקם במקום חשוך, לא עירוני, הנכם מוזמנים לבוא למדבר וליהנות מהתופעה.

28.07.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מטר של מטאורים בשמי ישראל

צילום: קייט גירייס


עם או בלי קורונה ב-8.8. זה מתחיל, מטר של מטאורים (כוכבים נופלים) ייראו בשמי ישראל, מטר שיימשך שישה ימים (או יותר נכון לילות) עד ה-13.8. המקום הכי טוב להרים את ראש ולראות את המטר הוא במקום חשוך עם מעט זיהום אור כמו המדבר למשל.

לכן - סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע והטכנולוגיה בשיתוף מועצה מקומית מצפה רמון מזמינות אתכם לבוא למדבר וליהנות מידי ערב מאלפי כוכבים נופלים, תצפיות עם טלסקופים ענקיים, הרצאות של מיטב המדענים, סיורי עקרבים וחיות לילה נוספות ומגוון פעילויות לכל המשפחה בהדרכת מדריכי בית ספר שדה ורשות הטבע והגנים – והכל ללא תשלום!

השנה, בהתאם לתו הסגול בכל מוקד יתקיימו תצפיות ב-4 מחזורים בני 50 דקות בשעות שונות: 20:30, 21:30, 22:30 ו-23:30.  יש להירשם לכל הפעילויות מראש בלינק: https://bateva.co.il/summer-of-stars/

מתי? ממוצאי שבת 8.8 ועד ה-13.8 (שיא המטאורים צפוי ב12-13/8)
באיזו שעה? כל ערב בין השעות 20:30-00:00
כמה זה עולה? כל הפעילויות בחינם! אך מותנות ברישום מראש. 
איפה? חוות נועם במדבר, חוות צל מדבר, חניון הגבס, רובע דרכי הבשמים ומרכז אבן דרך. 
השנה, כל הפעילויות יתקיימו בהתאם לתו הסגול והנחיות משרד הבריאות. 

מה זה בכלל מטר מטאורים? או מטר הפרסאידים?
מטר הפרסאידים הוא מטר גדול במיוחד שבו ניתן לראות הרבה מטאורים. בשיאו הוא מגיע ל- 80 עד 100 מטאורים בשעה והיו שנים שבהן היה ניתן לראות גם יותר. השנה הירח יזרח לאחר חצות כך שאורו לא יפריע לחלק מהמופע השמימי. 

מטר המטאורים מקורם בשרידי אבק וסלעים שהותיר אחריו כוכב שביט במסלולו סביב השמש. כאשר השרידים האלה של האבק והסלעים, המכונים מטאוריטים, נלכדים בכוח המשיכה של כדור הארץ ונכנסים לאטמוספירה, הם מתלהטים והופכים למה שאנחנו מכנים כוכב נופל או בשמו המדעי – מטאור. כדור הארץ חוצה באופן סדיר את מסלולם של חלקיקי האבק הללו הממשיכים להקיף את השמש, בכל שנה בתאריכים ידועים.

מטר הפרסאידים הוא תוצאה של מפגש כדור הארץ עם השובל של כוכב השביט סוויפט-טאטל, הקרוי על שמם שני אנשים, האחד אסטרונום חובב והשני חוקר ממצפה הכוכבים של הארוורד, שתיעדו אותו לראשונה באופן מדעי ב-1862 (הוא תועד כבר בשנת 69 לספירה). כוכב שביט זה, מלבד היותו המקור למטר המטאורים המפורסם ביותר, גם זכה לכינוי "האובייקט המסוכן ביותר למין האנושי" – המסלול שלו במערכת השמש מביא לקרבה מסוכנת לכדור הארץ ומעורר חשש להתנגשות עתידית שיכולה להשמיד חלק גדול מהחיים עלי אדמות. בעבר חשבו שהשביט עלול להתנגש בכדור הארץ כבר ב-2162 אבל הסכנה הזו הופרכה וכעת מדברים על סיכוי להתנגשות (סבירות בשיעור מזערי של של 0.0001 אחוזים) בשנת 4479.

כל מה שעוד רציתם לדעת על מטר המטאורים ואת רשימת הפעילויות המלאה תוכלו למצוא באתר סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע והטכנולוגיה: https://www.space.gov.il/activities-and-events/132025
 

תגובות

מומלצים