מיזם חברתי לפיתוח טכנולוגיות למען אוטיסטים

המיזם יצר אקוסיסטם יחיד מסוגו בעולם, המגבש יזמים ויזמיות, אנשים על הספקטרום והוריהם, אנשי מקצוע מתחומי החדשנות, הטכנולוגיה והעסקים, יחד עם מתנדבים ומתנדבות המסייעים למימוש החזון.

24.03.2021 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מיזם חברתי לפיתוח טכנולוגיות למען אוטיסטים

 

במפגש מרגש בנוכחות מאות אנשים, נחשפה תעשיית הAutism Tech בפעם הראשונה בפני שותפים ומשקיעים. ההאקוטיזם הינו מיזם חברתי- טכנולוגי, המקדם פיתוח פתרונות טכנולוגיים חדשניים לאתגרי האוטיזם.

המיזם יצר אקוסיסטם יחיד מסוגו בעולם, המגבש יזמים ויזמיות, אנשים על הספקטרום והוריהם, אנשי מקצוע מתחומי החדשנות, הטכנולוגיה והעסקים, יחד עם מתנדבים ומתנדבות המסייעים למימוש החזון. מטרת ההאב היא להצמיח את היכולות הטכנולוגיות, העסקיות והשיווקיות של מצטייני ההאקתון, עד רמת גימור של פרוייקט מקצועי בפני עצמו. תהליך העשייה מלווה את היזמים החל משלב הרעיון, עד מוכנות לפיילוטים ולהשקעה.

בדצמבר 2020, עם סיומו של אירוע ההאקתון ה-#2 של ההאקוטיזם, נולד HUB היזמות הראשון מסוגו בעולם בנושא. הפרוייקט מספק HUB להאצת סטארטאפים המספקים פתרונות חדשניים לאנשים וילדים על הרצף האוטיסטי ומשפחותיהם. המיזם חרט על דגלו את עקרון הייצוג- Nothing About Us Without Us - "לא מדברים עלינו בלעדינו", בכך שהוא משלב אנשים על הספקטרום ובני משפחה המכירים את הנושא מקרוב, הן בייעוץ והן בביצוע.

​באירוע הזום שהתקיים בנוכחות מאות בעלי עניין, הוצגו 14 מיזמים מפי 50 יזמים ויזמיות חדורי מטרה. אלו שזכו להגיע לשלב זה עברו תהליך מקצועי, בו נפגשו מדי שבוע ללמוד מטובי המוחות בארץ בתחומי החדשנות, הייטק והטיפול.

התוכנית המקצועית ליוותה את היזמים.ות בשלושה מישורים:

  • יזמות אימפקט- למידה תיאורטית ופרקטית של כלי יזמות ותהליכים כמו מחקר שוק, כלים מקצועיים לניהול מו"פ טכנולוגי ועסקי ועוד.
  • עסקים- המעטפת שכל סטארטאפיסט\ית צריך לדעת: מיתוג אישי, נטוורקינג, היבטים משפטיים וגיוס משקיעים.
  • אוטיזם- במסגרת ההאב נערכו מפגשי העמקה עם מומחים בתחום, פאנלים עם הורים מיוחדים להיכרות עם השטח, והרצאות של בוגרים ובני נוער על הספקטרום.

​כיצד האקוסיסטם התפתח?

מתוך הכרה בצורך, מייסד הפרוייקט החליט ליצור אקוסיסטם ייחודי שיפיק פתרונות לקשיי האוטיזם. לאחר השלבים הראשונים שעוצבו בזכות היזמים ואנשי המקצוע, בכירים במשק החליטו להצטרף מתוך אמון בפרוייקט וברמת המוצרים. הבכירים והבכירות לוקחים חלק כיועצים ושופטים במיזם, ונשי מקצוע הגיעו כדי לתרום מהידע שברשותם. בנוסף, התאגד צוות מתנדבים ומתנדבות שמתפעלים באהבה מאחורי הקלעים, ולתמוך בלב הקהילה- היזמים והיזמיות, המגיעים עם דרייב אישי להגשים חלום ולשנות את המציאות.

מהפרוייקטים שפותחו בתהליך:

Arrows

 זוכה פרס פיתוח תוכנה בשווי של 75,000 ש"ח מהילמה (Hilma)- הייטק למען החברה.

במסגרת הפרוייקט, פותח 'עוזר אישי' לביש מבוסס בינה מלאכותית, המעצים אינטראקציות חברתיות ומסייע בקבלת החלטות לאוטיסטים. ההטמעה מתבצעת על גבי משקפי מציאות רבודה, שתאפשר למשתמש לתקשר בסביבה הטבעית. באמצעות הקרנת פידבקים בדמות אייקונים אנימטיביים, המשתמש מקבל עצה כיצד להגיב במהלך אינטראקציות חברתיות בצורה שתבטא את רצונותיו. המיזם משלב טכנולוגיה מעולמות AI, AR, Wearable & IOT.

Yalmo  
מקום הראשון בהאקתון דצמבר 2020, נבחר אמש כ"חביב הקהל".

פלטפורמה דיגיטלית מותאמת אישית, לניהול ומעקב אחר שגרת היום והלילה של ילדים על רצף האוטיסטי. המטפלים וההורים מזינים נתונים על פעילויות הילד במהלך היום, וסנסור ללא מגע מעביר נתונים על איכות השינה של הילד בלילה. המערכת מזהה תבניות ספציפיות שעלולות לגרום להתנהגות מאתגרת או בעיות שינה ועוזרת לנהל שיגרה מאוזנת ובריאה יותר.

SNOWFLIX

פלטפורמה פורצת דרך שמעבדת בזמן אמת תכני וידאו לאנשים על הספקטרום כדי לשפר תקשורת, למידה, ואת איכות הטיפול. היוזמה מסננת תוכן וידאו שתואם את העדפות המשתמש ומעניק המלצה מתאימה. כך אנשים עם אוטיזם יכולים לצרוך תוכן למרות הקשיים הסנסוריים.

BPAUS

פלטפורמה חדשנית מבוססת בינה מלאכותית להערכה וטיפול באוטיזם. המערכת משלבת את השיטות המוכרות ביותר לטיפול באוטיזם כמו ניתוח התנהגות, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, טיפול רגשי ופיזיותרפיה על ידי יצירת תכנית טיפול וסביבת עבודה אולטימטיבים. היא עוזרת לספקי שירותי בריאות ומרפאות להנגיש טיפול מלא לקהל רחב יותר, תוך חסכון כסף וזמן.

Volunteens

אפליקציית חיבור בין ילדים על הרצף לנוער מתנדב, על בסיס תחומי עניין וקרבה גאוגרפית.

Simulars

תוך שימוש בשיטות הטיפול ביו-פידבק וCBT, פותחה פלטפורמה מבוססת מציאות מדומה לתרגול תרחישים יומיומיים מאתגרים בצורת משחק דינמי. בעזרת משקפי מציאות מדומה, אנו מדמים מגוון תרחישים יומיומיים להקניית כישורים חברתיים והתנהלות נכונה, כמו גם חשיפה הדרגתית לגירויים חושיים שונים- רעש, תאורה וצפיפות. בזמן החוויות נאספים נתונים התנהגותיים חשובים ונתונים פיזיולוגיים למדידת חרדה דרך צמיד חכם. לאפליקציית המציאות המדומה מתלווה אפליקציית שליטה למטפל וכן לוח בקרה אשר עוקב אחר התקדמות הילד מטיפול לטיפול.

לאורך כל האירוע והשותפות בפרוייקט, ניתן לראות את המוטיבציה העצומה של היזמים והשותפים בפרוייקט. רימון טובין , מייסד ההאקוטיזם, הינו אב לנער עם אוטיזם ובעל נסיון של 25 שנים בהייטק. סמנכ"ל טכנולוגיה וחדשנות לשעבר, מדגיש: "זו השליחות שלנו להוכיח ששורת רווח כפולה היא לא סיסמה אלא מציאות קיימת. זאת שליחות שלנו לגדל דור של יזמי אימפקט. זאת שליחות שלנו שאנשים עם מוגבלויות יהיו מועצמים"

יובל וגר, מייסד ונשיא "נגישות ישראל" ברך בתחילת האירוע: "האקוטיזם היא הסיירת הטכנולוגית- יזמית וחדשנית של כלל האנשים עם מוגבלויות."

שותפה מרכזית נוספת בהקמת ההַאקוֹטִיזְם HUB היא לימור פורן- אם לנער עם אוטיזם ומנכ"לית ב"חליפה וכפכפים".

 

לאתר האקוטיזם: https://www.hackautism.org/

למיזמים https://www.hackautism.org/startups2021

פייסבוק  https://www.facebook.com/HackAutismIL

סיפורו האישי של המייסד: http://bit.ly/38SvN00

 

תגובות

מומלצים