משימת הטלסקופ של נאס"א

נאס"א מתכננת לשגר בדצמבר 2023 מאנטארקטיקה טלסקופ חדשני שיותקן על בלון הליום בגודל של אצטדיון כדורגל. הבלון אמור להגיע לגובה 40 ק"מ פי ארבעה מהגובה שבו מטוסים נעים אם כי עדין מתחת לגבול החלל.

03.08.2020 מאת: מג'ד תאבת
משימת הטלסקופ של נאס"א

 

הוא יהיה מספיק גבוה בכדי לצפות באור באורכי גל שנחסמו על ידי האטמוספרה של כדור הארץ. הטלסקופ יפעל  כשלושה שבועות וינוע עם זרמי אוויר מעל היבשת הדרומית הקפואה.

בעוד שבלונים עשויים להיראות כמו טכנולוגיה עתיקה, הם מאפשרים לנאס"א יתרונות ייחודיים על פני משימות מהקרקע. תוכנית הבלונים המדעיים של נאס"א  פועלת מזה 30 שנה בשיטה זו, ומשגרת 10 עד 15 משימות בשנה ממקומות ברחבי העולם. תכנית זו תומכת בניסויים בכל תחומי המדע, כמו גם למטרות פיתוח וטכנולוגיה חינוכית.

למשימות בלון לא רק יש עלויות נמוכות יותר בהשוואה למשימות אחרות, יש להן גם זמנים קצרים יותר בין תכנון לפריסה מוקדמת, כלומר, הם יכולים להתמודד עם הסיכונים הגבוהים הקשורים בשימוש בטכנולוגיות חדשות.

סיכונים אלה עשויים להגיע בדמות אתגרים טכניים או מבצעיים לא ידועים שיכולים להשפיע על המשימה. 

במשימת הטלסקופ, המדענים יוכלו לשלוט במדויק על הכיוון אליו מצביע הטלסקופ ולהוריד את הנתונים בזמן אמת באמצעות קישורי לוויין. באופן זה, יוכלו בנאס"א לבצע תצפיות אסטרופיזיקאיות שמעולם לא נוסו קודם לכן.

מקור
 

תגובות

מומלצים