סא"ל אושרת גוזלן מפקדת ואחות ראשית בצה"ל

סגן אלוף אושרת גוזלן, היועצת המנהלית של הקרפ"ר תא"ל ד"ר טריף בדר, בראיון לפורטל הכרמל על המערך הרפואי בצה"ל, ההכשרות והשיבוצים של האחים והאחיות במרפאות השונות בצה"ל, אושרת רוצה את המלש"בים הדרוזים בפסגה.

26.05.2019 מאת: אמילי חלבי
סא"ל אושרת גוזלן מפקדת ואחות ראשית בצה"ל

 

סגן אלוף אושרת גוזלן האחות הראשית של צה"ל, מזה שנתיים וחצי, ילידת מעלות, נשואה ואמא לשלושה ילדים, שמצליחה לשלב בין תפקידה בצה"ל ומשפחתה.

אושרת אישה נמרצת שמעורבת בפיתוח, בהכשרה, ובחניכה של האחים והאחיות בצה"ל, היא מלווה אותם בשירות הצבאי שלהם, ומתגאה שהיום בצה"ל בכל מרפאה נמצא רופא ולידו נמצאתם אחות, כדי לתת מענה רפואי טוב יותר, ולהיות זמינים יותר.

סא"ל אושרת: "היום בצה"ל יש כ 200 אחיות, המספר הזה הוכפל בשנים האחרונות, לפני 5 שנים המספר היה כמאה אחיות, הצורך בצבא לאחיות תמיד יותר גדול, חיל הרפואה התחיל השנה בתכנית מאוד משמעותית של הגדלת מספר האחים והאחיות בצה"ל, מ 25 עתודאים כל שנה ל 75 לומדים, פי שלוש כדי שבכל מרפאה בצה"ל, בגדוד, ובבסיסי ההכשרה, והמרפאות העורפיות, תהיה אחות לצד הרופא".

הדרך לתפקיד האחות הראשית של צה"ל

סא"ל אושרת: "בגיל 18 יצאתי למסלול קדם צבאי לאחיות, בוולפסון ולמדתי להיות אחות לפני שהתגייסתי לצבא, סיימתי לימודים והתגייסתי לצה"ל כאחות מטפלת ולאט לאט התקדמתי לאחראית מרפאה ולמפקדת מרפאה, עסקתי בניהול משאבי ריפוי ועוד".

"היום אני אחראית על הסיפוח המקצועי של האחים והאחיות בצה"ל ועל ביצוע החניכה שלהם, מבצעת מעקב ובקרה על האחים והאחיות, אחראית ללוות את מסלול העתודה פסגה בצה"ל, באחריותי כל מה שקשור לפאן המקצועי".

"אני אחראית על כל האחים והאחיות בצה"ל, ואמונה על הכשרתם המקצועית ומפקחת על תפקידם ושיבוצם במרפאות השונות במגוון יחידות צה"ל, בבסיסי ההכשרה, במרפאות העורפיות ובגדודים, ע"מ שיתנו טיפול מקצועי וטוב יותר בתפקידים שהם עושים בצה"ל, ודואגת שהם יבצעו את התפקיד שלהם בצורה הכי מקצועית שיש".

אחים ואחיות בצה"ל

סא"ל אושרת: "האחיות בישראל נקראות המלאכיות בלבן, האחים/ות בצה"ל נקראים המלאכים והמלאכיות בירוק, האחיות בצה"ל שמטפלות בחיילי צה"ל, הן גם קצינות, מפקדות, שמפקדות על מרפאות ועל מרכזים רפואיים צבאיים, הן גם מנהלות שעוסקות בניהול רפואי, בנוסף יש אחיות שמשרתות בגדודים ובבסיסים סגורים של הכשרה, להבדיל מאחיות רגילות".

"האחים והאחיות בצה"ל הם חלק מיחידות הרפואה בזמן חירום, ויש להם תפקיד בחדרי ניתוח ובטיפול נמרץ. במלחמת האזרחים בסוריה חיל הרפואה קיבל משימה לטפל באזרחים הסורים שהגיעו פצועים לגדר, חיל הרפואה הקים בית חולים שדה ובתוך בית החולים היו אחיות צבאיות שנתנו מענה לפצועים".

"האחים והאחיות בצה"ל לא רק מתמקצעים בלהיות אחים/ות, אלא הם גם מתאמנים לתפקיד שלהם בחירום, אחות יכולה להיות בבוקר מפקדת מרפאה ובמלחמה היא אחות טיפול נמרץ, לכן האיכות שלהם היא מאוד גבוה כיוון שהם נדרשים לעשות הרבה דברים".

נהלים ופקודות במערך האחים והאחיות בצה"ל

סא"ל אושרת: "לגבי הנהלים והפקודות שנוגעות לאחיות בצה"ל, אני היועצת המנהלית של הקרפ"ר (קצין הרפואה הראשי בצה"ל), אז אני ממליצה על דברים ומי שמאשר בסוף זה הקרפ"ר, אבל יש נהלים שמי שמנחה לגביהם זה משרד הבריאות, למשל בסמכויות טיפול מי שמאשר זה משרד הבריאות, בנושאים של הכשרות ופיתוח מי שמאשר זה הקרפ"ר ".

משפחה וקריירה

סא"ל אושרת: "אני מצליחה לנהל משפחה וקריירה, התחתנתי עם בעל מדהים ואנחנו יחד בדבר הזה, כל אחד עוזר לשני לפתח את הקריירה שלו, יש לי שלושה ילדים מקסימים שאני מצליחה לגדל יחד עם קריירה משמעותית תובענית ומצליחה, לדעתי הכל מתחיל ונגמר במי בן הזוג שלך ומה החינוך שאת נותנת לילדים שלך, אני מחנכת את הילדים שלי להיות עצמאיים".

תכנית העתודה פסגה

סא"ל אושרת: "כדי להיות אחות בצה"ל צריך ללמוד במסגרת מסלול העתודה פסגה, שמתקיים באונ' חיפה, באונ' ת"א ובאונ' העברית, שכולל מימון הלימודים, מימון המגורים במעונות וכן מתן מעטפת וליווי לסטודנטים, הלימודים יותר קצרים, שלוש שנים שבסיומן ניגשים לבחינת רישוי של משרד הבריאות, ומקבלים רישיון לעסוק במקצוע לא רק בצה"ל, כך שהעתודאים במסלול רוכשים מקצוע לחיים, הם נדרשים לשירות צבאי קצר ביותר, של שנתיים ושמונה חודשים, כמו כן, העתודאים יידרשו לחתום שירות קבע למשך שנה וחצי בלבד (במקום שלוש שנים כפי שהיה בעבר). השירות שלהם בצבא נחשב לוותק במקצוע כך שזה נרשם להם כוותק של 4.5 שנים במקצוע. הם צוברים ניסיון ומקבלים וותק, כך משתלבים במערכת הבריאות באזרחות עם ידע וניסיון ותמיד תהיה להם עבודה".

"יש לנו הרבה עתודאים ואחים דרוזים בצבא, המלש"בים הדרוזים הם איכותיים ומצליחים ואני אשמח שהם ישתלבו במסלול המדהים של האחים בעתודה". 

יום האחות הבינלאומי

סא"ל אושרת: "לרגל יום האחות הבינלאומי כל אח ואחות בצה"ל קיבל ברכה מקצין הרפואה הראשי וממני, אנחנו קיימנו מפגש שיחה של מספר אחים ואחיות מכל יחידות הצבא עם הקרפ"ר, בנוסף מערך האחים והאחיות בצה"ל קיבל תעודת הוקרה מבית נשיא המדינה על הטיפול המקצועי והמסור בחיילי צה"ל. בנוסף לשכת האתיקה הישראלית בסיעוד, העניקה תעודת הוקרה למערך האחים והאחיות בצה"ל על פועלם בטיפול בפצועים הסורים, כך שההרגשה היא שאנחנו ממש מתוגמלים ומוערכים על העבודה שאנחנו עושים".

 

תגובות

מומלצים