על חשבון מי יפנו האשפה מהכרמל?

בהעדר תחנות מעבר בשני הכפרים דליה ועוספיה האשפה היבשה והבניין נערמות, המצב הפך לבלתי נסבל, ולשתי המועצות אין תקציב לפנות את האשפה, המשרד להגנת הסביבה יוצא בתוכנית לניקיון המרחב הציבורי ברשויות המקומיות, הרשויות הדרוזיות לא בתכנית.

02.06.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
על חשבון מי יפנו האשפה מהכרמל?

 

הזכיינית בעוספיה סגרה את אתר תחנת המעבר ולא מאפשרת פריקת גזם וריהוט במקום, בדאלית אל כרמל אין תחנת מעבר.

המשרד להגנת הסביבה יוצא בתוכנית לאומית חדשה לניקיון המרחב הציבורי ברשויות המקומיות בהיקף של 150 מיליון שקל לשלוש שנים.

אם בודקים לעומק, רואים שהכפר הדרוזי לא יקבל מהתקציב הזה, כי הם נמצאים בתקציב של רה"מ.

השרה להגנת הסביבה, גילה גמליאל: "ניקיון המרחב הציבורי משפיע באופן ישיר על סביבת המגורים והחיים של כל אחת ואחד מתושבי המדינה. הגיע הזמן שניקח אחריות יחד - השלטון המרכזי, השלטון המקומי והתושבים עצמם על סביבת המגורים שלנו. אנו מפרסמים היום תוכנית לאומית רב-שנתית, שתיתן מענה לנושא, בהתאם לשיטות הנהוגות במדינות העולם המתקדמות".

ניקיון המרחב הציבורי משפיע על חיי כל תושבות ותושבי מדינת ישראל. רמת הניקיון מייצרת תחושת שייכות למקום, חוסן חברתי, מודעות סביבתית ואיכות חיים. המשרד להגנת הסביבה מודיע היום (ב') על תוכנית לאומית חדשה לניקיון המרחב הציבורי ברשויות המקומיות בישראל, בתקציב של 150 מיליון שקל לשלוש שנים. הסיוע יינתן לרשויות המקומיות לצורך שיפור רמת הניקיון בשטחן.

המשרד להגנת הסביבה מקדם תוכנית לאומית זו לטובת ניקיון הרשויות המקומיות בהתאם לכלי המדיניות המיושמים כבר כיום במדינות המערב. התוכנית כוללת מספר פעולות, ובראשן קביעת מדד לניקיון ולניטור ניקיון המרחב הציבורי, שכן חשיבות נושא הניקיון לתושבים הולכת ועולה.

בנוסף, כוללת התכנית מתן כלים ותמיכה ברשויות המקומיות בפעולות לעידוד הניקיון ובתשתיות לטובת יצירת מרחב נקי; הגברת הפיקוח והאכיפה על משליכי פסולת במרחב הציבורי; והגדלת ההסברה והמודעות הציבורית לניקיון - ששיאם ביום הניקיון השנתי. בכוונת המשרד לפעול ביחד עם רשות הטבע והגנים להפיכת יום הניקיון לפעילות חינוכית משמעותית בשיתוף הציבור, להגדיל את המשאבים באופן ניכר, וכן להעלות את המודעות הציבורית לאורך כל השנה.

כשלב מקדים לתוכנית, ביצע המשרד בשיתוף החברה להגנת הטבע סקר ניקיון ב-7 רשויות מייצגות בישראל שבו נאספו למעלה מ-10,000 פריטים שהיו מפוזרים במרחב הציבורי באתרים שונים. בסקר נמצא, כי היקף ניכר מהפסולת המושלכת במרחב הפנים-רשותי היא סיגריות וחפיסות סיגריות (37% מהפריטים), פסולת העשויה מנייר (18%) וכלים חד-פעמיים (13%). בסקר נמצא עוד, כי פחות ממחצית מהנסקרים (רק כ-45%) השליכו את הפסולת שהייתה בידיהם לפח.

 

תגובות

6. עדואן לתושב מודאג לפני 4 שנים
מילים נכונות יוצאות מהלב אתה צודק
5. תושב מודאג לפני 4 שנים
דלית אל כרמל
4. כמאל לפני 4 שנים
תחנת מעבר בדאלית אל כרמל
3. חלבי לפני 4 שנים
כבר שבועים לו מפנים אשפה מהרחובות
2. אימן לפני 4 שנים
יודעים להתבכיין ולא לדרוש
1. סאמר לפני 4 שנים
היום בדלית אל כרמל אין מועצה

מומלצים